Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Excel.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
3.97 Mб
Скачать

2.2.5. Відкривання вже створеної робочої книги

Щоб відкрити раніше створену робочу книгу, користувач повинен виконати команду Файл та її опцію Открыть (File ?   Open). Виберіть потрібний файл та відкрийте його, клацнувши мишкою на кнопку Открыть (Open). Якщо потрібний файл розміщений у іншій папці (folders), потрібно спочатку перейти в цю папку (рис. 2.3). Для цого знайдіть її в діалоговому вікні і двічі клацніть на неї мишкою. Клацнувши на кнопці Переход на один уровень вверх діалогового вікна Открытие документа (Open), користувач зможе переміщуватися вверх по дереву папок. Якщо користувач бажає відкрити робочу книгу, з якою він нещодавно працював, то йому потрібно відкрити меню команди Файл (File) і в нижній його частині вибрати ім`я потрібного файлу. З усіх файлів, які користувач відкривав, табличний процесор Excel запам`ятовує останні чотири, тому їх імена можна знайти в нижній частині меню команди Файл (File).

Отже, у користувача є такі способи відкрити робочу книгу, яка зберігається на диску:

     виконати команду Файл та її опцію Открыть (File ?   Open);

     клацнути мишкою на кнопці Открыть (Open), розміщеній на стандартній панелі інструментів (на цій кнопці зображена папка, що відкривається);

     використати комбінацію швидких клавіш <Ctrl + О>.

 

 Рис. 2.3. Діалогове вікно Открытие документа

2.2.6. Переміщення по аркушу робочої таблиці

Переміщення по робочій таблиці можна виконувати передусім з допомогою мишки. Коли користувач переміщує курсор мишки по таблиці, то форма курсора змінюється залежно від того, в якій області робочої таблиці він розміщений. У більшості областей робочої таблиці курсор має вигляд знака "плюс". За межами таблиці і на смугах прокручування курсор мишки може мати форму стрілки. Якщо помістити курсор мишки в кінець вертикальної або горизонтальної смуги прокручування і клацнути кнопкою мишки, то від кожного клацання таблиця буде прокручуватися на один рядок або стовпчик. Крім того, можна встановити курсор мишки на бігунок і перетягнути його в потрібне місце смуги прокручування. При цьому, коли користувач відпустить кнопку мишки, робоча таблиця прокрутиться відразу на кілька рядків або стовпців. Для переміщення курсора призначені також клавіші <Tab> i <Enter> (i самі по собі, і в комбінації з клавішею <Shift>). Клавіша <Tab> дозволяє перемістити курсор праворуч, <Shift+Tab> - ліворуч, <Enter> - униз, < Shift+Enter> - уверх.

По клітинках робочої таблиці можна також переміщуватися за допомогою клавіш управління курсором (табл. 2.1).

Таблиця 2.1

Клавіші, які дозволяють переміщуватися по робочій таблиці

 

Якщо користувач точно знає, в яку клітинку йому треба потрапити, то він може скористатися клавішею <F5>. Натискання на цю клавішу викликає на екран діалогове вікно Переход (Go To), зображене на рис 2.4. В поле Ссылка (Reference) вводять ім`я потрібної клітинки і клацають на кнопці ОК (або натискають на клавішу <Enter>). Наприклад, якщо у поле Ссылка (Reference) ввести AD367 i натиснути <Enter>, то курсор переміститься в клітинку AD367.

 

 

 

 

Рис. 2.4. Діалогове вікно Переход

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]