Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПП Координатор Миронюк.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
321.54 Кб
Скачать

2. Організація бухгалтерського обліку

На приватному підприємстві не має бухгалтерської служби, проте відповідальність за організацію бухгалтерського обліку покладена на керівника.

ПП «Координатор» , згідно договору №7 про надання бухгалтерських послуг (додаток), за плату отримує послуги ведення бухгалтерського обліку у приватного підприємця Галка В. І.( Див. додаток № 8)

Під веденням бухгалтерського обліку у цьому договорі розуміється відображення господарських операцій, проведених підприємством за звітний місяць, у реєстрах бухгалтерського обліку, складання фінансової та іншої звітності, передбаченої відповідним чинним законодавством, та подання цієї звітності до уповноважених органів у встановлені законодавством строки, розрахунок податків (зборів, внесків), що сплачуються підприємством відповідно до чинного в Україні законодавства.

Ведення бухгалтерського обліку здійснюється приватним підприємцем Галкою В.І. на підставі наданих підприємством належним чином оформлених первинних документів. Такі первинні документи надаються приватним підприємством «Координатор» у строк не пізніше другого числа місяця, наступного за звітним. . Оскільки послуги ведення бухгалтерського обліку надаються приватним підприємцем, то відповідно посадових інструкцій бухгалтера не передбачено. Основними законодавчими та нормативними актами , у яких визначені особливості методики організації й ведення бухгалтерського обліку, а також складання фінансової звітності субітка малого підприємництва, є:

1.Закон України « Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 р. №996-ХІУ

2. Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 25 „ Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва", затверджене наказом Міністерства фінансів України від 0.09.98 р. № 196.

3. Порядок подання фінансової звітності, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 р. № 49.

4. Методичні рекомендації по застосуванню реєстрів бухгалтерського обліку малими підприємствами, що затверджені наказом Міністерства фінансів України від 25.06.2003 р. № 422.

5. Методичні рекомендації по застосуванню регістрів бухгалтерського обліку, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 29 грудня 2000 р. №356.

6.Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку, активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 30,11,99 р. №291 .

7. Плану рахунків бухгалтерського обліку, активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 30,11,99 р. №291. Значним недоліком в організації бухгалтерського обліку – це відсутність наказу про облікову політику, адже він складається з метою дотримання підприємством єдиної методики відображення господарських операцій та забезпечення своєчасного надання достовірної інформації користувачам фінансової звітності, є елементом системи нормативного регулювання бухгалтерського обліку на ньому. . Без наказу про облікову політику ми не можемо описати організацію первинного обліку.

Бухгалтерський облік господарських операцій здійснюється згідно до плану рахунків бухгалтерського обліку, активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 30,11,99 р. №291 із додатково введеними субрахунками. [18]

ПП «Координатор» застосовує автоматизовану форму бухгалтерського обліку за допомогою пакета прикладної програми «Бест-Звіт+» та “1С: Бухгалтерія”. Це значно полегшує роботу бухгалтера, але потребує і гарних знань прикладних програм. . Так як підприємство займається наданням послуг, а не виробництвом, то інвентаризацію проводять раз у 3 роки. Керівник складає наказ на проведення інвентаризації. Але згідно штатного розпису, на підприємстві лише один директор, тому проведення інвентаризації є зовсім не доцільним.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]