Добавил:
polosatiyk@gmail.com Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Иванов, Колегаев, Касилов - Основи охорони праці на морському транспорті (2003)

.pdf
Скачиваний:
1194
Добавлен:
10.06.2017
Размер:
32.94 Mб
Скачать

заходів по введенню в дію резервних технічних засобів стерно­ вого привода замість аварійних. Вживаючи термінових заходів для усунення несправності, вахтовий механік повинен доповісти про тс, що трапилося, старшому механіку. При зупинці машини стерно необхідно поставити в середнє положення, зупинити електропривод насосів і оглянути всі системи машини. У разі потреби зупинки стернової машини і її ремонту при перебуванні судна в морі слід зупинити судно, машину роз'єднати, а сектор руля взяти на стопор. Щоб уникнути можливого провертання машини в результаті ударів хвиль об перо руля, необхідно на­ дійно перекрити клапани на гідравлічних циліндрах.

Для забезпечення надійної і довгострокової роботи стерно­ вих машин необхідно систематично контролювати їхній техніч­ ний стан і проводити профілактичні ремонти.

Розділ 4.

( ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА

\

4.1. Основні поняття і значення пожежної безпеки

Питанням пожежної безпеки в нашій країні приділяється підвищена увага.

Верховна Рада України 17.12.1993 р. прийняла Закон Украї­ ни «Про пожежну безпеку», що набрав чинності з 29.01.1994 р.

У Законі відзначається, що забезпечення пожежної безпеки є невід'ємною частиною державної діяльності з охорони життя і здоров'я людей, національного багатства і збереження навколи­ шнього середовища.

Закон визначає загальні правові, економічні та соціальні ос­ нови забезпечення пожежної безпеки на території України. Він регулює відносини державних органів, підприємств, організацій і громадян України но забезпеченню пожежної безпеки.

Кабінетом Міністрів України 26.07.1994 р. була прийнята Постанова № 508 «Про заходи для виконання Закону «Про по­ жежну безпеку». Ця Постанова визначила комплекс заходів що­ до реалізації положень Закону і відповідальних за їх виконання.

Інші нормативні документи, що регламентують роботу щодо забезпечення пожежної безпеки в Україні:

ГОСТ 12.1.004-91 ССБТ «Пожарная безопасность. Об­ щие требования»;

ГОСТ 12.4.009-83 ССБТ «Пожарная техника для защиты объектов. Основные виды. Размещение и обслужива­ ние»;

311

Строительные нормы и правила. СНиП 2.01.02.85. “Противопожарные нормы”;

ОНТП 24-86. Визначення категорій приміщень і будин­ ків по вибухопожежній і пожежній небезпеці;

Правила пожежної безпеки в Україні;

Вимоги пожежної безпеки для суден, що будуються, мо­ дернізуються, реконструюються (ППБО-130-80).

Нарис. 4.1 представлено схему нормативно-правової основи забезпечення пожежної безпеки в галузі [31].

На рис. 4.2 представлено схему нормативно-правового за­ безпечення пожежної безпеки в галузі [31].

Відповідно до цих нормативних актів з пожежної безпеки, вла­ сники підприємств і організацій з о б о в ' я з а н і р о з р о б л я т и і з а т в е р д ж у в а т и п о л о ж е н н я , і н с т р у к ц і ї , і н ш і н о р м а т и в н і а к т и , що діють у межах підприємств, здійсню­ вати контроль за їх дотриманням. Вони зобов'язані утримувати в справному стані засоби протипожежного захисту і зв’язку, пожеж­ ну техніку, устаткування й інвентар, не допускати їх використання не за призначенням.

Закон зобов’язує громадян України виконувати правила по­ жежної безпеки, забезпечувати будівлі, що належать їм на пра­ вах особистої власності, первинними засобами гасіння пожеж, повідомляти пожежну охорону про виявлення пожежі та вжива­ ти заходів з її ліквідації, порятунку людей і майна.

Державний пожежний нагляд в Україні здійснюється відпо­ відно до чинного законодавства державною пожежною охоро­ ною в порядку, встановлюваному Кабінетом Міністрів України.

Державна пожежна охорона створюється в містах, інших насе­ лених пунктах, на промислових та інших об’єктах у порядку, обумовленому Кабінетом Міністрів України. Вона формується на базі існуючих воєнізованої і професійної пожежної охорони органів внутрішніх справ України, входить до системи Мініс­ терства з надзвичайних ситуацій в Україні як Державний Депар­ тамент пожежної безпеки.

