Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб_роботи_1_курс(ч1).pdf
Скачиваний:
97
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
1.24 Mб
Скачать

вказаним елементом. Якщо, в розглядуваному прикладі в полі сторінки “Назва фільму” вибрати значення одного з фільмів, наприклад “Кобра”, то зведена таблиця буде мати вже інший вигляд.

Підведення підсумків у зведеній таблиці проводиться за допомогою підсумкової функції (наприклад «Сума», «Кількість значень», «Середнє» та ін.), яку можна вибрати за допомогою спеціальної послуги для опрацювання даних зведеної таблиці. Крім того, до такої таблиці можна додатково помістити проміжні підсумки, а також добавити формули до конкретних полів або окремих елементів поля для обчислень.

Завдання

1.Відкрити робочу книгу Кредит_Прізвище.xls. Вставити новий лист з назвою Сортування. На цьому листі набрати таблицю «Магазини». Відсортувати в ній дані у стовпчику Магазин за зростанням, потім у стовпчику Жанр за заростанням.

2.Скопіювати таблицю «Магазини» на новий лист та назвати його Автофільтр. Використовуючи інструмент Автофильтр знайти: 1) інформацію про всі фільми жанру фантастика; 2) інформацію про всі магазини, які пропонують фільм «Близнюки»; 3) 5 найбільш дорогих фільмів; 2) інформацію про всі фільми, увесь виторг від продажу яких складав перших три з більших; 3) інформацію про продаж фільмів, у яких сума виторгу не менша 30 і не більша 60 грн.; 4) інформацію про всі фільми, назви яких починаються з букви «Б».

3.На новому листі з назвою Фільтр_1 розмістити всі фільми жанру Драма, які є в наявності в магазині Стиль.

4.На новому листі з назвою Фільтр_2 розмістити інформацію про результати виторгу в різних магазинах фільмів жахів та побудувати порівняльну діаграму на цьому ж новому листі за цими даними.

5.На новому листі відобразити всю інформацію про фільми, які продаються в магазинах Сатурн, Всесвіт, Стиль.

6.На новому листі з назвою Фільтр_3 розмістити інформацію про фільми фантастики, яких було продано на суму більшу за 100.

7.На новому листі Фільтр_4 розмістити інформацію про всі фільми, ціна за одиницю яких перевищує середню ціну за одиницю всіх вказаних в таблиці фільмів. Знайти всю інформацію про фільми, ціна за одиницю яких перевищує середню ціну на фільми.

8.Скопіювати таблицю «Магазини» на новий лист та назвати його Підсумки. Використовуючи інструмент ИТОГИ знайти: 1) сумарний виторг у кожному магазині; 2) загальну кількість відеокасет, проданих кожним магазином; 3) найдорожчу відеокасету у кожному магазині; 4) кількість проданих касет кожним магазином.

121

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]