Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PK_teoria.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
118.26 Кб
Скачать

13) Запропонуйте агротехніку вигонки багаторічників на прикладі конвалії та астильби.

три тижні. Спочатку зберігаються кореневища конвалії потрібно витримати 10 годин у теплій воді (температура води 30-35 градусів). Така термообробка вибиває рослину зі стану спокою і стимулює приплив поживних речовин з кореневища до квіткових бруньок,значно прискорюючи термін їх пробудження та розвитку. Потім оброблені кореневища конвалії потрібно посадити в невеликі ємності, наповнені листовий землею або вологим мохом. Затінює контейнери паперовими ковпаками і встановлюємо ємності з конваліями в теплому приміщенні (з температурою 25-30 градусів). рослини бажано щодня обприскувати теплою водою. При утворенні квітконосів довжиною 8-10 см, папір потрібно зняти з ємностей і поставити їх на прохолодне світле підвіконня, підтримуючи температуру 16-18 градусів.

Для вигонки астильби використовують сорти астильби японської гібридної з компактним низькорослим кущем. Рекомендується брати молоді саджанці з 6 - 10 бруньками.Відібрані рослини восени саджають у горщики потрібного розміру, які поміщають в холодний парник і прикривають ялиновим гіллям або торфом. У грудні - січні їх переносять в приміщення з температурою 10 - 14 ° С. Коли починається розпускання листя, температуру підвищують до 16 - 18 ° С, рясно і часто поливають, обприскують теплою водою. Але при появі суцвіть обприскування треба припинити. Зацвітають астильби через 10 - 14 тижнів після перенесення їх у теплицю. При більш пізніх строках перенесення (лютий - березень) цвітіння настає швидше.

Ботаніко-біологічна характеристика, розмноження, агротехніка та використання різних видів листяно-декоративних антуріумів

Антуріум — один з найкрасивіших представників родини Ароїдних (Аrасеаe). Батьківщиною цієї незвичайної рослинки є тропічні ліси Амазонки. У роду антуріумів зустрічаються трав'янисті рослини, епіфіти, а також ліани. Досить багаточисельний рід антуріумів включає близько 600 красивоцвітучих рослин. За незвичайну форму квіток йому було дано назву квітка-фламінго. Антуріум - багатолітня рослина. Листя антуріума виростає із землі на високих черешках, які кріпляться до листяної пластинки, трішки змістившись від краю. Листя рослини різняться за розміром, який залежить від їх віку: чим мо­лодший листок, тим він менший. По­верхня листяної пластинки шкіряста, блискуча, забарвлена в однотонний зелений колір. Квітки рослини дрібні і досить невиразні, зібрані в маленькі початкоподібні суцвіття. Приміщення, в якому розташовується антуріум, слід регулярно провітрювати, а саму рослину на цей час необхідно захищати від протягів. Пересаджувати молоду рослину потрібно щорік, дорослу — 1 раз в 3-4 роки. Пересадку слід робити вкрай обережно, оскільки коріння антуріума дуже ламке. Пересаджувати рослину краще всього на початку весни. Кожні два тижні рослину підживлюють комплексними мінеральними добривами, які вносять до ґрунту за допомогою пульверизатора. Для розмноження антуріума використовують насіння, яке висівають у вологий субстрат відразу після збору і пророщують при високій температурі і вологості. Ще один спосіб розмноження — стеблами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]