Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PK_teoria.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
118.26 Кб
Скачать

19) Запропонуйте агротехніку монстери при насіннєвому способі розмноження.

При насіннєвому розмноженні насіння висівають у теплому світлому приміщенні. Насіння сходить через 2 - 4 тижні. У сіянця спочатку з'являються ювенільні нерассеченние листя, а вже на п'ятому-восьмому місяці - дорослі справжні листи. Після закінчення двох років у рослин, вирощених з насіння, є добре розвинена коренева система, 3-5 ювенільних і 2-4 дорослих листа. Догляд за сіянцями звичайний: пікіровка, посадка в горщики, щорічне пересадження. Монстеру розмножують в березні - червні бічними відростками, що з'являються в нижній частині стебел, верхівковими або стебловими живцями (шматок стебла з 1-2 листами). Зрізи присипають товченим деревним вугіллям, дають підсохнути. Висаджують в окремі горщики, накривають склом або скляними банками. На дно посуду кладуть шар дренажу з битих черепків, потім двосантиметровий шар торф'яної або перегнійної землі, а зверху насипають 2-3 см крупного піску. Температура в приміщенні бажана 20-25 ° С. Поливають вранці і ввечері. Після вкорінення молоді рослини висаджують в проміжну посуд, а в діжку або об'ємний горщик з піддоном пересаджують розрісся примірник через 3-4 роки.

Ботаніко-біологічна характеристика, розмноження, агротехніка та використання різних видів цисусів( антарктичного, різнокольорового та ромбічного).

Цисус - вічнозелені кучеряве повзучі чагарники з гнучкими стеблами. Дуже витривалі декоративні рослини і прекрасно підходять для кімнатних условій.Размножают циссус навесні живцями, які зрізають з торішніх побегов.Укореняют при температурі близько 20 градусів під склом у теченіе2-3недель. Садять в пухку перегнійну землю. 3имує цисус при температуре14-16 градусів. Поливання в літній час рясне, взимку помірне, хоча в теплих кімнатах з центральним опаленням і взимку доводиться поливати майже щодня. Дорослі рослини пересаджують через кожні два-три роки. Загальні відомості про рослину циссус (cissus), сімейство Виноградових. Чисельність: близько 350 видів. Місце походження: тропіки та субтропіки. Використання: ліана, ампельна, декоративно-листяна. Розмноження: Черешками навесні і влітку, для цього зрізують кілька верхівкових живців, а після вкорінення їх садять в один горщик. Вологість повітря: Цисус добре відгукується на регулярне обприскування, але якщо рослина перебуває в приміщенні з центральним опаленням, то часте обприскування - вранці і ввечері - стає необхідністю. Із закінченням періоду спокою - навесні, після пересадки непогано було б влаштувати циссус теплий душ, щоб змити пил накопичилася і підбадьорити рослина. Цисус різнокольоровий не переносить сухого повітря, його доведеться обприскувати кілька разів за день

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]