Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
учеба / Konkurentospromozhnist_produktsiyi_Zaoch_2011.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
376.83 Кб
Скачать

Передмова

За сучасної орієнтації економіки України на ринкові умови господарювання надзвичайної важливості набуває підвищення конкурентоспроможності товарів і підприємств. Можна визнати, що конкурентоспроможність підприємства, яке виробляє продукцію, в основному визначається конкурентноздатністю цієї продукції (товару), на що, в свою чергу впливає надзвичайно багато факторів, оскільки без конкуренції є неможливим здійснення прогресивних структурних зрушень у країні, суттєве оновлення реального сектора й загалом забезпечення сталого соціально-економічного розвитку держави. Тому навчальним планом підготовки студентів які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво» напряму підготовки 6.030504 «Економіка підприємства» передбачено вивчення дисципліни «Конкурентоспроможність продукції», що є важливою складовою підготовки майбутніх спеціалістів з високою організаційною культурою, професійною підготовкою та особистісними якостями.

Навчально-методичний посібник з дисципліни «Конкурентоспроможність продукції» спрямований на допомогу при освоєнні студентами системних знань і розуміння концептуальних основ конкурентоспроможності продукції.

Основною метою навчально-методичного посібника «Конкурентоспроможність продукції» є допомогти студентам освоїти основні положення з основ конкурентних переваг на основі теорії цінностей і конкурентоспроможності; економічних законів функціонування ринкових відносин; законів організації управління конкурентоспроможністю; класифікації основних методів управління; методичних основ оцінки конкурентоспроможності різних об'єктів; систем управління конкурентоспроможністю підприємства.

Завдання: вивчення теоретичних засад конкурентних переваг на основі теорії цінностей і конкурентоспроможності; економічних законів функціонування ринкових відносин; законів організації управління конкурентоспроможністю; класифікації основних методів управління; методичних основ оцінки конкурентоспроможності різних об'єктів; систем управління конкурентоспроможністю підприємства.

Навчально-методичний посібник побудований за вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу у вищих навчальних закладах. Він включає такі розділи: програма навчальної дисципліни, методичні рекомендації до самостійної роботи, методичні рекомендації до проведення семінарських занять, методичні рекомендації до проведення практичних занять, методичні рекомендації до виконання індивідуальних науково-дослідних завдань, підсумковий контроль, список рекомендованої літератури.

1. Програма навчальної дисципліни

1.1 Опис навчальної дисципліни

«Конкурентоспроможність продукції»

Мета: формування у студентів системних знань і розуміння концептуальних основ конкурентоспроможності продукції, рівнів, особливостей і показників виміру, теорії і практики регулювання конкурентних відносин і формування стратегії конкурентоспроможності продукції.

Завдання: вивчення концептуальних основ та сфери використання методів оцінки конкурентоспроможності товару для підвищення іміджу підприємства, змісту і напрямків конкурентоспроможності продукції підприємства, показників оцінки конкурентоспроможності продукції, що використовуються для її виміру.

Предмет: система відносин з приводу формування концептуальних основ конкурентоспроможності продукції

Соседние файлы в папке учеба