Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
G_Berezova.docx
Скачиваний:
292
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
716.14 Кб
Скачать

Екзерсис посеред залу

Па де бурре дессю-дессу (над-під)

Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: епольман круазе, ноги в п'ятій по­зиції, права попереду, руки в підготовчому положенні. Виконується на 2 такти.

Дессю.

Затакт. Демі-пліє на правій нозі, одночасно ліву ногу через ку-де-п'є позаду винести в другу позицію на 45°, руки відкрити у невисоку другу позицію, голо­ву повернути ліворуч.

119

1-й такт. На «раз» — піднятися на ліву ногу на високі півпальці, підводячи її в п'яту позицію попереду правої, одночасно праву ногу підняти на ку-де-п'є по­заду лівої, голову повернути ан фас.

На «два» — переступити правою ногою на високі півпальці, виконуючи не­великий крок в сторону, одночасно ліву ногу підняти на ку-де-п'є позаду правої. Руки поступово опускаються в підготовче положення, голова ан фас.

На «три» — ліву ногу опустити на демі-пліє, одночасно праву ногу через умовне ку-де-п'є попереду винести в другу позицію на 45°. Руки відкрити у не­високу другу позицію, голову повернути праворуч.

На «чотири» — положення зберігається для продовження руху дессу.

Дессу.

2-й такт. На «раз» — піднятися на праву ногу на високі півпальці, підводячи її в п'яту позицію позаду лівої, одночасно ліву ногу підняти на умовне ку-де-п'є попереду правої, голову повернути ан фас.

На «два» — переступити лівою ногою на високі півпальці, виконуючи неве­ликий крок в сторону, одночасно праву ногу підняти на умовне ку-де-п'є попе­реду лівої. Руки поступово опускаються в підготовче положення, голова ан фас.

На «три» — праву ногу опустити на демі-пліє, одночасно ліву ногу через ку-де-п'є позаду винести в другу позицію на 45°. Руки відкрити у невисоку другу позицію, голову повернути ліворуч.

На «чотири» — ліву ногу поставити назад в п'яту позицію.

Алегро

Па ешаппе в четверту позицію на круазе

Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: епольман круазе, ноги в п'ятій позиції, права попереду, руки в підготовчому положенні, голова повернута пра­воруч.

Затакт. Демі-пліє. На «раз» - відштовхнувшись п'ятками від підлоги, стрибнути вгору, збері­гаючи у повітрі щільну п'яту позицію ніг; руки підняти у невисоку першу по­зицію. Опуститися на демі-пліє в четвертій позиції, руки розкрити в маленьку позу круазе, голову повернути праворуч. На «два» — відштовхнувшись п'ятками від підлоги, стрибнути вгору, збері­гаючи у повітрі четверту позицію ніг; руки і голова в маленькій позі круазе. Опуститися на демі-пліє в п'ятій позиції; руки опустити в підготовче положен­ня, голову повернути праворуч.

На «три» — витягнути коліна.

На «чотири» — демі-пліє і стрибок повторити.

Па ешаппе в четверту позицію на еффасе

Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: епольман еффасе, ноги в п'ятій позиції, права попереду; руки в підготовчому положенні, голова повернута ліворуч.

120

Затакт. Демі-пліє.

На «раз» - відштовхнувшись п'ятками від підлоги, стрибнути вгору, збері­гаючи у повітрі щільну п'яту позицію ніг; руки підняти у невисоку першу по­зицію. Опуститися на демі-пліє в четвертій позиції, руки розкрити в маленьку позу еффасе, голову повернути ліворуч.

На «два» - відштовхнувшись п'ятками від підлоги, стрибнути вгору, збері­гаючи у повітрі четверту позицію ніг. Руки і голова в маленькій позі еффасе. Опуститися на демі-пліє в п'ятій позиції; руки опустити в підготовче положен­ня, голову повернути ліворуч.

На «три» - витягнути коліна.

На «чотири» - демі-пліє і стрибок повторити.

Т а н леве

Прості стрибки з двох ніг на одну в п'ятій позиції.

Музичний розмір 2/4. Вихідне положення: епольман круазе, ноги в п'ятій позиції, права попереду; руки в підготовчому положенні, голова повернута пра­воруч.

Затакт. Демі-пліє. Сильно відштовхнувшись від підлоги, високо стрибнути, фіксуючи у повітрі п'яту позицію ніг.

