Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voenka1.docx
Скачиваний:
1574
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
118.87 Кб
Скачать

5. Особливості обладнання польових парків.

Польові парки організуються під час тимчасового розташування військ, у польових умовах навчання, виконання завдань у миротворчих контингентах військ, ліквідації наслідків у надзвичайних ситуаціях тощо. Вони можуть влаштовуватись компактно чи розосереджено, їх встановлюють для кожної роти батальйону.Порядок влаштування і обладнання польового парку визначається завданнями, які покладені на військову частину, батальйон роту, тривалістю її розташування в районі, розміром, характером і рельєфом ділянки місцевості, відведеної під парк, порою року і наявністю засобів технічного обслуговування і ремонту.

Ділянку місцевості для польового парку необхідно вибирати за можливістю з наявністю джерел води і підїзних шляхів, придатних для руху автотранспорту. Місцевість повинна забезпечувати природне маскування техніки, а також швидкий і одночасний вивід ОВТ для виконання поставлених завдань. КТП обладнується в наметі чи землянці.

Пункт заправки в польовому парку організується, як правило, з використанням рухомих засобів зберігання і видачі пального та олив. Заправляють машини з автопаливозаправників, автоцистерн чи бідонів каністр, які перевозяться на бортових автомобілях. У залежності від обстановки машини можна заправляти чи на місцях їхньої стоянки з подачею до них засобів заправки, чи на спеціально обладнаному місці.У зимовий час для заправлення машин підігрітими водою та оливою користуються водооливозаправниками і водооливогрійками.

Пункт чищення і мийки в польовому парку обладнується біля джерела води, розташованого поблизу парку. У районі пункту чищення і мийки організується майданчик для часткової дезактивації машин. Для мийки машин використовуються насосні установки, що входять у комплект майстерень.

Пункт технічного обслуговування і ремонту в польових умовах обладнується на базі штатних рухомих майстерень. Технічне обслуговування машин проводиться на місцях стоянки машин чи на спеціально підготовлених майданчиках.

У залежності від бойової обстановки майстерні розгортаються частково чи повністю.

Укомплектування польових парків парковим устаткуванням і засобами пожежогасіння покладається на заступника командира військової частини з тилу і здійснюється за встановленими нормами.

6.Призначення та обладнання кпп.

В першу чергу обладнуються майданчики для стоянки машин і КТП.

КТП організується у випадках компактного розташування частини і розчіщується біля основного виїзду із парку. При роззосередженому розташуванні військової частини контроль технічного стану машин організується командирами підрозділів.

КТП обладнується в наметі або землянці. Біля КТП відриваються щілини для укриття особового складу. Для контролю технічного стану машин використовується той же інструмент, що і на стаціонарному КТП.

Контрольно-технічний пункт (КТП) призначений для контролю за виходом машин із парку і поверненням їх в парк, перевірки їх технічного стану і правильності оформлення шляхових документів, за допуском особового складу в парк. КТП організується в кожній військовій частині, яка має 15 і більше машин. При спільному розташуванні частин в одному військовому містечку можуть організовуватись також гарнізонні КТП.

КТП включає будівлю, майданчик для перевірки технічного стану машин, в¢їздні і виїзні ворота.

Будівля КТП повинна розміщуватись між воротами для в"їзду і виїзду машин або біля них з одного боку.

Приміщення КТП повинно бути обладнано електричним освітленням (основним і черговим), опаленням, телефонним зв"язком і іншими засобами сигналізації і керування.

В будівлі КТП, як правило, обладнуються кімнати для чергового парку, начальника КТП, відпочинку осіб добового наряду і водіїв чергових машин, а також клас безпеки руху і інструктажу водіїв і старших машин. Крім того, в будівлі може бути обладнано приміщення для водіїв по оформленню ними шляхових листів і чекання дозволу на виїзд.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]