Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PK_teoria.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
118.26 Кб
Скачать

6) . Запропонуйте агротехніку вигонки ксифіума для цвітіння в лютому.(Вкажіть вимоги до посадкового матеріалу, температурні графіки зберігання та підготовки цибулин до вигонки).

Якщо цибулини призначені для ранньої вигонки, то перші чотири тижні їх треба тримати при 30-35 °, потім протягом 6 тижнів при 15-20 °, і 1-2 тижні при 9-10 °. Ксифіум відрізняється нетривалим періодом вигонки: від 40-45 днів для ранніх сортів, до 60-65 - для пізніх. Для отримання зрізів взимку оптимальна температура в теплицях повинна становити 12-15 °. Цибулини висаджують густо (відстань між рослинами - 2 діаметра цибулини для широколистих сортів, 1-1,5 - для вузьколистих), тобто приблизно 120-200 штук на 1 м2 корисної площі. Глибина посадки - одна висота цибулини. Щоб отримати зрізку в ранні терміни (жовтень-листопад), ксіфіум треба садити у вересні-жовтні. Для більш пізньої вигонки (грудень-березень) цибулини висаджують відповідно в першій декаді листопада-першій декаді лютого. Після відростання 4-5 серединних листків починається формування квітки. У цей час освітленість повинна бути не менше 30-40 тис. люкс при 14-годинному світловому дні. Якщо природної освітленості не вистачає, треба проводити доосвічування.

.Ботаніко-біологічна характеристика, розмноження, агротехніка та використання представників родини Акантових.

Сімейство дводольних рослин порядку норічникових. В основному це трави, напівчагарники і чагарники, іноді невеликі дереваМісця розповсюдження вельми широкі – тропічні і субтропічні райони обох півкуль. Тепле місце і зимовий мінімум для більшості акантових близько 15 ° С.потребуєяскравого освітлення Акантові, як більшість тропічних рослин люблять вологе повітря. Невеликі горщики краще розміщувати на піддонах з мокрою галькою.

 Полив, як правило, влітку рясний, взимку помірний. У будь-якому випадку, грунт був злегка вологим.

З великою обережністю слід поставитися до привчання рослин сімейства акантових до сонячного світла. Від жаркого полуденного сонця на листі залишаться опікиСлід зауважити, що акантове як все теплолюбні рослини, дуже чутливі до різких перепадів температур і холодним протягам.

7)Запропонуйте агротехніку вигонки лілей для цвітіння у лютому.(Вкажіть вимоги до посадкового матеріалу, температурні графіки зберігання та підготовки цибулин до вигонки).

Для вигонки зазвичай беруть трирічні, важкі і тверді на дотик цибулини. Легкі і пухкі цибулини для форсованого вирощування непридатні. Цибулини, взяті з грунту, саджають у горщики діаметром 14-20 см. Квітучі взимку лілії можна отримати з цибулин, що зберігалися в холодних умовах. Грунт для лілій складають з живильної дернової землі з домішкою визріла парникового і листового перегною і грубозернистого піску. Для трубчастих гібридів використовують не кислі земельні суміші, для Східних гібридів підходить слабокислий торф'яної субстрат, а Азіатським і ЛА-гібридів підійде будь-який квітковий субстрат. У горщику для лілій необхідний хороший дренаж.Цибулини саджають так, щоб відстань від їх вершини до поверхні грунту в горщику було не менше 5 см. Така глибина посадки необхідна для утворення надцибулинних коренів у стеблекорневих лілій. Іноді цибулини висаджують з урахуванням того, щоб при необхідності залишалася можливість підсипати ще землі в горщик навколо стебла. Лілії, що мають потужні коріння, вимагають глибоких контейнерів - не менше 20 см в глибину. Лілії, що не дають додаткових коренів, садять дрібніші.Горщики з посадженими цибулинами поливають і поміщають на 1,5-2 місяці в прохолодне (4-6 °) місце для укорінення цибулин. В цей час їх тримають в помірно вологому стані. Коли лілії розвинуть хорошу кореневу систему і з'являться паростки, їх переносять у світле приміщення і поступово підвищують температуру до 20 °. У міру зростання рослини полив збільшують (вода повинна бути кімнатної температури). Після утворення добре розвинених коренів рослини щодекадно удобрюють розчином органічних добрив.Від часу появи бутонів до цвітіння потрібно 30-40 днів. Щоб прискорити цвітіння, підвищують температуру до 30-32 °, підсилюють полив і досвічують

Ботаніко-біологічна характеристика, розмноження, агротехніка та використання різних видів кодіеума.

Кодіеум, Кротон - Codiaeum Родина: молочайні. Батьківщиною кодіеума (кротона) є північна Австралія де налічується близько 15 видів. Це поширена кімнатна рослина, цінується за красу свого листя, інколи незвичайної форми. Стебла прямостоячі, листя шкірясте, блискуче. Є кодіеуми з лавровидним листям, таким, що закручуються, довгим стрічкоподібним, пальцевидним і так далі... У культурі зустрічається велика кількість гібридів, визначити точну назву яких буває складно. Найчастіше у продажу можна зустріти цю рослину з назвою Кодіеум строкатий (Codiaeum variegatum) Це рослина, що вимагає певної уваги і турботи, не переносить поливу холодною водою і протягів. Кодіеум інколи квітне в домашніх умовах невеликими білуватими квітками.

Кодіеум теплолюбива рослина, взимку його містять при температурі близько 16-18 °С.

Розмноження: Черенкують в кінці зими і вкорінюють у воді або вологому піску, із застосуванням фітогормонів (стимуляторів росту) або при грунтовому підігріві.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]