Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_GOS.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
122.31 Кб
Скачать

25 Туристичний маршрут. Його види

Туристський маршрут - шлях переміщення туристів, що визначає послідовне відвідування історичних і природних пам'яток, а також інших місць, наприклад, місць зупинок на привал. Маршрут може розроблятися туристичною компанією або самостійно туристами. У разі проходження за маршрутом організованому турфірмою, учасники забезпечуються послугами провідника, екскурсійними, а також іншими послугами, наприклад, транспортними. За напрямом маршрути поділяють на лінійні, кільцеві, радіальні, комбіновані. На маршрутах туристи можуть пересуватися - пішим або кінним порядком, на велосипеді, автомобілі, водними засобами пересування. За часом проведення маршрути діляться на цілорічні, сезонні і разові. На маршрут може виходити група туристів, або один учасник.

26 Районування міжнародного туризму за класифікацією вто

ВТО - міжнародна організація, створена в 1995 році з метою лібералізації міжнародної торгівлі і регулювання торгово-політичних відносин держав-членів. ВТО є наступницею Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (ГАТТ), укладеної в 1947 році і протягом майже 50 років фактично виконував функції міжнародної організації. До ВТО входять 157 членів, у тому числі: 153 міжнародно визнаних держави-​​члена ООН, частково визнаний Тайвань, 2 залежні території (Гонконг і Макао) і Європейський союз.

27 Реклама. Види рекламо носіїв

Реклама – це спеціальна інформація про осіб чи продукцію, яка розповсюджується у будь-якій формі та будь-яким способом з метою прямого або опосередкового одержання прибутку. Види реклами: імідж реклама, стимулююча реклама, політична реклама, бізнес реклама, соціальна реклама.

28 Світова спадщина юнеско

Світова спадщина ЮНЕСКО — видатні культурні та природні цінності, що становлять надбання усього людства. Ці цінності перелічені в Списку ЮНЕСКО. Статус об'єкта Світової спадщини дає такі переваги:

Додаткові гарантії збереження і цілісності унікальних природних і культурних комплексів.

Підвищує престиж територій і установ, які ними опікуються.

Сприяє популяризації включених у Список об'єктів і розвитку альтернативних видів природокористування (в першу чергу, екологічного туризму).

Забезпечує пріоритетність у залученні фінансових коштів для підтримки об'єктів Світової культурної і природної спадщини, в першу чергу, з Фонду Світової спадщини.

Сприяє організації моніторингу і контролю за станом збереження природних і культурних об'єктів.

Станом на листопад 2008року у списку Світової спадщини знаходилося 878 об'єктів (зокрема 679 культурних, 174 природних і 25 змішаних) з 145 країн. Це окремі архітектурні споруди і ансамблі —Акрополь, собори вАм'єнііШартрі, історичний центрВаршави(Польща),Львова(Україна),Московський КремльіКрасна площа(Росія) та інші міста —Бразиліа,Венеціяразом із лагуною та ін.; археологічні заповідники —Дельфита ін.; національні парки — Морський паркВеликого бар'єрного рифу,Єллоустонський(США) та інші. Держави, на території яких розташовані об'єкти Світової спадщини, беруть на себе зобов'язання щодо їхнього збереження.

29 Туроператорська діяльність та її функції.

Туроператор - суб'єкт або індівідуальній підприємець, Який розробляє туристичні маршрути, забезпечує їх Функціонування, організовує рекламу, встановлює ціні на тури турагентам для випуску за ними путівок и їх реалізації.

Під туроператорська діяльністю розуміють діяльність Щодо Формування, просування и реалізації туристичного продукту, Яка здійснюється на підставі ліцензії юридичною особою або індівідуальнім підпріємцем.

Виробничо-обслуговуюча діяльність туроператорів передбачає:

- Формування (комплектацію) турів;

- Просування турів;

- Гуртовий реалізацію турів;

- Забезпечення обслуговування турістів у межах Програми туру;

- Контроль и оперативно супровід турів;

- Відповідальність за виконан робіт

Основні функції туроператора: комплектувальних, сервісна, гарантійна.

Комплектувальних функція для туроператора - ції комплектація туру з окремого услуг; для турагента - комплектація пакетів турів Із транспортними та Деяк іншімі видами услуг.

Сервісна функція - ції обслуговування турістів в офісі Під годину продаж пакетів турів и на маршрутах.

Гарантійна функція-це забезпечення турістів гарантією Надання їм наперед сплачених туристичних послуг в обумовленій кількості и на обумовлених рівні.

За спеціфікою Функціонування на ринку туристичних послуг вірізняють Чотири основних типи туроператорів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]