Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Menedzhment.docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
115.58 Кб
Скачать

1.Структурніметодирозв'язанняконфліктів:

- Роз'ясненнявимог до роботи, тобтоякихрезультатів повинен досягтикоженспівпрацівникорганізації.

- Координаційні та інтеграційнімеханізми, представляютьупорядкуваннярівнівповноваг і взаємодіїпрацюючих, прийняттярішень і встановленняінформаційнихпотоківвсерединіорганізації.

- Загальноорганізаційнікомплексніцілівимагаєсуміснихзусильбільшостіспівпрацівниківабогруп для досягненнязагальнихцілей.

Структура системивинагородвикористовується як метод управлінняконфліктноюситуацією, яка впливає на поведінку людей для уникненнядисфункціональнихнаслідків. Винагороджуютьсяподякою, премією, підвищенням по службі.

2. Міжособистістилірозв'язанняконфліктів.

- Ухилення, це стиль, якийрекомендуєлюдиніуникатиконфліктів (не потрапляти в ситуацію, якіпровокуютьконфлікти і розбіжності).

- Примушення, це стиль, при якому одна особа примушуєіншуприйняти свою точку зору. Недолікомцього стилю є придушенняініціативипідлеглихабообурення, особливо у молодого і більшосвіченого персоналу.

Компроміс- цеприйняття точки зоруіншоїсторони, однаклише до визначеноїмежі.

Згладжування- це стиль, якийхарактеризуєтьсяповедінкою, яка доводить, що не треба сваритися і розпалюватиконфліктнуситуацію.

Вирішенняпроблеми- це стиль, якийдопускаєнаявністьрізних думок і готовністьознайомитися з іншими точками зору для того щобвиявити причини конфлікту і прийнятисправедливерішення для всіхсторін.

55. Підходи до формування стратегії конкуренції підприємства

Конкурентнастратегія є частиноюстратегічногомаркетингу;вонавизначаєдіяльністьпідприємства, спрямовану на підвищенняйогорівняконкурентоспроможності. Інтенсивністьконкуренціїзростає в міру того, як зростаєкількістьдіючих на ринку підприємств, а. їхнірозміри і ринковіможливостістаютьприблизнооднаковими.Загостренняконкуренціїпризводить до того, щослабкіабонеефективнопрацюючіпідприємствазмушенівийти з ринку. Кількістьконкуруючихпідприємствзменшується, а їх сила зростає.

Конкуренціяпосилюється, коли ринковіумовизмушуютьконкурентіввикористатизниженняцінабоіншізасоби, щостимулюють маркетинг для збільшенняобсягу продаж, а також коли витрати на вихідізгалузіперевищуютьвитрати, необхідні для продовженняконкуренції. Базовастратегіяконкуренції, щопредставляє собою основу конкурентноїповедінкипідприємства на ринку і описує схему забезпеченняпереваг над конкурентами, є центральним моментом у стратегічноїорієнтаціїпідприємства.

Перш ніжприступити до виборубазовоїстратегіїконкуренціїнеобхідно:*дослідитиринок і вибрати той який буде перспективним. Усіуспішні і перспективні ринки маютьвисоківхіднібар'єри, протекції з боку держави, невибагливихспоживачів, дешеву систему постачання і найменше число альтернативнихгалузей, здатнихїхзамінити. Бізнес з новітнімитехнологіями і високоюефективністюнайбільшепіддається атакам конкурентів, ймовірністьбанкрутства на таких ринках дуже велика.

Для багатьох невеликих підприємствсенсконкуренціїзводиться до того щоб бути схожим на своїхбільшпотужнихконкурентів. Недостатньоувагиприділяється і визначенням початку та закінченняперіодувикористаннярозробленоїстратегіїконкуренції. Загальнатенденціяскороченняжиттєвого циклу товару, збільшеннякількостітоварів,використовуютьтехнологічнірішенняшвидкозмінюютьодне одного, змінадемографічних характеристик ринку, політичноїситуації в країніііншідинамічнічинникиускладнюютьправильнийвибір початку впровадженняновоїстратегіїконкуренції та періодуїївикористання на ринку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]