Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_GOS.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
122.31 Кб
Скачать

15. Санітарно-медичні формальності. Правила перевезення тварин. Безпека в туризмі

Санітарно-медичні формальності – це процедури пов’язані з переміщенням туристів через державний кордон з метою збереження життя та здоров’я.

З-за кордону Власники тварин можуть перевозити 1-2 належних їм собак або котів при наявності міжнародних паспортів, оформлених державними ветеринарними органами країн вивозу тварин, або за міжнародним ветеринарним сертифікатам, де повинні бути зроблені відмітки про те, що тварини клінічно здорові і вакциновані проти сказу. Вакцинація повинна бути проведена не раніше ніж за 30 днів і не пізніше 12 місяців до дати виїзду. Міжнародні документи обмінюються на ветеринарне свідоцтво. При перевезенні тварини закордон ветеринарне свідоцтво про здоров'я тварини, що оформляється у ветеринарній державної клініці на протязі 3-х днів до дати вильоту з обов'язковим щепленням від сказу, змінюється на міжнародний ветеринарний сертифікат. По території України домашні тварини перевозяться з ветеринарного свідоцтва встановленого зразка з відміткою ветеринарної служби аеропорту. Умови транспортування (наявність клітини, ціни за перевезення і т. д.) впізнаються у представників авіакомпаній при придбанні квитків.

Безпека в туризмі – це особиста безпека людей, скоротність їхнього майна і не нанесення збитку в навколишньому середовищі при здійсненні подорожі.

16. Туристсько-рекреаційне районування України

Причорноморський ресурсно-рекреаційний район(АР Крим, Миколаївська, Одеська, Херсонська області). Зважаючи на приморське розташування, подальшого розвитку набуватимуть круїзний морський туризм, яхтинг, інтенсифікаціія використання “актуальної смуги” – її забудова закладами розміщення, а наявність гірських, передгірських (Крим) та річкових (Нижній Дніпро, Південний Буг, Нижній Дунай) ландшафтів сприятиме розширенню мережі маршрутів екотуризму. Завдяки наявності ряду унікальних спелеоб’єктів та значній закарстованості території (її площа становить 41 тис. км2) розвиватиметься спелеотуризм.

Карпатсько-Подільський ресурсно-рекреаційний район(Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька). Враховуючи гірське та передгірське розташування, особливості гірдрографічної мережі району, наявність спелеоб’єктів світового значення (печера Оптимістична) та значну закарстованість території (її площа становить 27,4 тис. км2), подальшого розвитку набуватимуть пішохідний, спелеотуризм і водні види туризму у літній сезон та гірськолижний – у зимовий, інтенсифікаціія використання орографічних рекреаційних ресурсів (спорудження підйомників, бугельних трас, закладів розміщення).

Полісько-Столичний ресурсно-рекреаційний район(Волинська, Житомирська, Київська, Полтавська, Рівненська, Черкаська, Чернігівська області). Зважаючи на прирічкове розташування, подальшого розвитку набуватимуть круїзи по Дніпру, яхтинг, водний туризм, реконструкція закладів розміщення та інтенсифікація берегової забудови.

Придніпровсько-Донецький ресурсно-рекреаційний район (Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська області). Зважаючи на приморське та прирічкове розташування, подальшого розвитку набуватимуть круїзне освоєння Дніпровського “рекреаційного коридору”, яхтинг, реконструкція та інтенсифікаціія берегової забудови (особливо це стосується приморських курортів).

Харківський ресурсно-рекреаційний район.(Харківська, Сумська області). Враховуючи незначне забезпечення району рекреаційно-туристськими ресурсами, прогнозується розвиток оздоровчої рекреації на берегах водосховищ Харківської обл., а також помітна міграція рекреантів в інші, більш привабливі в ресурсно-туристському відношенні, райони.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]