Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма прак-ки 2 курс_Костюкова.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
206.34 Кб
Скачать

IV. Термінологічний апарат.

  1. Екскурсія – цілеспрямований процес наочного пізнання навколишнього середовища, на основі підібраних екскурсійних об’єктів, під керівництвом кваліфікованого спеціаліста-екскурсовода.

  2. Показ в екскурсії – цілеспрямований послідовний: процес ознайомлення екскурсантів з об’єктами, які розкривають тему екскурсії.

  3. Розповідь в екскурсії – повідомлення і пояснення, які екскурсовод використовує у інформації екскурсантам.

  1. Вивчення технологічної діяльності турпідприємства з організації міжнародного туризму.

І. Змістовий модуль.

Основні напрями організації турів міжнародного туризму. Види міжнародних турів. Географія міжнародних турів. Договірна робота тур підприємства з міжнародними партнерами. Робота турагенств з туроператорами в організації міжнародного туризму. Робота з постачальниками туристських послуг (транспортні підприємства) в організації міжнародного туризму. Документаційне забезпечення міжнародного виїзного туризму. Документаційне забезпечення міжнародного в’їзного туризму. Застосування іноземної мови в технологічному процесі організації міжнародного туризму.

ІІ. Практичне завдання.

Проаналізувати технологічний процес організації міжнародного туризму з використанням знань іноземних мов, на основі конкретного туру турпідприємства.

ІІІ. Методичний блок.

1. Паспортні формальності.

Розкрити на основі характеристики закордонних паспортів: загальногромадянський паспорт, дипломатичний, консульський, службовий, сімейний паспорт на чоловіка і дружину з дітьми, посвідчення особистості дитини, посвідчення «Лессе-Пассе», паспорт поважного консула, паспорт Ватикану, паспорт римського католицького ордену рицарів Мальти.

2. Візові правила.

Віза надається офіційними (консульськими) установами тієї держави, куди направляється власник паспорта. Шенгенська віза на основі Шенгкнської угоди, діє з 1995 р. Візу видає посольство тієї країни з якої отримано запрошення, або здійснюється туристська подорож.

3. Санітарно-епідеміологічні правила.

Розкрити особливо небезпечні карантинні захворювання у міжнародних подорожах в країнах Азії (Індія, В’єтнам, Китай), Африки, Південної Америки (Мексика, Бразилія), в Єгипті, Туречинні, ОАЕ, Марокко.

4. Загальні медично-санітарні правила.

Акцентувати увагу на використанні в їжу продуктів промислового виробництва, використання питної води гарантованої якості.

5. Митні формальності.

Законодавче регулювання вивезення товарів з України і ввезення товарів та предметів в Україну.

6. Документаційне забезпечення міжнародного виїзного туризму.

Розкрити зміст програми туру, який включає, як документ назву країни подорожі, маршрут і терміни туру, прізвище туриста, час виїзду з України і прибуття в країну подорожі, трансфер, розклад екскурсій, порядок розрахунків за додаткові екскурсії, режим харчування в день проведення екскурсій. Адреси і телефони суб’єкта туристської діяльності та іноземного партнера, відомості про керівника групи (номер телефону).

7. Документаційне забезпечення міжнародного виїзного туризму.

Виокремити обов’язковість суб’єктами туристської діяльності України, обліку всіх документів іноземних туристів: договори з іноземними партнерами договори з вітчизняними партнерами і постачальниками на обслуговування іноземних туристів. Маршрутів, програм туристських подорожей іноземних туристів, проведення екскурсій. Ведення журналу обліку іноземних туристів. Наявності страхового полісу.