Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PK_teoria.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
118.26 Кб
Скачать

5) Запропонуйте агротехніку вигонки гіацинта для цвітіння в січні. (Вкажіть вимоги до посадкового матеріалу, температурні графіки зберігання та підготовки цибулин до вигонки).

Відбирають великі за розміром цибулини, без ознак хвороб і механічних пошкоджень. Режим підготовки залежить від термінів, до яких планується цвітіння. Для вигонки у воді цибулини готують за схемою вигонки першого етапу підвищених температур до кінця жовтня – початку листопада. Тобто до вересня їх тримають при температурі 25,5 ° C і далі до пристановки на вигонку при 17 ° C. Для вигонки гіацинтів над водою застосовуються спеціальні посудини або високі вузькі склянки, бажано з розширеним горлом. В розширену частину склянки поміщають велику цибулину гіацинта, а в склянку наливають чисту воду так, щоб між дном цибулини і водою була відстань у 1-2 см, щоб уникнути загнивання Об'єм води (краще дощової або снігової) має бути не менше 300 мілілітрів. Склянку з цибулиною загортають в чорний папір і ставлять у прохолодне приміщення з температурою 4-8 °. Через два місяці розвиваються потужні корені, починається рістПротягом усього цього часу рівень рідини в склянці необхідно підтримувати на початковому рівні. Після утворення коренів у склянку краще підливати слабкий розчин комплексного добрива з концентрацією солей 1 г/л. Можна використовувати таку суміш - калій азотнокислий: калій фосфорнокислий однозаміщений: магній сірчанокислий в пропорції 300:500:200 мг/л. Через 45-75 днів, коли цибулина рушає в ріст посудину переносять у тепле (22-25 ° C) приміщення і, поки не відросте квітконос, накривають непрозорим ковпаком. Потім, коли рослина розвиває квітконос довжиною до 10 см, склянку з гіацинтом виставляють на добре освітлене місце. У теплому приміщенні гіацинти швидко ростуть і зацвітають. Однак їхнє цвітіння триває всього кілька днів, а квітконоси сильно витягуються, тому прохолодна температура до 10-12°C значно подовжує життя квітки.

Ботаніко-біологічна характеристика, розмноження, агротехніка та використання різних видів пеперомій.

Рід Пеперомія (Peperomia) за даними різних довідників поєднує від 700 до 1000 видів рослин сімейства перцеві, що природно виростають у тропіках і субтропіках Південної Америки. Одні з них – епіфіти, що ростуть на деревах, інші – наземні рослини тропічних лісів. Більшість із них – гарні листяно-декоративні трав'янисті рослини, напівчагарники з повзучими або бульбовидники кореневищами. Деякі з них однорічні, але частіше – вічнозелені багаторічні. Квітки в пеперомії зібрані у витончені суцвіття-качани, у багатьох видів качани тонкі, довгі, часто спірально закручені. Цвітуть пеперомії у весняно-літній періодМісце розташування: яскраве розсіяне світло або півтінь. Види пеперомій із зеленими листками ростуть у легкій півтіні, з яскравим листям більш світлолюбні, при затіненні втрачають яскравість забарвлення. Температура: пеперомії – рослини теплих приміщень. Оптимальна температура для них - 18-22°C, взимку не нижче 16°C. Дуже погано переносять протяги і різкі перепади температур. Для поливу використовують теплу м'яку воду (дощову, поталу або кип'ячену). Вологість повітря: пеперомії невимогливі до вологості повітря, але в жару час від часу обприскуйте рослину, але тільки види з неопушеними листям. Для бархатистих видів слід обприскувати повітря навколо рослин, але не самі рослини. Підгодівля: у весняно-літній час рекомендується підгодовувати рослину кожні 2 тижня рідким органічними або мінеральними добривами в половинній дозі. Пересадження:Коли коріння з'явилося із дренажного отвору, при пересадженні навесні поберіть горщик трохи більшого розміру. Ґрунтову суміш складають із листової землі, перегною, торфу і піску (3:1:1:1). Для дренажу на дно горщика покладіть шар керамзиту або битих черепків. Розмноження: у весняно-літній період розмножують пеперомію верхівковими, стеблевими і листовими черешками. Можна вкорінювати черешки у воді. Добре укорінюються в міні-тепличці при температурі 22-25°C.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]