Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма прак-ки 2 курс_Костюкова.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
206.34 Кб
Скачать

Зміст виробничої технологічної практики

  1. Загальне ознайомлення з підприємством. Проходження інструктажу з охорони праці.

І. Змістовий модуль.

Співбесіда з керівником турпідприємства. Призначення керівника практики від турпідприємства. Проходження інструктажу з охорони праці. Ознайомлення з режимом і внутрішнім розпорядком роботи турпідприємства, узгодження графіку та режиму роботи. Отримання завдання.

ІІ. Практичне завдання.

1. Розробити паспорт туристського підприємства: юридична адреса, прізвище, ім’я, по батькові керівника, кількість працівників (стаж роботи, спеціальна освіта, вік), відділи, підприємство-туроператор (турагент), наявність ліцензії на туристську діяльність, основні види туристської діяльності зовнішній і внутрішній дизайн, обладнання, наявність інформаційних технологій.

2. Зробити фотопрезентацію турпідприємства.

  1. Ознайомлення з основними напрямами технологічної діяльності тур підприємства.

І. Змістовий модуль.

Види туристської діяльності, відповідно до ліцензування турпідприємства (види туризму). Географічне спрямування турів.

ІІ. Практичне завдання.

Розробити порівняльну характеристику регіонального розгалуження туристських послуг турпідприємства.

  1. Вивчення технологічної діяльності турпідприємства з організації внутрішнього туризму.

І. Змістовий модуль.

Основні напрями організації турів внутрішнього туризму. Організація пізнавальних, оздоровчих, санаторно-лікувальних турів тощо. Договірна робота турпідприємства з партнерами і постачальниками: закладами розміщення закладами харчування, транспортними підприємствами. Особливості обслуговування шкільних , студентських туристських груп, документаційне забезпечення. (Технологічна карта туру, програма обслуговування, програма перебування, ваучер, заявка туриста на бронювання послуг, страховий поліс, списки туристів).

ІІ. Практичне завдання.

Проаналізувати технологічний процеси організації внутрішнього туризму на основі конкретного туру турпідприємства на базі якого організовано практику.

ІІІ. Методичний блок.

1. Визначити структуру туру: туристський пакет та комплекс послуг на маршруті.

2. Розкрити зміст туристського пакету, який включає обов’язкові послуги на маршруті:

  • транспортні послуги;

  • трансфер;

  • розміщення і харчування;

  • екскурсійна програма;

  • культурна програма.

3. Розкрити зміст структури туристського продукту: тур, додаткові туристсько-екскурсійні послуги, товари.

4. Охарактеризувати «Інклюзив-тур», як тур з жорстким, наперед запланованим набором послуг, що орієнтований на певний вид відпочинку, а також на спеціальний клас, відповідно до якого надаються послуги туристам.

5. Використати матеріали Держстандарту 50 681 – 95 «Туристсько-екскурсійне обслуговування. Проектування туристських послуг», який передбачає погодження можливостей підприємства із запитами туристів. Держстандарт визначає обов’язкові та рекомендовані вимоги до туристської послуги:

  • обов’язкові — безпека життя та здоров’я збереження майна туристів та охорона навколишнього середовища;

  • рекомендовані — відповідність призначенню, точність та своєчасність виконання, комплексність, стичність обслуговуючого персоналу, комфортність, естетичність, ергономічність.

4. Визначити етапи складання програми обслуговування:

Під час укладання договору між туроператом і турагентом програма обслуговування складається, погоджується та затверджується сторонами у вигляді набору послуг: програми перебування, яка складається з плану заходів, для виконання мети туристської подорожі без розподілу по конкретним дням і годинам обслуговування. Безпосередньо перед заїздом (за домовленістю) турпідприємства додатково погоджують конкретну програму обслуговування по дням і годинам з переліком назв готелей, закладів харчування, екскурсійних програм, культурних заходів.