Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КонспектМІСЕ2.doc
Скачиваний:
107
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
968.7 Кб
Скачать

Питання для самоконтролю

1. Охарактеризуйте основні особливості ділового етикету.

2. Які особливості необхідно враховувати при спілкуванні з іноземними партнерами з США, Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Ірландії, Португалії, Голландії, Греції, Китаю, Японії, Кореї, Мусульманські країни і країни Ближнього й Середнього Сходу, інших країн.

3. Охарактеризуйте етикет використання візитних карток.

4. Що таке ділові подарунки? Які види ділових подарунків існують?

5. Розкрийте особливості вибору ділових подарунків.

6. Охарактеризуйте особливості етикету вручення іотримання ділових подарунків.

Змістовний модуль 6 Світовий досвід організації і просування ділового туризму План

1. Міжнародні Business Travel асоціації і професійні спілки.

2. Особливості організації MICE-туризму в країнах світу.

3. Особливості кадрової політики в діловому туризмі.

Рекомендована література:

основна: 1, 2, 4, 5, 10, 11.

додаткова: 4, 6, 8, 9, 11, 13, 14.

1. Міжнародні Business Travel асоціації і професійні спілки.

Світовий туризм у XX – на початку XXI століття набув надзвичайно стрімкого розвитку. ООН, Всесвітня туристська організація і ЮНЕСКО визначили XXI століття – століттям туризму. На міжнародному та державному рівнях відбулося переосмислення значення туризму в освітньому, культурологічному, соціально-економічному, політичному житті народів як важливої умови взаємного ознайомлення громадян різних країн з досягненнями світової цивілізації, скарбами духовної та матеріальної культури. В усьому світі прискореними темпами розвивається діловий туризм, оскільки він є найбільш прибутковим і має величезне значення для приймаючої країни з економічної точки зору.

Щорічно у світі здійснюється більше 100 млн. бізнес-турів. Частка ділового туризму у світі, за оцінками експертів ВТО, становить майже 20 відсотків, а 50 відсотків доходів авіакомпаній та 60 відсотків доходів готелів складає обслуговування туристів саме цієї категорії.

У всіх розвинених країнах існують асоціації ділового туризму, спеціалізовані видання, навчальні центри, проводяться виставки цієї сфери бізнесу. Наприклад, Американська асоціація ділового туризму «SITE» (Society of Insentive and Travel Executives) об'єднує авіакомпанії, готелі, круїзні лінії, навчальні установи, конгресні центри, консалтингові і страхові компанії, фірми-туроператори інсентив-турів, транспортні компанії. Основні напрями роботи «SITE» – це маркетингова підтримка своїх членів, узагальнення і розповсюдження досвіду, видання спеціалізованої літератури.

Міжнародна асоціація по конгресах і з'їздах (International Congress & Convention Association) — міжнародна туристська організація, що поєднує турагентства, конгрес-центри, готелі та транспортні підприємства. Створена в 1964 р. Основна мета — розвиток конгресного туризму. Секретаріат Асоціації знаходиться в Амстердамі (Голландія). Офіційна мова — англійська. Керівні органи: генеральна асамблея, що скликається щорічно і Рада директорів.

Міжнародна асоціація професійних організаторів конгресів - об'єднання туроператорів, що спеціалізуються на проведенні міжнародних конгресів, фестивалів, конгрес-турів та їх обслуговуванні.