Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PK_teoria.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
118.26 Кб
Скачать

8) Запропонуйте агротехніку вигонки лілеї тайванської ( при вирощуванні з насіння).

При посіві (в будь-який час року) у теплиці і пікірувальні ящики на глибині 0,5-1,0 см масові сходи з'являються на 20-й день. У фазі 3-4 листків рослини потрібно розпікірувати в ящики на відстань 10Х 10 см або в горщики діаметром 13 см. Краще використати для лілії тайванської суміш дернової землі, торфу і піску (2:1:0,5). На дно ящиків і горщиків насипаємо шар піску (2 см). Влітку сіянці бажано виставити на відкрите повітря, причому необхідно легке притінення. Можна висадити їх і прямо в оранжерею або на грядки , але в цьому випадку у вересні рослини доведеться пересадити в теплицю або викопати і помістити цибулини в льох з температурою 2-3 ° (не вище 5 °). Зберігають їх там в поліетиленових пакетах зі злегка вологим сфагновим торфом. Попередньо видаляють листя і стебла зрізують на висоті 2 см над цибулиною. Пакети закривають нещільно або роблять в них кілька невеликих отворів для повітря-і вологообміну. Після такого зберігання протягом 4-5 міс рослини, висаджені в теплиці в січні-лютому, при цілодобовому доосвічуванні протягом 2-3 місяців частково зацвітають в травні. Сіянці, які не мали штучного періоду спокою зі зниженими температурами (постійно вирощуються у теплиці) або пересаджені в оранжерею восени, також частково зацвітають на 12-13-й місяць від посіву (їх теж цілодобово доосвічують люмінесцентними лампами в осінній і зимовий час).

Ботаніко-біологічна характеристика, розмноження, агротехніка та використання різних видів сансев'єри та циперуса.

Сансев'єра - це потужна рослина з вигнутими твердим листям, зібраним в розетку. Листя щільне, округле або трикутне, довге, часто зі смужками. Цвітуть агави дуже рідко, тоді, коли вони знаходяться в найбільш сприятливих умовах утримання. Квіти дрібні, що розташовуються в колосоподібне суцвіття, трубчасті і зеленуваті, з солодкою клейковиною. Сансев'єра є одним з найменш вимогливих культурних рослин, тому її можна порекомендувати всім починаючим рослинникам. Їй потрібно всього лише сонячне місце, живильний субстрат, як для кактусів, просторий горщик і суха зимівля. Розмножуються агави розподілом листка або прикореневими пагонами. Полив повинен бути помірним з весни до осені, у міру висихання грунту. Треба намагатися, щоб вода не попадала в серцевину розетки. Надмірний полив викликає опадання листя або коричневі плями на них.

Циперус.Висота циперуса може сягати від 0,5 до 1, 7 метрів. Це вічнозелена трав'яниста багаторічна рослина з прямостоячим тростнікововідним тригранним стеблом. Листки мають світло - зелене забарвлення, а у деяких сучасних - темно-зелену, і навіть з хвилястими краями листя, або двобарвне. Квітки утворюються досить рідко, зібрані в колосовидні суцвіття (бурого) забарвлення. У кімнатній культурі циперуси добре розростаються на сонячних вікнах, проте легко пошкоджуються від впливу високих температур і посушливого повітря, нестачі вологи в грунті - у листя краю стають коричневими . У зимовий період циперус витривалий до зниження температури до 10 - 12 оС. Оптимальне його вміст спостерігається при 18 - 20 оС. Розмножують циперус насінням, поділом куща або верхівковими живцями. Для цього вибирають з куща середні по висоті стебла з манжеткою листя, зрізають і підрізають ножицями листя, залишаючи до 1 / 3 або половини довжини. У посудину з водою опускають живці догори ногами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]