Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
voenka1.docx
Скачиваний:
1574
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
118.87 Кб
Скачать

7.Загальні положення про організацію та обладнання польових парків.

Польові парки створюються у разі тимчасового розташування військової частини (підрозділу) в польових умовах для кожної роти (батальйону).

Облаштування та обладнання парків мають забезпечувати швидкий і зручний вихід машин. Територія парку розмежовується на ділянки, які закріплюються за підрозділами. Межі ділянок позначаються покажчиками. Територія постійного парку обгороджується, озеленюється, освітлюється та оснащується технічними засобами охорони, обладнанням, які забезпечують додержання норм і правил охорони довкілля.

Усі будівлі парку, ворота будівель і ворота парку нумеруються.

За додержання внутрішнього порядку в парку, правильне утримання та зберігання озброєння, бойової та іншої техніки, спеціальних споруд, складів, за підтримання чистоти й виконання протипожежних і природоохоронних заходів відповідає заступник командира частини з озброєння, а там, де його за штатом не передбачено, - особа, призначена наказом командира військової частини.

За утримання техніки, приміщень і ділянок території парку, закріплених за підрозділами, відповідають командири підрозділів.

Технічне обслуговування озброєння і техніки здійснюється після кожного повернення з рейсів, а також після встановленого нормативами пробігу (роботи) та зберігання. Крім того, здійснюється сезонне обслуговування озброєння й техніки. Озброєння, бойова та інша техніка, що пройшли обслуговування, ставляться на стоянку.

Огляд та обслуговування озброєння, бойової та іншої техніки, а також дообладнання і впорядкування парків здійснюються у визначені командиром військової частини дні.

Внутрішній порядок і розпорядок роботи в парку оголошуються наказом по частині.

8.Елементи польового парка.

Польові парки включають ділянки, що відводяться для розміщення ОВТ підрозділів, рухомих засобів технічного обслуговування, площадок для розгортання пунктів заправлення ПММ, обслуговування і ремонту ОВТ, розміщення складів АБТМ, КТП.

Парк включає в себе такі елементи:

  1. Площадка для перевірки технічного стану машин;

  2. Контрольно-технічний пункт і клас по безпеці руху та інструктажу водіїв і старших машин;

  3. Стоянк ачергових машин;

  4. Площадка стоянки машин, які чекають ТО;

  5. Пункт заправки;

  6. Пункт чистки і мийки;

  7. Площадка щоденного ТО;

  8. Стоянка машин, які чекають ремонту;

  9. Пункт ТО і ремонту;

  10. Склад автомеханічного майна;

  11. Стаціонарна водомаслогрійка;

  12. Стоянка машин в неопалюваному сховищі;

  13. Стоянка машин під навісом;

  14. Стоянка машин на відкритій площадці;

  15. Місце для куріння;

  16. Запасний виїзд колісних машин;

  17. Виїзд гусеничних машин;

  18. Караульне приміщення.

9. Обладнання сховища для особового складу підрозділів, пересувних засобів заправки, то і ремонту машин.

Пункт заправки в польовому парку організується, як правило, з використанням рухомих засобів зберігання і видачі палива і масла. Заправляються машини із автопаливозаправників, автоцистерн, або бідонів (каністр), які перевозяться на бортових автомобілях.

В залежності від обставин -машини можна заправляти або на місцях їх стоянок з подачею до них засобів, або на спеціально обладнаному місці.

Взимку для заправки машин підігрітою водою і маслом використовуються водомаслозаправники і водомаслогрійки.

Пункт чистки і миття в польовому парку обладнується біля джерела води, розміщеного поблизу парку. В районі пункту чистки і миття організується майданчик для часткової дезактивації машин.

Якщо військова частина розміщується роззосереджено на значній території і машини підрозділу не мають спільних шляхів руху, то пункт миття необхідно обладнувати поблизу місць розгортання рухомих майстерень технічного обслуговування підрозділів. Для миття машин використовуються насосні установки ПЗ/2, МП-800, які входять в комплект майстерень.

Пункт технічного обслуговування в польових умовах обладнується на базі рухомих майстерень. Технічне обслуговування машин проводиться або на місцях стоянки машин, або на спеціально підготовлених майданчиках.

При роззосередженому розташуванні частини обслуговування машин організується в підрозділах силами водіїв за допомогою рухомих майстерень технічного обслуговування і ремонту МТО-АТ і МТО-АТГ.

В залежності від бойових обставин майстерня розгортається або частково, або повністю. При повному розгортанні і тривалому розміщенні майстерні на одному місці обладнуються укриття для особового складу і майстерні, біля майстерні розчищається ділянка, розбивається на пости, оснащується обладнанням для виконання робіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]