В і д о м ч а п о ж е ж н а охорона створюється на об'єктах міністерств, інших центральних органів державної виконавчої влади, перелік яких визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.1994 р. за № 508. Відповідно до цієї Постано-

312

Рис. 4.1. Нормативно-правова основа забезпечення пожежної безпеки

313

безпеки пожежної

забезпечення правового-нормативно іа

 

галузі в

Міждержавні (Т О С Т )

Державні (Д С ТУ)

 

Галузеві (Г С Т У )

Науково-технічних., інженерних товариств

 

і спілок (С Т Т У )

 

Підприємств (С Т П )

 

Міждержавні будівельні норми і правила (С Н и П )

 

Державні будывельны норми (Д БН)

Відомчі будівельні норми (В Б Н )

 

Регіональні будівельні норми (Р Б Н )

Загальнодержавні

(нормативніакти:діяяких поширюється наорганивиконавчої впаи, підприємства, установи, організації, незалежновід

формвласностітавиудіяльності, атакожгромаян)

Міжгалузеві

(нормативніакти,дія якихпоширюється напідприємства, установи, організаціїдекількох галузей, незалежновід

формвласності

Галузеві

(нормативніакти,діяяж поширюється напідприємства,

установи, організаціїпевноїгалузі, незалежновід

формвласності

Підприємств, установ, організацій

(нормативніакти, щодіютьумежахконфетногогідприємства, установи, організації, розробляєтьсятазатвержується .

власникомабоуповноваженимнатеорганомвідповідно

додержавнихнортивнихактів)

Законодавчі та інші правові акти

Технічні умови

Нормативні документи в галузі будівництва

Нормативні документи з питань охорони праці

Нормативні документи з питань забезпечення техногенної та екологічної безпеки

інші

безпеки пожежної забезпечення

стосуються що акти, Нормативні

ви відомча пожеэ/сна охорона створена на об'єктах морського, річкового і залізничного транспорту.

Добровільна пожежна охорона створюється на підприємст­ вах і в організаціях з метою проведення заходів щодо запобіган­ ня пожеж і організації їхнього гасіння.

Порядок створення й організації роботи добровільних дру­ жин і команд визначений Наказом МВС України від 27.09.1994 р. № 521 «Про затвердження Положень про доброві­ льні пожежні пункти (команди) і пожежно-технічні комісії». Посадовими особами органів державного пожежного нагляду є державні інспектори з пожежного нагляду, які наділені правами контролю стану пожежної безпеки й адміністративного впливу на громадян і посадових осіб, винних у порушенні встановлених вимог пожежної безпеки.

Усі працівники при прийомі на роботу і щорічно за місцем

роботи п р о х о д я т ь

і н с т р у к т а ж

з п и т а н ь

п о ж е ж н о ї

б е з п е к и відповідно

до типового

положення,

затвердженого

МВС України.

 

 

 

Пожелса неконтрольоване горіння поза спеціальним вогни­ щем.

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.1994 р. за № 508 залежно від рівня нанесених народному господарству збитків пожежі умовно поділяються на:

особливо великі пожежі — збитки від яких становлять суму 1000 мінімальних зарплат і більше;

великі пожежі — збитки від яких складають суму від 1000 до 10000 мінімальних зарплат;

інші пожежі — збитки від яких складають суму до 1000

мінімальних зарплат.

Не вважаються пожежами випадки горіння, обумовлені спе­ цифікою технологічного процесу виробництва чи умовами ро­ боти промислових установок і агрегатів; вибухи і спалахи без наступного горіння; випадки самозаймання, якщо це не привело до поширення вогню.

Міністерство транспорту України веде державний облік по­ жеж, що сталися на підприємствах і в організаціях, які входять до складу залізниць, на транспортних засобах, що знаходяться в дорозі, на плаву, рейдах, тимчасових стоянках, літних полях ае­ родромів, у підземних спорудах метрополітенів.

315

4.2. Характеристика пожежної небезпеки на морських суднах

Друга половина XX сторіччя відзначена інтенсивним розви­ тком світового торгового судноплавства і суднобудування. Від­ повідно до міжнародної статистики, втрати суден від пожеж за цей період збільшилися більше, ніж вдвічі.

Установлено також, що пожежі та вибухи стають основними причинами катастроф суден.

Під поняттям пожежної небезпеки мають на увазі сукуп­ ність умов, що сприяють утворенню і розвитку пожежі й ви­ значають її тривалість, можливі масштаби і наслідки.

Сучасні судна насичені численними механізмами, устатку­ ванням, що працюють при високих температурах і тиску на рід­ кому паливі й маслі, які вимагають іноді підігріву. Внаслідок цього збільшується кількість джерел загоряння чи вибуху.

Складні електромеханізми, велика довжина електрокомунікацій, впровадження автоматизації і поява машинних приміщень без постійної вахти створюють додаткові труднощі в боротьбі з виникненням пожеж на суднах. Пожежна небезпека на суднах збільшилася також і внаслідок розвитку перевезень сирих і на­ півоброблених хімікатів у твердому, рідкому і газоподібному станах, транспортування у величезних кількостях сирої нафти і нафтопродуктів. Тому пожежі є однією з найбільш небезпечних аварій на суднах, незалежно від їхнього призначення. Як прави­ ло, суми матеріальних збитків, заподіяних пожежами, значні: так, пожежа, що тривала лише біля години на тільки що збудо­ ваному англійському пасажирському лайнері «Канберра», при­ несла збитків компанії на суму 1,5 млн. фунтів стерлінгів.

Облік аварій на суднах світового флоту найбільш повно ве­

дуть дві міжнародні організації: Р е г і с т р

с у д н о п л а в с т в а

Л л о й д а (класифікаційне суспільство)

і Л і в е р п у л ь с ь к а

а с о ц і а ц і я с т р а х о в и к і в (комерційна організація).

