Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КонспектМІСЕ2.doc
Скачиваний:
107
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
968.7 Кб
Скачать

2. Значення ділових заходів для готелів.

В організації інфраструктури ділового туризму провідну роль відіграють готелі та бізнес-центри. Ці заклади повинні бути профільними, здатними забезпечити ефективну, з усіма зручностями діяльність ділових туристів. Рекламуючи себе вітчизняні готелі, насамперед вищої категорії, обов’язково відзначають можливість забезпечення ділових туристів повним комплексом необхідних умов для професійної роботи. Проте реально ситуація зводиться лише до пропозиції окремими висококатегорійними готелями невеликого приміщення – “бізнес-центру” з обмеженими послугами. У вітчизняному готельному бізнесі бізнес-центр найчастіше асоціюється з офісом, у якому поєднано послуги користування Інтернетом, факсом, окремо функціонує конференц-зал. У спеціалізованих готелях за кордоном Бізнес-центр у спеціалізованому готелі – це організація, яка пропонує комплекс послуг для будь-якої категорії ділових гостей у готелі та за його межами впродовж усього часу перебування клієнта в закладі.

Значимість ділових клієнтів для готельних компаній обумовлена низкою обставин:

1. Ділові люди – учасники конференцій, симпозіумів, форумів і т.д., зазвичай, мають великий достаток, у зв'язку з чим вони не лише оплачують своє проживання, та й активно користуються додатковимипослугами: пральні, перукарні, масажними кабінетами, басейном, спортивними комплексами, казино, прокатом і т.д. Не рахуючи того, ділові люди нерідко розташовуються в готелях з членами власних сімей (дітьми, дружинами), які непов'язані з діловою програмою, але беруть активну участь у розважальній. Все це в підсумку істотно збільшує доходи готелів.

2. Орієнтація на сервіс ділових людей дозволяєготелям більш точно проводити попереднє бронювання місць, передбачатизавантаження матеріальної бази.

3. Створюються сприятливі умови для повторних приїздів.Ділові люди отримують конкретну інформацію про саміготелі, пропоновані послуги, їхню якість і т.д. У разіпозитивного досвіду перебування в готельному підприємстві вони неодмінно поділяться інформацією і порадять цей готель своїм друзям і знайомим, також самі обов'язково скористаютьсяйогопослугами знову.

4. Сервіс ділових людей дозволяєготелямзбільшити завантаження в період міжсезоння і т.д.

Для обслуговування ділових людей повинні бути зроблені належні умови, у зв'язку з чим до готелів ділового призначення пред'являються наступні вимоги:

* місце розташування поблизу адміністративних, публічних та інших центрів міст і поселень;

* домінування в номерному фонді одномісних номерів;

* неодміннаорганізація в номері, разом із зоною відпочинку і сну, робочої зони;

* наявність у номерному фонді номерів-апартаментів, потрібних для обслуговування у варіантах розміщення ділових людей з членами власних сімей;

* наявність особливих приміщень для проведення ділових заходів: конференц-залів (краще різної місткості), переговорних кімнат, приміщень для експозиції і т.д.;

* наявність спеціального технічного обладнання: для синхронного перекладу, різних видів зв'язку та оргтехніки;

* наявність служб грошового забезпечення: відділень банків, пт обміну валюти і т.д.;

* забезпечення спроможності надання якісного харчування: наявність ресторанів європейської та державної кухонь, кафе і барів вищих категорій, також доставка харчування в номери;

* обладнання стоянок і гаражів для транспортних засобів і т.д.

Стійкі тенденції економічного зростання та євроінтеграційні процеси, зростання попиту на офісні приміщення і ділові послуги високої категорії зумовлюють потребу розвитку інсентив-інфраструктури в державі. Щоб її задовольнити, треба розробити принципи створення сучасної туристичної інфраструктури, актуальні концепції побудови комплексних систем керування бізнес-готелями та бізнес-центрами, вирішити проблеми формування єдиного інформаційного простору. Для реалізації зазначених підходів необхідно проаналізувати шляхи та методи підвищення інвестиційної привабливості проектів будівництва, модернізації сучасної мережі закладів гостинності, повносервісного обслуговування ділових туристів.