Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
G_Berezova.docx
Скачиваний:
292
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
716.14 Кб
Скачать

Екзерсис на пальцях

Релеве на пальцях в четвертій позиції

Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: епольман круазе, ноги в четвертій позиції, права попереду, руки в підготовчому положенні.

На «раз» — демі-пліє в четвертій позиції.

На «два» — піднятися на пальці.

На «три», «чотири» — стояти на пальцях.

На «раз» наступного такту опуститися в четвертій позиції на демі-пліє. Рух продовжити до восьми разів.

Спочатку вивчають обличчям до станка, потім ан фас, посеред залу і пізніше епольман круазе і еффасе.

Ассамбле сутеню

Музичний розмір 2/4. Вихідне положення: епольман круазе, ноги в п'ятій позиції, права попереду; руки в підготовчому положенні, голова повернута пра­воруч. Виконується на 2 такти.

1-й такт. На «раз» — демі-пліє в п'ятій позиції.

На «два» — повертаючись ан фас, ліву ногу винести в другу позицію витя­гнутим носком у підлогу; руки відкрити в невисоку другу позицію, голову по­вернути ліворуч.

2-й такт. На «раз» — ліву ногу ковзним рухом носка по підлозі підтягнути до правої і одночасно обидві ноги з'єднати в п'ятій позиції на пальцях (ліва попе­реду). Руки опустити в підготовче положення, голову повернути ліворуч.

На «два» — опуститися з пальців на всю ступню.

Рух повторити з іншої ноги.

Ассамбле у зворотному напрямку виконують, починаючи з ноги, яка стоїть попереду в п'ятій позиції.

88

Па с у - с у

Па су-су виконують з п'ятої позиції на п'яту, просуваючись вперед і назад. Піднімаючись в п'яту позицію, за принципом релеве, ноги щільно притиснуті одна до одної. Просування виконують з невеликим стрибком на пальцях.

Су-су можна виконували і в сторону.

Положення рук різне: обидві руки піднімають в третю позицію, маленькі та великі пози на круазе і еффасе.

Сіссонн семпль

Музичний розмір 4/4. Вихідне положення: ан фас, ноги в п'ятій позиції, пра­ва попереду; руки в підготовчому положенні, голова повернута праворуч.

На «раз» — демі-пліє.

На «два» — скочити на пальці лівої ноги, праву ногу підняти на умовне ку-де-п'є попереду, голову повернути ліворуч, руки в підготовчому положенні.

На «три» — праву ногу опустити в п'яту позицію назад через ку-де-п'є і за­кінчити рух на демі-пліє в п'ятій позиції (ліва нога попереду), голову повернути ліворуч.

На «чотири» — ноги витягнути, і рух повторити з іншої ноги.

Сіссонн семпль у зворотному напрямку виконують за таким же принципом, починаючи рух з лівої ноги, яка стоїть в п'ятій позиції позаду (рис. 74, 75).

Примітка. Усі нові рухи вивчають спочатку без поєднання з іншими рухами. Після засвоєн­ня їх можна поєднувати. Складні рухи спочатку вивчають біля станка. Необхідно стежити за тим, щоб корпус, стегна і ноги були підтягнуті.

Рис.74 Рис.75

89

ПРОГРАМА ТРЕТЬОГО РОКУ НАВЧАННЯ

Закінчується робота над постановкою корпуса, ніг, рук та голови. Засвоюють півповороти та повороти біля станка та посеред залу на півпальцях та пальцях; адажіо будують на більш складних комбінаціях (трьох-чотирьох рухах, що ви­вчали у попередні роки).

Починають вивчати рухи ан турнан, піруети, заноски. Особливу увагу при­діляють виразності поз, координації рухів і розвитку сили ніг.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]