Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навч-метод. посібник для атестації студентів 6курсу.docx
Скачиваний:
111
Добавлен:
11.03.2016
Размер:
390.04 Кб
Скачать

Модуль №6 «Дитячі інфекційні хвороби»

Форма проведення диференційного заліку модуля №6 є стандартизованою i включає контроль теоретичної (тестовий контроль) i практичної підготовки (демонстрування умінь студента біля ліжка хворої дитини, вирішення структурованих ситуаційних задач).

  1. Тестовий контроль включає 10 тестів, 2 бали за кожен тест (за тести маx 20 балів ).

  2. Практичні навички біля ліжка хворого (максимально 30 балів ), оцінюються 6 основних видів практичної роботи, за кожен – максимально 5 балів («5»–5 балів; «4» – 4 бали; «3» – 3 бали; «2» – 0 балів):

  • Анамнез (в тому числі - епідеміологічний анамнез) та об’єктивне обстеження (максимально 5 балів)

  • План обстеження (максимально 5 балів)

  • Інтерпретація лабораторних та інструментальних даних (максимально 5 балів)

  • Клінічний діагноз (максимально 5 балів)

  • План лікування (максимально 5 балів)

  • План протиепідемічних заходів в осередку інфекції (максимально 5 балів)

  1. Ситуаційна задача (максимально 24 бали). Задача містить 4 питання, за кожне - максимально по 6 балів («5»- 6 балів; «4» - 4-5 балів; «3» - 3 бали; «2» – 0 балів)

  2. Алгоритм надання невідкладної допомоги (максимально 30 балів; «5»- 6 балів; «4» - 4-5 балів; «3» - 3 бали; «2» – 0 балів)

За диференційний залік модулю №6 студент отримує максимально 80 балів, мінімально - 50 балів. За модуль №6 (поточна навчальна діяльність + диференційний залік) – максимально 200 балів, мінімально - 122 бали.

Критерії оцінювання знань з дисципліни

Оцінка “Відмінно” виставляється за роботу, в якій студент вірно відповів на усі запитання. Відповіді мають глибокий, змістовний та конкретний характер. Студент повинен знати класифікацію, особливості клінічних проявів, діагностику диференційну діагностику, лікування, профілактику патології дихальної, серцево-судинної, кровотворної, сечовидільної систем, ендокринної патології, патології травного тракту, загальні принципи спостереження за дітьми різного віку в умовах поліклініки. Середній бал диференційного заліку при цьому повинен бути 71-80, загальна оцінка за дисципліну 180-200 балів.

Оцінка “Добре” виставляється за роботу, в якій студент вірно відповів на 75% запитань і показав достатньо змістовні знання з тих питань, що відбивають основні розділи навчальної програми. Студент повинен знати основні клінічні прояви соматичної патології дитячого віку, методи діагностики та лікування хвороб дитячого віку та їх профілактику. Середній бал диф. заліку при цьому повинен бути в межах 70-61, загальна оцінка за дисципліну 179-160 балів.

Оцінка “Задовільно” виставляється за роботу, в якій студент вірно відповів на 50% запитань. Відповіді неповні, здебільшого обмежуються простим переліком складників, ознак, рис, без найменших подробиць. Студент повинен володіти обов’язковим мінімумом знань щодо теоретичних та практичних знань з педіатрії. Середній бал диференційного заліку при цьому повинен бути в межах 50-60, загальна оцінка за дисципліну 159-122 бали.

Оцінка “Незадовільно” виставляється за роботу, в якій студент не дав жодної правильної відповіді або дав лише приблизну відповідь на два запитання. Студент не володіє обов’язковим мінімумом знань з педіатрії. Середній бал модульного контролю при цьому повинен бути менше 50, загальна оцінка за дисципліну менше 122 балів.

Конвертація кількості балів з дисципліни в оцінки за шкалою ECTS та за 4-бальною (традиційною) шкалою. Оцінка успішності студента з дисципліни є рейтинговою і виставляється студентам після завершення вивчення дисципліни. Рейтинг розраховується для контингенту студентів однієї спеціальності, які засвоїли навчальну дисципліну і набрали певну кількість балів. Бали з дисципліни незалежно конвертуються я к в шкалу ECTS (у відповідних деканатах) для занесення до Diploma supplement (додаток до диплому міжнародного зразка), так і в 4-бальну шкалу «5», «4», «3», «2» (на кафедрах).

Ранжування за шкалою ECTS проводиться наступним чином:

Оцінка ECTS

Статистичний показник

А

Найкращі 10% студентів

В

Наступні 25% студентів

С

Наступні 30 студентів

D

Наступні 25 % студентів

E

Останні 10% студентів

Ранжування з присвоєння оцінок «A», «B», «C», «D», «E» проводиться для студентів даного курсу, які навчаються за однією спеціальністю, і успішно завершили вивчення дисципліни.

Оцінки з дисципліни FX, X («2») виставляються студентам, яким не зараховано хоча б один модуль з дисципліни після завершення її вивчення.

Оцінка FX виставляється студентам, які набрали мінімальну кількість балів за поточну навчальну діяльність, але яким не зарахований диференційний залік. Ця категорія студентів має право на перескладання диференційного заліку за затвердженим регламентом. Повторне складання диференційного заліку дозволяється не більше двох разів.

Оцінка F виставляється студентам, які відвідали усі аудиторні заняття з модуля, але не набрали мінімальну кількість балів за поточну навчальну діяльність і не допущені до диференційного заліку. Ця категорія студентів має право на повторне вивчення модуля.