Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПП Координатор Миронюк.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
321.54 Кб
Скачать

7. Облік послуг та їх реалізація

На підприємстві готова продукція не виробляється ,тому що основою його діяльністю є надання послуг у сфері інжинірингу. Основним джерелом отримання прибутку на підприємстві є розрахунки покупців та замовників. Облік ведеться окремо по кожному покупцю на 361 субрахунку. Детальна інформація про дебіторську заборгованість подана у наступному розділі. . Бухгалтерський облік доходів ПП «Координатор» здійснюється відповідно до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 15 „Доходи”. Доходи від господарської діяльності класифікують в бухгалтерському обліку і фінансовій звітності за видами діяльності. Доходи від звичайної діяльності поділяються на доходи від операційної діяльності, доходи від фінансових операцій та доходи від іншої звичайної діяльності.[9]

Для обліку доходів від виконання робіт і надання послуг фірма використовує субрахунок 703 “Дохід від реалізації робіт і послуг”, а для інших доходів 733 “Інші доходи від фінансових операцій ” .

Дохід від реалізації послуг підприємств обліковують на субрахунку 703 “Доходи від реалізації послуг”. За кредитом цього рахунку відображається виручка від реалізації за фактом її визнання в поточному періоді, а за дебетом – вирахування з виручки на користь третіх осіб і списання залишку на фінансовий результат в порядку закриття рахунку. Згідно даних звіту про фінансові результати за 2010 рік, дохід від реалізації послуг становив 7,6 тис. грн., а інші доходи від фінансових операцій - 0,1 тис. грн.. ( Додаток 85)

Для обліку й узагальнення інформації про фінансові результати призначено рахунок 79 “Фінансові результати”. (див. дод. 18.17,11,12) За кредитом рахунка 79 відображаються суми, списані в порядку закриття рахунків обліку доходів, за дебетом – суми, списані в порядку закриття рахунків обліку витрат, включаючи належну суму нарахованого податку на прибуток.

Доходи відображаються в бухгалтерському обліку і включаються до складу Звіту про фінансові результати згідно з принципом нарахування та відповідності доходів і витрат.( Додаток № 85) . Бартерні , комісійні та консигнаційні угоди ще не мали місце у діяльності приватного підприємства.

. Згідно аналізу рахунків 70 і 73 за 2010 рік (додаток № 69,70) можна побачити господарські операції ПП «Координатор».

Таблиця 7.1

Зміст операції

Д

К

Сума

1.

Відображено дохід від реалізації послуг

36

703

7550,00

2.

Списано на фінансовий результат дохід від реалізаціх послуг

703

79

7550,00

3.

Відображено інший дохід від фінансових операцій

68

733

107,20

4.

Списано на фінансовий результат інший дохід від фінансових операцій

733

79

107,20

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]