Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПП Координатор Миронюк.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
04.11.2018
Размер:
321.54 Кб
Скачать

9. Облік власного капіталу

На ПП «Координатор» статутного фонду не існує, оскільки він створюється за власним бажанням засновника. Відповідно не існує і резервного капіталу, крім того підприємство займається наданням послуг, а не виготовлення продукції. Тому створення резервного капіталу є недоцільним. З четвертого класу плану рахунків на підприємстві для обліку нерозподіленого прибутку використовується лише субрахунок 441 «Прибуток нерозподілений». Прибутком, після сплати встановлених законодавством податків та інших обов’язкових платежів, підприємство самостійно розпоряджається і самостійно розприділяє його.

Згідно аналізу рахунку 441 за 2010 рік (додаток 59.) можна побачити господарські операції ПП «Координатор».

Зміст операції

Д

К

Сума

1.

Відображено нерозподілений прибуток

79

441

107,20

2.

Відображено непокриті збитки

441

79

52716,52

Нажаль, на ПП «Координатор» збитки перевищують прибутки.

10. Фінансова звітність підприємства

ПП «Координатор» на підставі даних бухгалтерського обліку зобов'язане складати фінансову звітність. Попереднім етапом є складання оборотно-сальдової відомості (додаток № 88). Складання звітності є завершальним етапом облікового процесу. Мета, склад і принципи підготовки фінансової звітності та вимоги до визнання і розкриття її елементів визначаються П(С)БО 25 „ Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва".[12]

Так як підприємство є суб’єктом малого підприємництва , то воно подає спрощену фінансову звітність, у складі Балансу та Звіту про фінансові результати. (Додаток № 85). До прийняття нового Податкового Кодексу звітність була квартальна, але тепер вона змінилась на річну, яка подається не пізніше 20 лютого наступного року за звітним. Підприємство подає звітність до органів міської статистики та до податкових органів.

Висновок

Базою дослідження в даному звіті виступало – приватне підприємство «Координатор». Проходження виробничої практики відбувалося згідно тематичного плану виробничої практики, який було погоджено з керівниками, що передбачав регулярне введення щоденника та опрацювання документації за вказівкою керівника практики від кафедри.

Підсумовуючи матеріал проаналізований і викладений в даному звіті можна зробити низку висновків.

Приватне підприємство «Координатор» є юридичною особою, має права і обов'язки, і здійснює свою діяльність згідно дійсного Статуту та чинного законодавства.

Підприємство створено з метою більш повного забезпечення суспільних потреб в товарах народного споживання, продукції виробничо-техічного та іншого призначення, роботах і послугах та реалізації на основі отриманого прибутку, соціальних і економічних інтересів Засновника і членів трудового колективу.

Основним видом діяльності підприємства є надання послуг у сфері інжинірингу.

ПП «Координатор» - суб’єкт малого підприємництва, тому є платником єдиного податку. Особливістю підприємства є те, що отримує послуги ведення бухгалтерського обліку у приватного підприємця Галка В. І. Бухгалтерської служби у «Координаторі » не має. Проте відповідальність за організацію бухгалтерського обліку покладена на керівника.

Значним недоліком в організації бухгалтерського обліку – це відсутність наказу про облікову політику, адже він складається з метою дотримання підприємством єдиної методики відображення господарських операцій та забезпечення своєчасного надання достовірної інформації користувачам фінансової звітності, є елементом системи нормативного регулювання бухгалтерського обліку на ньому.

ПП «Координатор» застосовує автоматизовану форму бухгалтерського обліку за допомогою пакета прикладної програми «Бест-Звіт+» та “1С: Бухгалтерія”.

Для обліку необоротних активів на підприємстві застосовуються такі рахунки:

10 «Основні засоби»;

11 «Інші необоротні матеріальні активи»;

12 «Нематеріальні активи»;

13 «Знос необоротних активів»;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]