Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практические и лабораторные работы.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
9.92 Mб
Скачать

Малюнок 3 Малюнок 4

Зміна теми слайдів презентації

Тема визначає оформлення слайдів презентації (при цьому всі слайди виглядають одноманітно). Якщо тема, використана при створенні презентації, по яких-небудь причинах не влаштовує користувача, то її можна замінити.

Обрати тему можна за допомогою команди Дизайн | Темы | Темы (малюнок 5).

Малюнок 5

В результаті обрана тема буде застосована до слайдів презентації. Щоб дістати доступ до всіх тем, скористайтеся прокруткою, або клацніть по кнопці Дополнительные парамет­ры для відкриття колекції тем.

Для обраної теми можна змінити колірну гамму і шрифт. Для цього у звичайному режимі або режимі сортувальника слайдів виконайте команду Дизайн | Темы | Цвета або Дизайн | Темы | Шрифты. В результаті відкриється колекція наборів колорів або колекція шрифтів. Щоб подивитися, як той або інший колір або шрифт підходить до слайдів відкритої презентації, достатньо навести покажчик миші на зразок в колекції. Клацніть по відповідному набору кольорів або шрифту, щоб застосувати його постійно до всіх слайдів презентації.

Вибір фону слайда

Для вибору фону виконаєте наступні дії.

- Відкрийте презентацію, для якої потрібно визначити фон.

- У звичайному режимі або режимі сортувальника слайдів виконайте команду Дизайн | Фон | Стили фона. В результаті відкриється колекція стилів фону (малюнок 6). Якщо в цій колекції навести покажчик на зразок стилю, то цей стиль буде застосований до поточного слайду. Таким чином, наводячи покажчик на зразки (без клацань), можна обрати відповідний стиль фону.

- Клацніть по обраному зразку фону. В результаті обраний стиль фону буде застосований до слайдів презентації.

Малюнок 6

На слайді може міститися текст (зокрема форматований і анімований), зображення, ау­діо- і відеозаписи.

Вставка в слайд напису

Щоб створити на слайді нове текстове поле, виконайте команду Вставка | Текст | Надпись, а потім в потрібному місці слайду проведіть покажчиком миші по діагоналі уявного прямокутника. В результаті буде створено текстове поле, в якому є курсор (тобто відразу надається можливість ввести в поле потрібний текст; при цьому у міру введення створене поле розширюватиметься). Створене текстове поле можна перерозташувати, змінити його розміри або повернути навколо вісі.

Щоб змінити вид тексту на слайді, виділіть потрібний текст, а потім скористайтеся засобами груп Шрифт і Абзац на стрічці Главная. Можна також клацнути по кнопці виклику діалогового вікна в одній із вказаних груп.

Анимація тексту напису

Звичайний текст постійно присутній на слайді. Текст, до якого застосована анімація, може після відображення поточного слайду «виникати ні з чого» або, наприклад, вилітати з-за його меж.

Для анімації тексту виконайте наступні дії:

- У звичайному режимі перейдіть до слайду, що містить текст, який потрібно анімувати.

- На слайді виділіть потрібний текст (для цього достатньо клацнути по тексту); в результаті навколо тексту з'явиться рамка з маркерами.

- На стрічці Анимация в однойменній групі відкрийте список Анимация. У цьому списку представлено декілька ефектів анімації (малюнок 7).