Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PK_teoria.docx
Скачиваний:
31
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
118.26 Кб
Скачать

9) Запропонуйте агротехніку вигонки однорічників у контейнерах з використанням сучасних автоматів та механізмів.

Однорічні декоративні рослини відрізняються різноманітністю форм і забарвленням квітів, тривалим періодом цвітіння. У квітникарстві до так званих літниками відносять не тільки однорічні (айстра, чорнобривці, календула і ін), але і деякі багаторічні рослини, які в більшості районів нашої країни не зимують у відкритому грунті, але можуть добре і рясно квітнути і навіть формувати насіння в протягом першого року життя при вирощуванні розсадою, як, наприклад, запашний тютюн, левиний зів, петунія і деякі інші рослини. Інтенсивне цвітіння однорічників триває з червня по жовтень. Перевага однорічників в тому, що не потрібно роками чекати, коли вони зацвітуть.

Квіткові контейнери й кашпо бувають найрізноманітніших форм і розмірів, виготовляються з різних матеріалів. Придбані в магазині керамічні горщики перед вживанням потрібно на кілька годин замочити у воді, а після цього злегка підсушити. Тепер їх можна заповнити земляною сумішшю й висадити туди рослини. Вигонка рослин в контейнерах має свої особливості: замість звичайного грунту використовують суміш торфу, деревного вугілля й товчених мушлів, а цибулини висаджуються у сплячому стані, тоді як зазвичай у контейнер висаджуються вже вкорінені рослини. Вирощування рослин у контейнерах пов’язане лише з однією складністю – надлишку вологи нема куди подітися, тому необхідно регулювати полив.

Ботаніко-біологічна характеристика, розмноження, агротехніка та використання різних видів фікуса.

Сімейство тутових. Це одне з найпоширеніших кімнатних рослин. дуже популярні Фікус Бенджаміна, Фікус карликовий та ін Всі фікуси не переносять протягів, перезволоження грунту і прямого Розмножуються фікуси живцями.живець для розмноження повинен складатися з одного аркуша з неушкодженим вічком і половини нижнього міжвузля без вічка. Після зрізання його опускають в теплу воду для припинення виділення молочного соку. Для кращого вкорінення внизу роблять розріз Черешки краще укореняти з грунтовим підігрівом і укривши черешок поліетиленовим пакетом. Для всіх фікусів найкраще підійде така грунтова суміш - 2 частини листової, 1 частина торф'яної землі і 1 частина перегною. Фікуси не люблять коли їх садять в посуд значно більшу, ніж їх коренева система, тому пересаджують їх тоді, коли імовірно коріння заповнять весь горщик або діжку. При цьому ростуть досить швидко, отже, грунт при пересадці повинна бути поживною, крім того, навесні і влітку проводять удобрювальні підживлення Старі екземпляри великих фікусів пересаджують дуже рідко - через 5-6 років. Але щорічно можна заміняти верхній шар землі на новий. Так само слід замінити верхній шар землі, якщо на ньому з'явилася біла кірка - сольовий наліт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]