Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
vstup.docx
Скачиваний:
116
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
65.34 Кб
Скачать

Вступ

Автомобільний транспорт має важливе значення в загальній транспортній системі нашої країни. Автомобілі широко застосовуються в народному господарстві. Вони використовуються для доставки різної сировини на промислові підприємства і вивозу з підприємств готових виробів і конструкцій, при будівництві будівель та інших споруд, для масових перевезень сільськогосподарської продукції. Велику роль грає автомобільний транспорт при перевезенні пасажирів. Без автомобілів зараз неможливо уявити роботу жодного підприємства.

Робітники автомобільного транспорту повинні забезпечити повне задоволення потреб народного господарства в перевезенні вантажів та пасажирів. Це завдання можна вирішити при значному покращенні організації технічної підготовки автомобілів до експлуатації, що дозволить значно знизити втрату часу на простої автомобілів при технічному обслуговуванні та поточному ремонті, знайти більше ефективні шляхи підвищення рівня використання наявних матеріальних та трудових ресурсів. Для цього необхідний якісно новий підхід до питань організації процесів технічного обслуговування та поточного ремонту.

Характерною особливістю автомобільного транспорту на сучасному етапі являється неперервна концентрація рухомого складу у великих автотранспортних підприємствах та поглиблення спеціалізації. Це дозволяє використовувати на автомобільному транспорті всі переваги концентрацій та спеціалізації, застосовувати більш прогресивну технологію, підвищити якість виконання технічного обслуговування та поточного ремонту автомобілів, значно підвищити продуктивність праці, знизити всі витрати на утримання рухомого складу.Велику роль у вирішенні цих завдань грає вдосконалення технології технічного обслуговування і ремонту автомобілів, яке залучається в розробці такої організаційної структури виробництва, яка б задовольняла основні принципи спеціалізації і кооперації, економічності, ритмічності, неперервності тощо.

Розділ 1 Аналіз діяльності автобусного парку №5 КП «Київпастранс»

1.1.Загальні відомості про підприємство і його реквізити Реквізити

1. Власник МВВ Автобусний парк №5

2. Код за ЄДРПОУ 03114336

3. Підпорядкування Комунальне підприємство «Київпастранс»

4. Код за СПОДУ 04128

5. Адреса (юридична) м. Київ, вул.. Туполєва 21

6. Код за КОАТУУ 8037500000

7. Контактний телефон 400-11-82

Автобусний парк №5 є філією комунального підприємства “Київпастранс”.

Основною діяльністю Автобусного парку №5 є:

  • задоволення потреб населення в автотранспортних послугах в умовах ринкової економіки шляхом здійснення перевезення пасажирів;

  • підтримання у робочому стані, виконання капітальних і поточних ремонтів рухомого складу та його агрегатів;

- здійснення перевезень пасажирів та вантажів автотранспортом у міському, приміському, міжміському сполученнях;

  • забезпечення роботи наземного транспорту загального користування на масових перевезеннях пасажирів та в екстремальних ситуаціях та інше.

Дане підприємство розташоване в районі Нивки по вулиці Туполєва, 21.

З півночі підприємство межує з міським кладовищем, з сходу та півдня – з АТП Міністерства побутового обслуговування населення, з заходу – промислова площадка вантажної станції.

Розмір санітарно – захисної зони для підприємства складає 100 метрів згідно вимогам СН-245-71.

Підприємство має єдину промислову площадку, на якій розташовані: виробничий корпус, очисні споруди, які вирішені в підземному варіанті. Окремо стоячою будівлею являються складки приміщення.

На території передбачені стоянки для зберігання автомобілів, а також для автомобілів очікуючих ремонт.

Будівництво автобусного парку почалось у 1965 році і закінчилось у кінці 1967 року.

15 грудня 1967 року АТП-09125 почав обслуговувати 3 перші марш­рути. Чисельність персоналу в той час складала 165 осіб. Підприємство налічувало 25 автобусів ЛАЗ-695Е та ПАЗ-652Б. В 1969 році АТП-09125 почало отримувати нові автобуси ЛАЗ-695Е та ПАЗ-652Б, з 1970 року - ЛАЗ-695М Львівського автозаводу, а з 1972 року автобуси великої місткості - ЛіАЗ-677 Лікінського автозаводу.

З 1976 року в АТП-09125 стали надходити автобуси великої та над великої місткості “Ікарус”-260 та “Ікарус”- 280, Угорського виробництва, продовжувалось поповнення підприємства вітчизняними автобусами ЛАЗ-695Н. Відповідно проводилась реконструкція виробничої бази для ремонту і технічного обслуговування цих автобусів, значно збільшуються обсяги перевезень на існуючій маршрутній мережі м. Києва.

Вже у 1980 році в АТП-09125 налічувалось 470 одиниць автобусів, які забезпечували перевезення пасажирів Жовтневого, Шевченківського, Подільського, Оболонського районів м. Києва.

В 1986 році 239 працівників АТП-09125 брали активну участь в ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, забезпечуючи евакуацію жителів м. Прип’ять, та перевезення в 30-кілометровій зоні. Всіх їх відзначено подяками. Водій Піргач П.В. нагороджений Почесною грамотою, а водій Войтюк П.В. нагороджений орденом Трудової Слави III ступеню.

Наказом Міністра автомобільного транспорту УРСР № 91 від 29 квітня 1986 року АТП-09125 перейменоване в АТП-33032. На той час чисельність працюючих в АТП була найбільшою 1300 осіб. База автобусів складала 350 одиниць 16 різних марок і моделей.

З середини 90-х років підприємство починає розвивати новий вид перевезень – таксомоторні перевезення, та з 1997 року поповнює­ться мікроавтобусами ГАЗель.

За рішенням Київської міської державної адміністрації 7 грудня 1998 року Київське АТП-13032 змінило назву на Комунальне автотранспортне підприємство 13032, а з 24 жовтня 2001 року

Комунальне автотранспортне підприємство 13032 Розпорядженням Київської міської державної адміністрації № 2276 від реорганізовано у філію комунального підприємства “Київпастранс” “Автобусний парк № 5”.

Починаючи з 2000 року АТП отримує автобуси ЛАЗ-52527 Львівського автозаводу з двигуном ДІО Угорського виробництва.

З липня 2003 року колектив автопарку № 5 очолює новий директор Пашунов Анатолій.

Задовольняються і соціальні потреби працівників автопарку. Вживаються відповідні заходи по покращанню соціально-побутових умов, поліпшенню харчування працівників автопарку, як в автопарку, так і на лінійно-диспетчерських станціях. Адміністрація автопарку постійно піклується про поліпшення умов проживання іногородніх працівників в гуртожитку автопарку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]