Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PK_teoria.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
118.26 Кб
Скачать

18) Запропонуйте агротехніку розмноження кактусів насінням

Насіння багатьох кактусів сходять на 5-7 день, але деякі дають сходи тільки через місяць. Посів краще проводити в квітні і на початку травня. Миску з насінням треба ставити на підігрів. Температуру підтримувати 25-30 градусів. Можна застосовувати кімнатні парники і теплиці. Ємність для посіву обов'язково повинна мати великі дренажні отвори, які покриваються черепками. Зверху насипають дренажний шар з щебеню, черепків, деревного вугілля і річкового піску, на який насипають землю, так, щоб до краю горщика залишався один сантиметр. Насіння присипають землею і притискають дощечкою. Дрібне насіння землею не присипають. Миску з посівом ставлять в теплу воду (на 2-3 градуси вища за температуру повітря), щоб вода надходила через дренажні отвори і зволожує землю. Посів накривають склом і ставлять у тепле місце. Коли з'являться сходи, посів переносячи в світле місце, уникаючи прямих сонячних променів. Для проростання насіння потрібна температура 18-20 градусів. Після появи сходів поливання зменшують і піднімають скло. Пікіровку сіянців проводять після появи перших колючок. Корінці не прищипують, землю з них не обтрушують. Сіянці кактусів дуже дрібні, тому їх треба пікірувати 2-3 рази за літо. Пікіровки затінюють, тримають один день без поливання і два-три дні без провітрювання. Землю між сіянцями спушують і посипають порошком деревного вугілля. Якщо грунт закис, рослини пересаджують в іншу хорошу землю.

Ботаніко-біологічна характеристика, розмноження, агротехніка та використання тетрастигми. У чому особливості її живцювання?

Тетрастигма, кімнатний виноград, дикий виноград, «дівочий» виноград (Tetrastigma) відноситься до сімейства Виноградових (Vitaceae). Це вічнозелені, потужно кучеряве чагарники - ліани. Головна прикраса тетрастигма - опушені коричневими густими волосками листя. Вони складаються з 3-5 часток і досягають 25 см в діаметрі. Краї листових пластинок пилчасті. Молоді пагони і вусики також густо опушені. Квітки дрібні, зібрані в багатоквіткові помилкові парасольки; рильце 4-дольчатое, розітнуте (особливість представників роду). На жаль, в кімнатах тетрастигма практично не цвіте. Рослина не дуже вимогливо до умов утримання, ідеально підходить для оранжерей і зимових садів. Його використовують для озеленення плавальних басейнів, де воно прекрасно разрастается.Викоритовують для вертикального озеленення. Добре росте на гідропоніці. Розмножується напівздеревілими живцями з одним листом і пазушні бруньки, яка повинна знаходитися на рівні субстрату навесні або влітку. Лист можна злегка вкоротити. Для укорінення необхідна підвищена температура повітря і субстрату (20-22 гр). Укорінення може тривати від 4 до 6 тижнів.Після цього молоду рослину треба пересадити в суміш піску, компосту та дернової землі в рівних пропорціях. Забезпечте опору для зростання тетрастигми, або використовуйте її як ампельну рослину. Якщо ви зможете забезпечити високу температуру (20-25 ° С), то розмноження тетрастигми живцюванням можна проводити круглий рік. Досить буде фрагмента стебла з єдиним листом і пазушні бруньки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]