Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на залік 2011 р..doc
Скачиваний:
147
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.5 Mб
Скачать

Склад основних заходів, щодо забезпечення постраждалого населення.

Організаційні заходи, оповіщення, пошук потерпілих та надання невідкладної медичної допомоги, розміщення, психологічне забезпечення, медичне забезпечення, продовольче та речове забезпечення, інформаційне забезпечення.

Життєзабезпечення постраждалого населення. Мета, завдання.

Забезпечити нормальні умови життєдіяльності населення, яке постраждало в результаті НС.

Види забезпечення дій підрозділів під час проведення рятувальних робіт.

Оперативне забезпеченняполягає в організації та здійсненні заходів, спрямованих на створення аварійно-рятувальним підрозділам ОРСЦЗ сприятливих умов для організованого та своєчасного початку рятувальних та інших робіт і успішного їх проведення.

Види оперативного забезпечення– це розвідка, захист від зброї масового ураження, інженерне, хімічне, психологічне, топографічне, гідрометеорологічне (метеорологічне) забезпечення, охорона та маскування.

Оперативне забезпечення організується першим заступником начальника загону та відповідними начальниками служб на основі рішення начальника загону, його вказівок і розпоряджень вищестоящого керівництва, які стосуються видів оперативного забезпечення. Завдання щодо оперативного забезпечення доводяться до підрозділів розпорядженнями управління загону.

Відсутність вказівок і розпоряджень не звільняє начальника та його заступників від своєчасної організації оперативного забезпечення.

Психологічне забезпечення

Успішне виконання завдань цивільного захисту (цивільної оборони) значною мірою залежить від морального духу, свідомості, професійної підготовки особового складу її підрозділів.

Технічне забезпечення

Технічне забезпечення полягає в організації і здійсненні заходів, пов’язаних із постачанням підрозділам озброєння і техніки, боєприпасів і технічного майна, експлуатацією (зберіганням), технічним обслуговуванням озброєння і техніки, підтриманням їх у стані готовності, проведенням технічної розвідки, евакуації, ремонту і поверненням техніки до ладу. Розрізняють автотехнічне, інженерно-технічне забезпечення, технічне забезпечення зв’язку й автоматизованої системи управління підрозділами, технічне забезпечення служб тилу.

Метрологічне забезпечення

Метрологічне забезпечення загону полягає в проведенні організаційно-технічних заходів, спрямованих на дотримання необхідної точності вимірів та підвищення достовірності вимірювальних параметрів озброєння і техніки з метою підтримання їх у постійній готовності до застосування.

Тилове забезпечення

Тилове забезпечення організовується з всіх видів діяльності загону з метою їх підтримання у боєздатному стані і створенні умов для виконання поставлених завдань. Воно включає: матеріальне, медичне, ветеринарне, торговельно-побутове, квартирно-експлуатаційне, фінансове забезпечення.

Матеріальне забезпечення

Матеріальне забезпечення аварійно-рятувальних підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту має на меті своєчасне і повне задоволення потреб в озброєнні, техніці, боєприпасах, пальному, продовольстві, речовому, медичному, інженерному, хімічному, квартирному та іншому майні, матеріалах та спеціальних рідинах різного призначення, а також у воді.

Медичне забезпечення

Медичне забезпечення організовується з метою підтримання боєздатності та зміцнення здоров’я особового складу, запобігання виникненню та поширенню інфекційних захворювань, своєчасного надання медичної допомоги ураженим і хворим, їх своєчасної евакуації, лікування та якнайшвидшого повернення до лав. Воно включає: лікувально-евакуаційні, санітарно-гігієнічні, протиепідемічні заходи, заходи медичної служби, спрямовані на захист особового складу від усіх видів ураження, а також забезпечення медичним майном.

Ветеринарне забезпечення

Ветеринарне забезпечення організовується з метою охорони особового складу підрозділів від інфекційних та інвазійних хвороб, спільних для людей і тварин, від хвороб, що спричиняються вживанням недоброякісної їжі, а також з метою запобігання захворюванням робочих і призначених на забій тварин та ліквідації спалахів таких хвороб.