Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методички / методички / Стратегічне управління Ден. Спец. 2010.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
739.84 Кб
Скачать

Змістовий модуль 3

Тема 9.Організаційне забезпечення стратегічного управління

Стратегічні зміни.Сутність поняття „стратегічні зміни”. Типи стратегічних змін на підприємстві та їх загальна характеристика.

Організаційна структура як об’єкт стратегічних змін.Визначення організаційної структури управління. Взаємозв’язок категорій „стратегія-структура”. Характеристика „традиційних” і стратегічних ОСУ. Фактори вибору організаційної структури управління на підприємстві та їх загальна характеристика.

Формування ОСУ стратегічного типу.Принципи приведення організаційної структури у відповідність зі стратегією. Організаційні структури майбутнього та їх характеристика.

Тема 10. Соціально-психологічне забезпечення процесів стратегічного управління і формування стратегічної поведінки персоналу

Учасники процесу реалізації стратегічними змінами. Методи зниження опором.Процес формування та мобілізації ресурсів на підприємстві. Сутність „управління опором”. Методи зниження опором та їх загальна характеристика.

Організаційна культура як об’єкт стратегічних змін. Роль лідерства у процесі реалізації стратегії.Сутність поняття „організаційна культура”. Основні складові організаційної культури. Фактори які впливають на організаційну культуру. Зміна організаційної культури у процесі реалізації стратегії. Роль лідерства у процесі реалізації стратегії.

Система мотивації в стратегічному управлінні. Роль мотивації у формуванні „стратегічної поведінки”. Принципи будування системи мотивації персоналу. Змістовні і процесуальні теорії мотивації та їх використання в стратегічному управлінні. Головні мотиватори і регулятори мотивації.

Тема 11.Інформаційно-аналітичне забезпечення стратегічного управління

Сутність стратегічної інформації. Стратегічні інформаційні потреби організації. База стратегічних даних (БСД). Джерела стратегічної інформації і методи її одержання.

Інформаційна система стратегічного управління.Специфічні риси інформаційної системи стратегічного управління. Дворівнева структура ІУС. Централізований та децентралізований підходи до ІУС.

Стратегічний контроль. Сутність, мета, властивості контролю. Основні етапи стратегічного контролю. Системи стратегічного контролю та їх класифікація.

2. Розподіл балів, що присвоюються студентам

Модуль 1

Сума

Змістовий модуль 1

Змістовий модуль 2

Змістовий модуль 3

6

85

9

Т 1

Т 2

Т 3

Т 4

Т 5

Т 6

Т 7

Т 8

Т 9

Т 10

Т 11

3

3

16

16

16

16

18

3

3

3

3

100

3. Методичні рекомендації до самостійної роботи

Самостійна робота студента є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом у час, вільний від обов’язкових аудиторних занять. Основними видами самостійної роботи студента з навчальної дисципліни «Стратегічне управління» є:

  • Вивчення теоретичного матеріалу.

  • Вивчення термінів та складання термінологічного словника.

  • Самоперевірка рівня засвоєння основних положень дисципліни (відповіді на контрольні запитання та тести).

  • Підготовка до семінарських занять.

  • Виконання індивідуальної роботи.

  • Підготовка до підсумкового контролю (екзамен).