Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-59_Gimnastika.docx
Скачиваний:
334
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
142.71 Кб
Скачать

6. Гімнастичні виступи та свята як засіб рішення задач виховання в школі.Методика складання плану-сценарію.

Гімнастичні виступи і підготовка до них є хорошим тренуванням для її учасників, виховують в дітях свідому дисципліну, трудолюбивість, колективізм. Після таких виступів як правило підвищується приплив дітей у секції спорту, також ці виступи пропагандують здоровий спосіб життя і наглядно показують досягнення старших дітей.

Сценарій: план- сценарій складається з трьох колонок

Час Зміст і організація свята Відповідальні

10:45 Построение по росту дівчата справа… фізорги, класні керівники..

Сценарій розробляється учителем фізичної культури за 2-3 місяці до початку проведення.При складанні сценарія треба враховувати всі умови свята, вік учасників, розміри площадок, інвентар.

Умовно план-сценарій сожна поділити на такі частини:

-торжественна частина – построение, рапорти…..

-показові виступм

-спортивні змагання

-масова частина – конкурси, наприклад: перетягування канату, естафети…

7. Види виробничої гімнастики

До виробничої гімнастики входять: вступна гімнастика, фізкультурна пауза і фізкультурна хвилинка.

Вступна гімнастика робиться до початку роботи приблизно в тому ж режимі і темпі що предстояща робота, скорочує час впрацювання в основну роботу.

Фізкультурна пауза складається з 6-7 вправ, робится в час коли зявляються перші симптоми втоми.

Фізкультурна хвилинка робиться самостійно під час важкої розумової або фізичної праці, мета та само що в фізкульт паузи.

8. Етапи навчання гімнастичним вправам. Дії вчителя на кожному етапі.

Існує три етапи навчання.

І – початкове навчання новому руху. На цьому етапі створюється загальне представлення про новий рух. Інформація має описовий характер.

Учитель: формулює загальну задачу наступного навчання, обговорює вимоги що будуть вимагатись від учня, розробляє план майбутніх дій, контролює розуміння учня шляхом опитування чи показц окремого елемента складного руху, показує вправу і розповідає про неї.

ІІ – етап поглибленого розучування вправи. Направлений на оволодіння учнем основи техніки.

Учитель: слідкує за ходом виконання, супроводжує виконання учня словесними і іншими сигналами, страхує, допомагає виконувати, корегує учня, виправляє помилки, у разі необхідності дає учням виконати вправу в полегшених умовах.

ІІІ – етап закріплення і вдосконалення руху. Рух виконується в поващених умовах близьких до змагальних. Рух освоєний до автоматизму. Роль учителя зводиться до організації і слідкування за навчальним процесом. Учень користується більше прийомами самоконтролю і самооцінки.

9. Характеристика вправ в рівновазі. Методичні прийоми навчання

Рівновага – стан в якому центр маси знаходиться над опорою. Чим більша площа опори і нижче цент мас тим устойчивіша рівновага. Вправи мають велике значення для формування осанки так як підвищують тонс мязів спини. Виконуються на підлозі або на підвищенні, на місці або в русі.

Навчають вправи в рівновазі цілісним методом, з поступовим ускладненням у вигляді зменшення площі опори, підвищення, рухи руками, повороти, перешкоди і тд…

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]