Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voenka1.docx
Скачиваний:
1574
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
118.87 Кб
Скачать

10. Порядок підготовки виходу машин із парку.

Машини перед виходом із парку готуються водіями з виконанням всього обсягу робіт контрольного огляду. Готовність машин до виходу контролюють командири підрозділів або їх заступники з озброєння (авто-техніки). Після перевірки кожної машини заступник командира підрозділу (авто-техніки), а там, де він штатом не передбачений, начальник автомобільної служби частини звіряє показ спідометра з записом в шляховому листі, розписується в ньому і дозволяє водію виїхати на майданчик огляду машин і пред"ставляє машину начальнику КТП для перевірки.

Начальник КТП перевіряє технічний стан машини: зовнішній вигляд, заправку охолоджуючою рідиною і маслом, показ контрольних приладів, справність механізмів і вузлів, які забезпечують безпеку руху, справність обладнання для перевезення людей, стан, а також зовнішній вигляд водія і наявність необхідних шляхових документів.

Черговий парку при наявності в шляховому листі усіх підписів посадових осіб звіряє шляховий лист із нарядом на використання машин, робить запис в журналі виходу і повернення машин, відмічає в шляховому листі час відбуття машини з парку і дає дозвіл днювальному на її випуск.

Порядок допуску до машин і іншої техніки на випадок тривоги або збору визначається відповідними інструкціями.

Машини при виході із парку на КТП в цих випадках звичайно не перевіряються.

Після повернення із рейсу водій доповідає черговому парку про виконання щоденного технічного обслуговування в повному обсязі і черговий парку приймає машину на місці її стоянки, після чого дозволяє водію піти з парку.

Машини із парку черговий парку випускає лише з оформленими шляховими листами, підписаними заступником командира полку з озброєння, і які мають відмітку начальника КТП про справний стан машин, при наявності у водія документів, які підтверджують їх особу, посвідчення водія, а у водіїв транспортних машин, крім того, талону на право експлуатації машин.

11.Порядок оформлення шляхової документації.

На всі машини, що заплановані до виходу у рейс, виписуються дорожні листи. Дорожні листи виписуються на одну добу а при відправленні машини на бонове чергування, навчання та відрядження на строк виконання завдання, але не більше 10 діб на підставі наряду на використання машин. Дорожні листи підписуються заступником командира частини з озброєння начальником автомобільної служби або командиром частини, а також начальник автомобільної служби частини звіряє показ спідометра з записом в шляховому листі, розписується в ньому і дозволяє водію виїхати на майданчик огляду машин і пред"ставляє машину начальнику КТП для перевірки. Черговий парку при наявності в шляховому листі усіх підписів посадових осіб звіряє шляховий лист із нарядом на використання машин, робить запис в журналі виходу і повернення машин, відмічає в шляховому листі час відбуття машини з парку і дає дозвіл днювальному на її випуск.

Машини, що плануються до виїзду за межі зони відповідальності Військової інспекції безпеки дорожнього руху гарнізону, підлягають обовязковій реєстрації у військовій інспекції безпеки дорожнього руху гарнізону

При перевірці документів черговий парку зобовязаний:

  • перевірити наявність у дорожньому листі підписів заступника командира частини з озброєння начальника автомобільної служби, командира старшого техніка, техніка підрозділу, лікаря фельдшера про проходження медичного огляду і техніка з безпеки дорожнього руху — начальника КТП, особистих документів водіїв;

  • звірити дорожній лист з нарядом на використання машин;

  • перевірити і записати в дорожньому листі показники спідометра лічильника мотогодин, час вибуття машини з парк зробити запис в журналі реєстрації виходу та повернення в парк машин.

При організації автомобільної колони в частині для перевезень вантажів і особового складу на кожну колону видається маршрутний лист. Перший і другий розділи маршрутного листа заповнюються у штабі військової частини, підписуються командиром військової частини, засвідчуються гербовою печаткою і вручаються начальнику колони під розпис у корінці маршрутного листа. У день повернення у частину оформлений маршрутний лист повертається у штаб військової частини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]