Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ukrainsky_ekzamen_1.doc
Скачиваний:
1376
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
254.98 Кб
Скачать

12 Документи з кадрово-контрактних питань. Характеристика

Характери́стика — документ, який містить відомості про ділові якості працівника й відгуки про його службу, суспільну діяльність. Власник може вимагати службову характеристику тільки у випадках, передбачених законодавством.

Реквізити :

Назва виду документа.

• Заголовок (прізвище, ім'я, по батькові у родовому відмінку особи, якій видається характеристика; рік або повна дата народження; посада;при потребі — місце проживання).• Текст, який містить такі відомості:

— трудова діяльність працівника;— ставлення до службових обов'язків та трудової дисципліни;

— моральні якості (риси характеру, ставлення до інших членів колективу);— висновки;

— призначення характеристики (при потребі).• Дата складання.• Підпис керівника установи (при потребі — інших відповідальних осіб).• Печатка.

Оформлення

Характеристика оформляється на стандартному аркуші паперу у двох примірниках: перший видають особі, а другий (копію) підшивають до особової справи. Основні реквізити характеристики: 1. Назва документа й прізвище, ім'я, по батькові того, кому видається характеристика.

2. Рік народження, освіта.

3. Текст, де зазначено, з якого часу працює чи вчиться особа, як ставиться до виконання своїх службових обов'язків, який має рівень професійної майстерності, авторитет у колективі.

4. Дата складання.

5. Підпис відповідальної службової особи й гербова печатка організації, яка видала характеристику

13. Документи з кадрово-контрактних питань. Особовий листок

Документи з кадрово-контрактових питань — це документи, що містять інформацію про особовий склад підприємства (організації), зафіксовану в заявах про прийняття (звільнення , переведення) на роботу, наказах про особовий склад, автобіографіях, характеристиках, контрактах (трудових угодах) з найму працівників тощо.

Особо́вий листо́к з о́бліку ка́дрів — це обов'язковий документ особової справи працівників установ, організацій, в якому фіксуються автобіографічні відомості. Його заповнюють під час оформлення на роботу, для участі у певному конкурсі.

В ньому обов'язково зазначаються:

•. Назва документа.2. Прізвище, ім'я, по батькові.3. Дата й місце народження.

•4. Відомості про освіту.• 5. Відомості про наукові ступені, вчені звання.• 6. Якими мовами володіє.• 7. Трудова діяльність.• 8. Державні нагороди.• 9. Зарубіжні та міжнародні наукові відзнаки.• 10. Відомості про родину.• 11. Паспортні дані.• 12. Домашня адреса.• 13. Особистий підпис.• 14. Дата заповнення документа.Той, хто заповнює особовий листок, обов'язково наклеює фотокартку (місце для фотокартки визначено на бланку документа).

Нині в особовий листок з обліку кадрів не вносять відомостей про партійну, національну належність та про походження.

Особовий листок з обліку кадрів заповнюється особисто працівником чорнилом або кульковою ручкою, розбірливо, без виправлень.

Правильність заповнення особового листка з обліку кадрів (дати, найменування підприємств, установ,

14. Довідково-інформаційні документи. Звіт

Довідково-інформаційні документи — це ті документи, що містять інформацію про фактичний стан справ у структурі, який є підставою для прийняття розпорядчих документів. Вони мають допоміжний характер відповідно до організаційно-розпорядчих документів, не є обов'язкові для виконання на відміну від них. Інформація, що в них міститься, може спонукати до дії або бути лише доведена до відома.

Звіт

Звіт — це письмове повідомлення про виконання якоїсь роботи за певний період часу.

Звіти бувають статистичні (цифрові) й текстові. Статистичні звіти пишуться на спеціальних бланках, виготовлених друкарським способом; текстові — на звичайному папері за встановленим зразком.

Реквізити:1. Штамп установи.2. Назва виду документа.3. Заголовок (указується установа, напрямок діяльності, звітний період).4. Текст, який має такі частини:— вступ (указуються завдання, які було поставлено перед установою за звітний період);— основна частина (опис та аналіз виконаної роботи);— висновки (пропозиції, зауваження, перспективи на майбутнє).5. Підпис керівника установи або особи, відповідальної за складання звіту.6. Дата складання.7. Печатка.

Великий за обсягом звіт поділяється на частини, кожна з яких має свій заголовок.

У звітах, які не виходять за межі структурного підрозділу, печатка, штамп установи не ставляться.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]