Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на залік 2011 р..doc
Скачиваний:
148
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.5 Mб
Скачать

Виплата грошового забезпечення при звільненні.

Особам рядового і начальницького складу, звільненим з органу управління (підрозділу), виплата грошового забезпечення провадиться:

- тим, хто обіймав на день звільнення посади, - до дня здачі справ включно, при цьому на здавання справ надається не більше 10 днів із дня отримання органом управління (підрозділом) наказу про звільнення;

- слухачам і курсантам навчальних закладів МНС - до дня виключення із списків перемінного складу навчальних закладів МНС включно;

- тим, хто на день звільнення перебував у розпорядженні, - до дня здачі справ включно. На здавання справ надається не більше 5 днів з дня отримання органу управління (підрозділу) наказу про звільнення.

Порядок виплати матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань.

Особам рядового і начальницького складу за рішенням начальника органу управління (підрозділу) один раз на рік може надаватися матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує місячного грошового забезпечення.

Порядок виплати матеріальної допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки.

Особам рядового і начальницького складу, в тому числі тим, хто перебуває в розпорядженні органу управління (підрозділу), за рішенням начальника органу управління (підрозділу) один раз на рік може надаватися матеріальна допомога на оздоровлення, як правило, при наданні щорічної основної відпустки в розмірах, що не перевищують їх місячного грошового забезпечення.

Дати визначення «професійна підготовка та післядипломна освіта».

Структура професійної та післядипломної освіти осіб рядового та начальницького складу.

Професійна підготовка – це організований та цілеспрямований процес оволодіння знаннями, уміннями і навичками, необхідними для успішного виконання професійно-службових завдань. Професійна підготовка забезпечує проведення первинної (курсової) підготовки, перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації, службової та самостійної підготовки, стажування, а також навчання в аспірантурі, ад’юнктурі, докторантурі.

Дати визначення «перепідготовка», «підвищення кваліфікації», «службова підготовка»,

«самостійна підготовка», «спеціалізація», «стажування».

Перепідготовка – це отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітньо-кваліфікаційного рівня та практичного досвіду працівником, який переміщується на іншу посаду, виконання обов’язків на якій потребує нових знань, умінь і навичок.

Спеціалізація це набуття працівником здатностей виконувати окремі професійні завдання та обов’язки, що мають особливості в межах спеціальності за певним освітньо-кваліфікаційним рівнем.

Підвищення кваліфікації (розширення профілю) – набуття працівником здатностей виконувати додаткові професійні завдання та обов’язки, розширювати і поглиблювати раніше здобуті професійні знання, вміння і навички в межах спеціальності за певним освітньо-кваліфікаційним рівнем.

Самостійна підготовка це безперервний процес самостійної роботи працівників щодо поглиблення та поповнення знань, вмінь та навичок, необхідних для успішного виконання функціональних обов’язків за певними посадами.

Стажування це набуття працівниками практичного досвіду виконання професійних завдань та обов’язків певної спеціальності за відповідним освітньо-кваліфікаційним рівнем у відповідних посадах.

Службова підготовка– це організований та цілеспрямований процес повсякденного вдосконалення професійної майстерності працівників з метою забезпечення успішного виконання професійно-службових завдань і функціональних обов’язків за певними посадами.