За даними цих організацій актуальною лишається проблема

пожежної небезпеки пасажирських суден. Як показує статисти­ ка, основними районами виникнення і боротьби з пожежами на сучасних пасажирських суднах є ж и т л о в і т а с л у ж б о в і п р и м і щ е н н я , а т а к о ж м а ш и н н і п р и м і щ е н н я . Ве­

316

лика кількість аварій від пожеж відзначається і на суховантаж­ них суднах, що складають найбільш численний загін світового торгового флоту.

На них, як показує статистика, пожежі найчастіше відбува­ ються у вантажних приміщеннях, рідше — у машинних примі­ щеннях і ще рідше — у житлових і службових приміщеннях.

Перевезення великих кількостей

нафти на

с у ч а с н и х

с у п е р т а н к е р а х являють серйозну

небезпеку.

Сира нафта

містить газоподібні продукти, в основному метан, а також пари бензину, які схильні виділятися при підвищенні темпе­ ратури і русі нафти, що при певних умовах приводить до утворення вибухонебезпечних газоповітряних сумішей.

Основною причиною пожежі на споруджуваних суднах є по­ рушення правил і технології вогневих робіт та експлуатації елек­ троустаткування. Зварювальні, газорізальні та інші роботи із за­ стосуванням вогню, як правило, виконуються одночасно з іншими пожежонебезпечними операціями, причому встановлений проти­ пожежний режим не завжди дотримується. Крім того, пожежа мо­ же перекинутися на берегові споруди, якщо судно стоїть в поріу.

Слід зазначити, що швидкість поширення суднових пожеж надзвичайно висока, пожежа ускладнює евакуацію людей із судна. Крім того, пожежа може перекинутися на берегові споруди, якщо судно стоїть в порту.

На двох пасажирських лайнерах «Лаконія» (Греція) і «Яр­ мут Кастл» (Панама), що згоріли в морі, загинуло понад 200 чо­ ловік, в основному пасажирів. Пожежа в круїзному рейсі норве­ зького судна «Метеор» коштувала житгя 32 членам екіпажу.

Міжнародна організація танкерних компаній «Інтертанко» опублікувала деякі дані про свою діяльність. Так, тільки за перше півріччя 2001 р. відбулося 11 пожеж і вибухів із серйозними інци­ дентами — загибеллю людей і забрудненнями морського середо­ вища, включаючи розливи 1,5 тис. т. важкого палива під час зітк­ нення танкера «Болтик керіер» з балкером «Тен» у берегів Данії.

До числа серйозних аварій можна також віднести наступні. На теплоході «Туркменія» Далекосхідного пароплавства в

результаті попадання палива на гарячу поверхню двигуна в рей­ сі виникла пожежа, в результаті якої загинули 2 чоловіки, нане­ сено збитків у розмірі 400 тис. крб.

317

На криголамі «Василь Прончищев» у результаті вибуху в машинному відділенні і пожежі, що виникла внаслідок цього, загинули 3 чоловіки.

Урезультаті пожежі на теплоході «Приамур’я» Далекосхід­ ного пароплавства, що сталася в японському порту Осака, заги­ нули 11 чоловік. Пожежа виникла в результаті використання позаштатного нагрівального приладу.

Урезультаті пожежі на теплоході «Суми» загинув 1 чоловік.

Улистопаді 1999 р. в морі виникла пожежа на китайському поромі «Даунтаун». Судно втратило хід, залишилося без елект­

ричної енергії і затонуло під ударами штормових хвиль. Складні погодні умови значно ускладнили рятувальні операції. У ре­ зультаті лише 20 з 312 пасажирів порома були врятовані.

За повідомленням інформаційної служби «Нафта Росії» у грудні 2002 р. на терміналі станції Джоушан, що знаходиться в центрі Шанхаю, вибухнув і зайнявся супертанкер 1992 р. побу­ дови «Oriental Venture», у танках якого знаходилося близько 280 тис. тонн сирої нафти. Судно пливло під Панамським пра­ пором із Західної Африки. У результаті аварії нанесено величез­ них збитків навколишньому середовищу, які обчислюються ба­ гатьма мільйонами доларів.

За висновками експертних комісій причини пожеж на суд­ нах поділяються так: порушення правил пожежної безпеки — 35 %; порушення правил технічної експлуатації суднових меха­ нізмів — 25 %; порушення правил Міжнародного кодексу мор­ ського перевезення небезпечних вантажів (МКМПНВ), прийн­ ятого резолюцією А-716 (17) ІМО — 20 %.

Розподіл пожеж по суднах залежно від їх віку, за даними Дер­ жавної морської інспекції, характеризується такими цифрами: на судна, що експлуатуються до 5 років, приходиться 14% усіх по­ жеж; від 6 до 15 років — 20 %; від 16 і вище — 66 %.

4.3. Організація пожежної охорони на морському транспорті

Пожежі на морських суднах у відкритому морі, що приво­ дять іноді до повного руйнування суден, загибелі пасажирів і екіпажів, становлять особливу небезпеку.

318