Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dbn-gazopostach / ДБН(142-270) 2010 р..doc
Скачиваний:
219
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
1.89 Mб
Скачать

С.180 дбн в.2.5-

- встановлення ванних, мийок, раковин, умивальників або інших приладів, до яких підводяться трубопроводи від газового обладнання;

- перевірки та очищення димоходів із складанням актів і схем розкладки та прив’язок каналів спеціалізованою організацією.

19.7 Спосіб з’єднання труб при монтажі внутрішніх газопроводів повинен відповідати вимогам 4.9.

Закладання зварних та різьбових з’єднань газопроводів та арматури в стіни або перекриття не допускаються.

Ділянки газопроводів, прокладені в футлярах, не повинні мати стикових з'єднань, а прокладені в каналах із з’ємними перекриттями та у борознах стін – різьбових та фланцевих з'єднань.

Для ущільнення різьбових з’єднань застосовуються матеріали, наведені в розділі 11.

19.8 Відхилення стояків та прямолінійних ділянок газопроводів від проектного положення допускається не більше 2 мм на 1 м довжини газопроводу, якщо інші відстані не обгрунтовані проектом.

За відсутності в проекті даних щодо відстані між трубою та стіною, ця відстань повинна бути не менше радіуса труби.

При монтажі запірної арматури (кранів) необхідно передбачати після неї (рахуючи по ходу газу) установку згонів.

Крани на горизонтальних та вертикальних газопроводах слід встановлювати так, щоб вісь пробки крана була паралельна стіні.

19.9 Відстані від зварних поперечних стиків підземних газопроводів до стінок підземних інженерних комунікацій та інших інженерних споруд, що перетинаються, повинні бути (у плані) не менше 1 м. При прокладанні газопроводу в футлярі відстань від зварного шва до кінців футляра повинна бути не меншою 300 мм.

Зварні стики сталевих газопроводів умовним діаметром до 200 мм включно при надземному прокладанні повинні знаходитися від краю опори на відстані не менше 200 мм, а стики газопроводів умовним діаметром більш 200 мм – не менше 300 мм.

Відстань від фланця засувки або компенсатора до опори газопроводу повинна складати не менше 400 мм. При прокладанні газопроводу через стіну відстань від зварного шва до футляра має бути не меншою 50 мм. Зазначені відстані приймаються в тих випадках, якщо інші відстані не обгрунтовані проектом.

19.10 При встановленні газового обладнання, газових приладів, приєднанні їх до газових мереж і опалювальних систем, а також під час встановлення автоматики та контрольно-вимірювальних приладів, прокладання імпульсних газопроводів, крім вимог проекту, слід виконувати вимоги заводських інструкцій із монтажу.

Дбн в.2.5- с.181

Газопровід до плити допускається прокладати на рівні приєднувального штуцера. При цьому запірний кран установлюється на відстані не менше 200 мм збоку від плити. При верхньому розведенні запірний кран має бути встановлений на опуску до плити на висоті 1,5–1,6 м від підлоги.

При приєднанні газових приладів гумовими рукавами, останні не повинні попадати в зону нагрівання при роботі приладів.

20 Переходи газопроводів через водні перешкоди, залізничні та трамвайні колії, автомобільні дороги

20.1 Переходи газопроводів через зазначені перешкоди повинні виконуватися згідно з робочими проектами, проектами виробництва робіт, вимогами СНиП ІІІ-42 та розділу 4.

20.2 Способи укладання газопроводів на дно підводної траншеї (протягуванням по дну; вільним зануренням нитки газопроводу на дно з подаванням її на плаву до місця; опусканням з застосуванням плавучих опор, методом направленого буріння) повинні бути визначені проектом організації будівництва та уточнені проектом виробництва робіт.

Способи переходів газопроводів через залізничні та трамвайні колії, автомобільні дороги (методом проколу, відкритим способом, методом продавлювання, методом горизонтального буріння, методом щитового проходження або методом направленого буріння) повинні бути визначені проектом організації будівництва та уточнені проектом виробництва робіт.

20.3 Газопроводи, що прокладаються через водну перешкоду, повинні бути зварні (сталеві ізольовані), випробувані та підготовлені до спуску або протягування до прийняття підводної траншеї.

Перед укладанням газопроводів в підводну траншею повинні бути виконані проміри її глибини за проектним створом, а також складений акт готовності траншеї та відповідності проекту поздовжнього профілю траси переходу.

20.4 На газопроводі перед протягуванням дном водної перешкоди, а також до встановлення на ньому пригрузів слід влаштовувати захисну футеровку згідно з проектом.

Якщо проектом передбачене суцільне бетонне баластове покриття сталевого газопроводу, то його слід наносити після випробування газопроводу на міцність.

Перевірку положення газопроводу на дні траншеї здійснюється протягом доби після його укладання.

Соседние файлы в папке dbn-gazopostach