Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практические и лабораторные работы.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
9.92 Mб
Скачать

Малюнок 1

  1. Огляньте Панель швидкого доступу (малюнок 2).

Малюнок 2

Для зміни розташування панелі швидкого доступу потрібно клацнути на подвійній стрілці, що знаходиться в правій частині панелі. Після цього на екрані выдобразиться меню з командами, одна з яких, - Разместить под лентой. Після цього панель швидкого доступу розташуэться під стрічкою. Якщо потрібно повернути її назад, то потрібно обрати пункт меню, який називається Разместить над лентой.

Для налагодження вмісту панелі швидкого доступу клацніть на подвійній стрілці, що знаходиться в правій частині цієї панелі. Потім в меню, що відкрилося, оберіть команду, кнопка якої буде розташовано на панелі швидкого доступу. Наприклад, якщо знадобилося розташувати команду Открыть, - просто встановіть прапорець біля назви цієї команди. Можна також використовувати пункт меню Другие команды. Це призведе до появи діалогового вікна Параметры Word (розділ Настройка) (малюнок 3). Оберіть потрібну команду у списку зліва, потім клацніть лівою кнопкою миші по кнопці Добавить, після чого ця команда розташується в правій панелі. Залишається тільки натиснути кнопку Ok.

  1. Зробіть активною стрічку Разметка страницы. За допомогою команд цієї стрічки встановіть книжну орієнтацію сторінки, поля сторінки по 2 см з усіх боків, а також рамку сторінки.

  2. Зробіть активною стрічку Вид. За допомогою команд цієї стрічки відобразьте інструмент Линейка та змініть декілька режимів зображення документу.

  3. За допомогою інструменту Линейка змініть поля сторінки та відступи пересуненням відповідних маніпуляторів. Слідкуйте за результатами цих дій.

  4. Послідовно декілька раз клацніть «мишею» по табулятору і оберіть табу­ля­тор абиякого різновиду. Клацніть «мишею» по робочому просторі лінійки декілька раз на різних цифрових позначках і зверніть увагу на появу там табуляторів.

  5. Встановіть курсор на робочому просторі аркуша, натисніть клавішу Home для встановлення курсору на початок рядка і декілька раз натисніть клавішу Тав. Слід­куйте за стрибками курсора «миші». Таким чином можна швид­ко пересунути курсор при наборі тексту з декількома колонками.

Малюнок 3

  1. Послідовно захопіть «мишею» встановлені на робочому просторі лінійки табулятори і пересуньте їх на кнопку «табулятор».

  2. Зробіть активною стрічку Вставка и покажіть верхній і нижній колонтитули.

  3. За допомогою оманди Дата и время вставте у колонтитул поточну дату і час та огляньте отримані результати.

  4. Виконайте команду Масштаб стрічки Вид. На екрані з’я­вить­ся вікно (малюнок 4).

Довільним чином перевизначте масштаб зображення ар­куша і огляньте результат цієї операції. Оберіть масштаб зображення за до­помогою компоненту Масштаб панелі інструмен­тів Стандартная.

  1. За допомогою смужки вертикального розподілу вікна виконайте розподіл вікна навпіл (малюнок 5).

Малюнок 4 Малюнок 5

За допомогою смужок прокрутки огляньте різні частини абяикого документу в обох частинах поточного вінка. Зніміть розподіл вікна.

  1. Натисніть кнопку Office, а потім – кнопку Параметры Word. Самостійно, керуючись довідковою системою і вказівками вик­ладача, вивчіть можливості нала­годження параметрів Word за своїми потребами.

  2. Огляньте меню, що з’являється при натисканні кнопку Office (малюнок 4).

  3. Виконайте команду Создать цього меню для створення нового документу. Набе­ріть декілька рядків тексту різними мовами, використовуючи індикатор-пе­ремикач мов на рядку повыдомлень Word (малюнок 5).

  4. За допомогою команди Сохранить как збережіть файл на носії під ім’ям MyFile.docx.

  5. За допомогою команди Пуск | Все программы | Стандартные | Блокнот ство­ріть довільний текстовий файл і збережіть його як MyText.txt. Виконайте ко­манду Открыть | Тип файла (Текстовые файлы) для завантажен­ня створеного файлу в Word. Командою Сохранить как (Документ Word) збережіть файл як My­Text.docx.

  6. Внесіть до файлу довільні зміни і збережіть його командою Сохра­нить.