На «раз» — ліву ногу опустити на демі-пліє, праву підняти на умовне ку-де-п'є попереду.

На «і» — повторюючи стрибок, відштовхнутися лівою ногою від підлоги (коліно, підйом і пальці витягнуті), права нога у попередньому положенні.

На «два-і» — рух закінчити на лівій нозі на демі-пліє, права у положенні сюр ле ку-де-п'є попереду.

Так само рух виконують з іншої ноги. Тан леве поєднують з па жете, ешаппе, ассамбле та іншими рухами.

Пті па жете з просуванням

Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: епольман круазе, ноги в п'ятій по­зиції, права попереду; руки в підготовчому положенні, голова повернута пра­воруч.

На «раз» — демі-пліє.

На «і» — стрибок з просуванням на лівій нозі, одночасно праву ногу винести в сторону. Руки розкрити в другу позицію, голову повернути ан фас.

На «два-і» — рух закінчити на правій нозі на демі-пліє епольман круазе, ліву ногу підняти на умовне ку-де-п'є попереду, руки опустити в підготовче поло­ження, голову повернути праворуч.

На «три-і» — праву ногу витягнути, ліву опустити в п'яту позицію попереду, голову повернути ліворуч.

На «чотири-і» — стояти в положенні епольман круазе з лівої ноги.

Па жете з просуванням в сторону виконують з ноги, яка стоїть позаду в п'я­тій позиції, а також вперед, назад, ан фас і епольман (рис.114). В зворотному напрямку (в сторону) виконують з ноги, яка стоїть попереду в п'ятій позиції. 121

Рис. 114

Па баллоне

Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: ан фас, ноги в п'ятій позиції, пра­ва попереду, руки в підготовчому положенні.

На «раз-і» - демі-пліє. Відштовхнувшись п'ятками від підлоги, стрибнути вгору; одночасно праву ногу ковзним рухом винести в другу позицію на 45°. Руки розкрити в другу позицію долонями донизу, голову повернути ан фас, ноги витягнути.

На «два-і» - ліву ногу опустити на демі-пліє, праву зігнути на умовне ку-де-п'є, праву руку перевести в першу позицію, ліву залишити в другій позиції, голову повернути праворуч.

На «три-і» - ковзнувши носком правої ноги по підлозі, винести її в сторону другої позиції і виконати ассамбле, закінчивши його в п'ятій позиції на демі-пліє (права нога позаду). Руки в підготовчому положенні, голова повернута ліворуч.

На «чотири-і» - витягнути коліна.

Засвоївши баллоне, його виконують кілька разів. Вперед рух виконується на круазе і еффасе, так само і назад (рис. 115).

122

Рис. 115

Па де ш а з винесенням ноги назад

Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: епольман круазе, ноги в п'ятій позиції, ліва попереду; руки в підготовчому положенні, голова повернута лі­воруч.

На «раз-і» — демі-пліє. Праву ногу, напівзігнуту в коліні, відкинути назад на круазе на 45°; корпус злегка нахилити вперед (спина підтягнута).

На «два-і» — відштовхнувшись п'яткою лівої ноги від підлоги, стрибнути вперед до точки 2. Під час стрибка напівзігнуту ліву ногу винести на еффасе на­зад на 45°.

На «три-і» — рух закінчити на демі-пліє на правій нозі, ліву з невеликим запізненням повернути в п'яту позицію. Корпус, руки і голова зберігають по­переднє положення.

На «чотири-і» — витягнути коліна.

Е ша п п є б а т т ю з другої позиці ї

Батрі (заноски) — це удар у повітрі однією ногою об іншу. Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: ан фас, ноги в п'ятій позиції, права попереду, руки в підготовчому положенні.

123

На «раз» - демі-пліє. На «два» - стрибнути, зберігаючи у невеликому стрибку п'яту позицію ніг, руки розкрити у невисоку другу позицію; закінчити стрибок в другій позиції.

На «три» — стрибнути вгору з другої позиції (ноги витягнуті і виворітні), ударити в повітрі в п'ятій позиції однією ногою об іншу (права попереду, ліва позаду), і, злегка розкривши їх після удару, поміняти, закінчуючи стрибок на демі-пліє в п'ятій позиції (ліва нога попереду). Руки в підготовчому положенні, голова повернута ліворуч. На «чотири» - витягнути коліна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]