Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
відповіді екзамен.docx
Скачиваний:
114
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
87.27 Кб
Скачать

67. Обов’язки сторін за договором найму (оренди) житла.

Наймодавець зобов’язаний:

1) передати наймачеві житло для проживання в ньому за плату на певний строк

2) здійснювати капітальний ремонт житла, переданого в найм, якщо інше не встановлено договором ;

3) отримати згоду наймача на переобладнання житлового будинку, в якому знаходиться житло, передане у найм, якщо таке переобладнання істотно змінить умови користування житлом;

4) попередити наймача про відмову від укладення договору на новий строк не пізніше ніж за три місяці до спливу строку договору найму ;

5) не пізніше ніж за два місяці попередити наймача про розірвання договору у разі необхідності використання житла для проживання самого наймодавця та членів його сім’ї.

Наймач зобов’язаний:

1) використовувати житло лише для проживання в ньому ;

2) забезпечувати збереження житла та підтримувати його в належному стані

3) не провадити перевлаштування та реконструкцію житла без згоди наймодавця

4) своєчасно вносити плату за житло

5) самостійно вносити плату за комунальні послуги, якщо інше не встановлено договором найму ;

6) вказати у договорі найму (оренди) житла осіб, які будуть постійно з ним проживати

7) здійснювати поточний ремонт житла, переданого у найм, якщо інше не встановлено договором

68. Договір підряду: поняття, юридична характеристика, підстави розірвання.

За договором підряду одна сторона (підрядник) зобов´язується на свій ризик виконати певну роботу за завданням другої сторони (замовника), а замовник зобов’язується прийняти та оплатити виконану роботу.

Юр.хар-ка є

- консенсуальним,

- двостороннім - права та обов’язки покладаються як на підрядника, так і на замовника.

- оплатним. - діям підрядника відповідає обов’язок вчинити зустрічну дію замовником, а саме оплатити результат роботи підрядника.

Для досягнення бажаного результату за договором підряду необхідно витратити час для виконання роботи, тому він не може бути виконаний безпосередньо на момент укладення договору. Консенсуальний характер договір підряду має й у випадку, якщо підрядник приступає до виконання роботи одразу ж після укладення договору або виконує роботу у присутності замовника. Виконанню роботи та здійсненню обов’язків підрядника завжди передує укладання договору, за яким визначається, що саме необхідно зробити.

Істотні ум. – предмет , - ціна, - строк

Предметом договору підряду є результат праці підрядника, який набуває тієї чи іншої матеріалізованої форми, оскільки робота здається у вигляді, придатному для оцінки.

Спеціальними видами договору підряду є: 1) договір побутового підряду; 2) договір будівельного підряду (; 3) договір підряду на проведення проектних та пошукових робіт; 4) договір на виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських та технологічних робіт.

Договір підряду може бути розірваний в односторонньому порядку на підставах, передбачених законом. Додаткові умови розірвання договору підряду також можуть бути зазначені в договорі. Підставами розірвання договору замовником можуть бути неналежна якість виконання робіт, невчасний початок роботи та затримання окремих етапів роботи і перевищення кошторису.