Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПП Координатор Миронюк.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
321.54 Кб
Скачать

3.2. Облік малоцінних необоротних матеріальних активів

Рахунок 11«Інші необоротні матеріальні активи» має один субрахунок 112. На субрахунку 112 "Малоцінні необоротні матеріальні активи" відображається вартість предметів, строк корисного використання яких більше одного року, зокрема спеціальні інструменти і спеціальні пристосування, вартість яких погашається нарахуванням зносу за встановленою підприємством ставкою (нормою) з урахуванням очікуваного способу використання таких об'єктів та інші предмети, які за вартісними ознаками підприємством зараховано до складу малоцінних необоротних матеріальних активів.

Знос малоцінних необоротних матеріальних активів становить 100%.

Згідно аналізу рахунку 112 "Малоцінні необоротні матеріальні активи" за 2010 рік (додаток 44) можна побачити господарські операції ПП «Координатор».

Таблиця 3.2.1.

Зміст операції

Д

К

Сума

1.

Введено малоцінний необоротний матеріальний актив в експлуатацію

112

153

1650,00

3.3.Облік нематеріальних активів

Нематеріальні активи – це немонетарні активи, які не мають матеріальної форми, можуть бути ідентифіковані та утримується підприємством з метою використання протягом періоду більше одного року (або одного операційного циклу, якщо він перевищує один рік) для виробництва, торгівлі, в адміністративних цілях чи надання в оренду іншим особам .

Методологічні засади формування в бухгалтерському обліку інформації про нематеріальні активи визначені в Положенні (стандарті) бухгалтерського обліку 8 «Нематеріальні активи».

Нематеріальні активи обліковуються на 12 рахунку "Нематеріальні активи".На субрахунку 125 "Авторське право та суміжні з ним права" ведеться облік наявності права на програмне забезпеченн «Бест-Звіт+». Нематеріальні активи зараховуються на баланс за первісною вартістю і їх амортизація здійснюється прямолінійним методом.

3.4.Амортизація

Рахунок 13 "Знос необоротних активів" призначено для узагальнення інформації про нараховану амортизацію необоротних матеріальних і нематеріальних активів, що підлягають амортизації.

Рахунок 13 "Знос необоротних активів" має такі субрахунки:

131 "Знос основних засобів"

132 "Знос інших необоротних матеріальних активів"

133 "Накопичена амортизація нематеріальних активів"

Рахунок пасивний, тому за дебетом відображають зменшення суми зносу, а за кредитом – нарахування амортизації.

Амортизація основних засобів та нематеріальних активів на ПП «Координатор» здійснюється прямолінійним методом. . Нарахування амортизації починається з місяця наступного за місяцем, в якому об’єкт основних засобів став придатним для корисного використання, і припиняється в місяці, наступному за місяцем вибуття основних засобів. Розрахунок амортизації проводиться кожного місяця.

Згідно аналізу рахунку 13 "Знос необоротних активів" за 2010 рік (додаток 46) можна побачити господарські операції ПП «Координатор».

Таблиця 3.4.1

Зміст операції

Д

К

Сума

1.

Нараховано амортизацію основних засобів

23

131

27001,95

2.

Нараховано амортизацію інших необоротних матеріальних активів

23

132

1650,00

3.

Нараховано амортизацію нематеріальних активів

83

133

583,92

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]