Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voenka1.docx
Скачиваний:
1574
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
118.87 Кб
Скачать

3.Узагальнена схема то автомобілів.

4.Види та періодичність то.

В Сухопутних військах України прийнята планово-попереджувальна система ТО, яка передбачує обов’язкове виконання установленого виду обслуговування в відповідності з заданою періодичністю.

Обслуговування по технічному стану машин дає можливість оптимально розмежувати роботи між членами екіпажів і спеціалістами ПТОР. При цьому екіпажі повинні бути навчені виконувати в першу чергу обов’язкові роботи миючо-очисних, заправ очних, змащувальних, кріпильних і усунення простих відмов, а спеціалісти ПТОР – проведенню контрольно-діагностичних, настроєно-регулювальних робіт і усуненню складних відмов, тобі ж з’являється можливість спеціалізації робіт, що, в свою чергу, підвищує якість їх виконання.

Система технічного обслуговування БТОТ вміщує в собі елементи ТО по напрацюванню і стану. В залежності від періодичності, об’єму робіт і стану машини в період використання машин проводяться слідуючи види технічного обслуговування:

  • контрольний огляд КО (проводиться екіпажами перед виходом з парку і на машині під час зупинок привалів, перед стрільбою, заняттями і навчаннями в цілях перевірки готовності до використання систем, агрегатів, механізмів апаратури. КО повинен забезпечувати надійність роботи і безпеку руху машини.)

  • щоденне технічне обслуговування (ЩТО машин проводиться екіпажами з участю спеціалістів підрозділів технічного забезпечення після виконання добового завдання переходу в кінці доби бойових дій. ЩТО включає загальний контроль технічного стану машин, дозаправку паливом, маслом і іншими експлуатаційними матеріалами, поповнення боєприпасами під час бойових дій, миття чистку і перевірку комплектності.)

  • технічне обслуговування №1 ТО-1 (ТО-1, ТО-2 машин проводиться екіпажами з залученням спеціалістів ПТОР після визначеного напрацювання або часу знаходження в експлуатації. Вони призначені для зниження інтенсивності зносу механізмів, вузлів та агрегатів, попередження відмов і несправностей шляхом проведення контрольно-діагностичних, перевірочно-регулювальних, крипіжних і змащувальних робіт.)

  • технічне обслуговування №2 ТО-2

  • сезонне технічне обслуговування СО (проводиться екіпажами з залученням спеціалістів ПТО два рази на рік при переводі машин на зимову та літню експлуатацію. В об’єм СО входять номерні ТО в залежності від стану і тривалості зберігання машин, крім того, проводяться додаткові роботи, пов’язані з сезонною заміною експлуатаційних матеріалів і виконання додаткових операцій, предписаних експлуатаційною документацією. Найбільш трудоємним являється проведення СО в холодних районах при переводі машин на зимову експлуатацію, коли значно збільшується об’єм робіт.)

  • річне технічне обслуговування річне ТО ()

  • регламентоване технічне обслуговування РТО (проводиться спеціально підготовленими бригадами з участю екіпажів через 5-7 років довгочасного зберігання. РТО призначене для підтримання боєздатності БТОТ в на ступні 5-7 років шляхом визначеного впливу на механізми, вузли, агрегати, системи, які вміщують матеріали, які схильні до змін старінню в процесі зберігання.)

№ п\п

Автомобілі

Періодичність ТО (км. пробігу)

ТО1

ТО2

1

легкові

4000

16000

2

вантажні

3500

14000

3

автобуси

3000

12000

Кожний наступний вид технічного обслуговування, починаючи з щоденного технічного обслуговування , включає в себе обсяг робіт попереднього виду і додатковий обсяг робіт, який визначений наступним видом технічного обслуговування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]