Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_GOS.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
122.31 Кб
Скачать

30 Сучасний стан міжнародного туризму в Європі

Сучасні тенденції розвитку міжнародного туризму мають позитивний характер. Туристична галузь економіки активно розвивається: зростає кількість туристичних прибуттів у світі загалом і у всіх туристичних макрорегіонах зокрема, створюються нові робочі місця у сфері туризму, і їх кількість постійно зростає, збільшуються прибутки від туризму. Проте існує ряд проблем галузі, вирішення яких суттєво прискорить розвиток туристичної сфери. Тому подальші наукові пошуки в цьому напрямку будуть присвячені пошукам шляхів вирішення проблем розвитку туристичної галузі господарства.

31 Турагентська діяльність. Основні функції

Турагент - це юридична або фізична особа (підприємець), яка здійснює на основі ліцензії діяльність по просуванню і реалізації сформованого туроператором туру (туристичного продукту).

Турагенти виконують дві головні функції. Згідно з визначенням ВТО, основний напрямок їх діяльності полягає у наданні інформаційних послуг. Тільки 48% клієнтів знають, куди вони хотіли б відправитися в поїздку, 35% мають туманне уявлення про це, а 17% не мають його зовсім. Турагенти інформують потенційних покупців про туристських районах, розкладі руху транспорту, варіантах розміщення, діючих розцінках і допомагають зробити приблизний кошторис витрат на подорож. Робота в прямому контакті з клієнтами, бесіди і консультації, а також добірка і відпрацювання довідкових матеріалів дуже трудомісткі і займають половину всіх витрат часу і більше. Ця частка особливо зростає при продажу турагентами дорогих турів на відпочинок.

Друга функція турагента - збут туристських послуг, що надаються перевізниками, об'єктами громадського харчування, засобами (розміщення та іншими підприємствами індустрії туризму. Вона включає різні посередницькі операції. Турагент реалізує квитки на всі види транспорту, бронює місця в готелях і іншої базі розміщення, здає автомобілі в оренду, замовляє екскурсії, оформляє виїзні документи, здійснює страхування Туристів, проводить обмін валюти, видає дисконтні картки, продає туристську літературу та сувеніри, робить обробку фотоплівок і т.д. Крім окремих туристських послуг, турагент реалізує повні, комплексні їх пакети - тури. Серед перерахованих операцій особливо слід виділити продаж авіаквитків.

33 Страхування види страхування

Страхування – це вид цивільно-правових відносін щодо захисту майнових інтересів громадян та юридичних осіб у разі настання певних подій (страхових віпадків), визначених договором страхування або чинним законодавством, за рахунок грошових фондів, що формуються шляхом сплат громадянами та юридичними особами страхових платежів (страхових внесків, страхових премій).

Особливості страхування в туризмі стосуються безпосередню страхування туристів. Застосовуються наступні види страхування: медичне; від нещасного випадка; майнове; на випадок затримки транспорту; витрат, пов'язаних Із неможливістю здійснити поїздку; асистанс; страхування відповідальності власника автотранспортних засобів та інші.

Одним Із основних видів страхування в туризмі є медичне страхування, його призначення в основному, покриває всі витрати на медичні послуги, послуги стаціонарного Лікування, перевезення машиною швидкої допомоги, придбання ліків, догляд за хворим, а у випадка смерті за кордоном - транспортування тіла на Батьківщину. Не менше Важливим є страхування від нещасних випадків. Страхові випадки визнаються: смерть застрахованого, яка настала в результаті нещасного випадка, що відбувся із застрахованим під годину дії договору страхування; інвалідність, одержана в результаті нещасного випадка; часткова втрата працездатності в результаті нещасного випадка, який має місце під годину дії договору страхування. Особливим видом страхування є асистанс. Він забезпечує туристів або спеціалістів, відряджених за кордон, допомогою на місці в технічній (ремонт автомобіля), грошовій або іншій формі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]