Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді на залік 2011 р..doc
Скачиваний:
147
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.5 Mб
Скачать

Організація роботи пересувного пункту управління та забезпечення життєдіяльності пересувного пункту управління.

Пересувний пункт управління НЦ ОРС ЦЗ створений для оцінки обстановки, планування дій та підготовки рішення з ліквідації НС та управління силами та засобами залучених підрозділів, організації зв'язку а також свого всібічного забезпечення та забезпечення роботи оперативних груп.

Він розгортається безпосередньо в районі виникнення НС для максимального наближення до місця проведення РтаНР.

До оперативного складу пересувного пункту управління входить:

1. Група управління у складі керівництва та управління центру на автомобілях Mitshubishi L200, ГАЗ-32210, автобус «БОГДАН» , УАЗ-469рх, які укомплектовані компьютерами, принтерами, сканерами, телефон-факсом, цифровими відеокамерою та фотоапаратом, мобільними телефонами.

2. Група зв`язку у штатному складі на автомобілі ГАЗ-66 Р-142н.

3. Група обслуговування та забезпечення ППУ на вантажних автомобілях КАМАЗ – 2 од. для перевезення майна, кухня польова КП-130, причеп-рефрежератор для зберігання продуктів харчування ОАР-2, ЗІЛ-131 АРС-14 для перевезення води, автомобіль санітарний ГАЗ-66 АС з наметом, ЗІЛ-131 УМП-350 для обігріву приміщень, намет УСБ-56 для відпочинку особового складу з комплектом ліжок, намет під їдальню з комплектом кухонної мебелі, намет УСТ під КПП, намет УСБ-56 для роботи керівного складу Навчального центру, електростанція освітлювальна ЕОВ-4ВО, польовий вмивальник, туалет.

Порядок розгортання пересувного пункту управління, порядок роботи на пересувному пункті управління, розміщення оперативної групи визначається начальником Навчального центру.

З метою забезпечення безперервності управління на пересувному пункті управління організоване цілодобове чергування. Для цього створені чергові зміни, до складу яких входять оперативні чергові з числа начальників служб, чергова зміна радіотелефоністів.

Переміщення пересувного пункту управління планується завчасно і здійснюється послідовно в залежності від обстановки, забезпечуючи безперервне управління підрозділами.

Про початок переміщення і після прибуття до району розташування начальник НЦ негайно доповідає вищестоящому органу управління та інформує керівників підпорядкованих, приданих і взаємодіючих органів управління та сил.

Дії розвідувальних підрозділів під час пересування до місця нс та у районах стихійного лиха.

Порядок просування загону у райони аварій, катастроф, стихійного лиха і до осередку ураження залежить від виду аварії, стихійного лиха або засобів ураження, обстановки, що склалася, та наявності маршрутів просування.

Попереду основних сил, як правило, діють розвідувальні підрозділи, загони забезпечення руху.

Під час аварій на об’єктах економіки розвідувальні підрозділи уточнюють характер і обсяг руйнувань, можливості виконання робіт без індивідуальних засобів захисту, стан пошкоджених будівель, споруд, які можуть ускладнити обставини або наслідки аварії, місця скупчення людей, ступінь загрози для їхнього життя, стан виробничих об’єктів та комунально-енергетичних мереж.

У районах стихійного лиха розвідувальні підрозділи визначають їх межі, а при зруйнуванні радіаційно- і хімічно небезпечних об’єктів і викидами (виливами) радіоактивних або небезпечних хімічних речовин – зони зараження і напрям їхнього поширення, об’єкти скупчення людей, шляхи підходу техніки до місця робіт, стан пошкоджених будівель і споруд, наявність в них уражених, місця аварій на технологічних мережах та розміри їхніх пошкоджень, обсяг рятувальних та інших невідкладних робіт, необхідні засоби механізації.

На маршрутах і в осередках ураження розвідувальні підрозділи (групи) визначають межі, вид, характер і рівень зараження місцевості, повітря та об’єктів, характер руйнувань, затоплень, пожеж і напрям їх поширення, місця знаходження уражених і умови їх порятунку, стан захисних споруд.

Розвідувальні підрозділи працюють у взаємодії з розвідувальними органами формувань, а також із закладами мережі спостереження і лабораторного контролю.

Дані про становище негайно доповідаються начальнику, який вислав розвідку, начальнику загону забезпечення руху.