Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
WinRAR archive / ІСвМ_КЛ Заплотинський.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
520.19 Кб
Скачать

Управління контентом

Системи управління контентом забезпечують процес відстежування створення, доступу, контролю і доставки інформації аж до рівня розділів документів і об'єктів для їх подальшого повторного використовування і компіляції. Якнайповніше такому підходу відповідає сучасна концепція Enterprice Content Management (ЕСМ), а реалізовуючі її системи – Content Management Systems (СМS). З англійського ЕСМ найчастіше переводять як «управління корпоративним змістом», хоча є і інші варіанти, наприклад, «уміння працювати з неструктурованою корпоративною інформацією».

Розглянемо різницю між «документом» та «контентом». Частіше всього документ створюється у форматі деякого офісного додатку, наприклад Word. Після його затвердження, він, наприклад, публікується на сайті в НТМL-форматіабо перетвориться в РDF-форматдля подальшого розповсюдження. Для споживача інформації це один і той же документ (його зміст одині тойже), але для комп'ютерноїсистеми управління – три різних документи. Поки дискусія про пріоритет змісту (контента) над формою (документом) носитьакадемічний характер і на сьогодні можна вважати, що документ і контент – практично одне і те ж.

Основні програмні пакети засобів управління контентом – InterLeaf, Interwoven, NetObjects, Vignette Corp. Сюди ж слід віднести і продукти від IBM (наприклад, Content Manager) і Microsoft (CMS). Ці пакети призначені не для організації зберігання і маршрутизації документів, а для підготовки Web-контента.

В 2002-2003 рр. російською компанією ХаnaduGroup було випущено 3 продукти цього класу: MatrixWalks Basic, MatrixWalks Standart Edition, MatrixWalks Standart Enterprise. За допомогою цихпрограм компанії можуть інтегрувати інформаційні потоки і бізнес-процеси як усередині організації, так і на міжкорпоративному рівні.

Заслуговує уваги ще одна російська система управління контентом – ContentRight, яка може управляти інформаційним змістом Web-служб різного рівня складності.

Програми бухгалтерського обліку і фінансового аналізу

Функції бухгалтерських програм

Програма не може замінити грамотного бухгалтера, але вона дозволить заощадити його час і сили за рахунок автоматизації рутинних операцій, знайти арифметичні помилки в обліку і звітності, оцінити поточне фінансове положення підприємства і його перспективи. Крім того, автоматизовані системи бухгалтерського обліку здатні допомогти підготувати і зберегти в електронному вигляді первинні і звітні документи, а також бланки форм (платіжні доручення, рахунки-фактури, прибуткові і витратні ордери, авансові звіти і ін.), що часто повторюються, з реквізитами підприємства. Саме з систем бухгалтерського обліку в Україні почалася автоматизація підприємств.

Бухгалтерські системи повинні уміти: безпомилково проводити арифметичні розрахунки; забезпечувати підготовку, перевірку і роздрук первинних і звітних документів довільної форми; здійснювати безпомилкове перенесення даних з однієї друкарської форми в іншу; проводити накопичення підсумків і числення відсотків довільного ступеня складності; звертатися до даних і звітів за минулі періоди.

Для того, щоб забезпечити вказані можливості, система повинна мати єдину базу даних (БД) по поточному стану бухгалтерського обліку на підприємстві і архівним матеріалам. Залежно від особливостей обліку на підприємстві, БД можуть мати різну структуру, але в обов'язковому порядку повинні відповідати структурі прийнятого плану рахунків.

Соседние файлы в папке WinRAR archive