Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_GOS.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
122.31 Кб
Скачать

41 Африканське Середземномор’я – характеристика рекреаційного потенціалу

На сьогоднішній момент є важливим рекреаційним регіоном, так як має великий потенціал для розвитку туристичної сфери. Привабливість африканського регіону заключається в: 1. теплий клімат, сонячні дні на протязі всього року; 2. чудові піщані пляжі; 3. унікальні історичні та культурні пам’ятки (Єгипетьсі піраміди); 4. екзотична флора і фауна (заповідники, національні парки, які зберегли свій первісний стан). Але існують фактори які мають відштовхуючій вплив на туристів: . низькій рівень економічного розвитку; . слабо розвинена рекреаційна інфраструктура (розміщення туристів, транспортні сполучення); . природні умови в окремих районах (жара, суховії, чисельні опади); . нестабільне політичне положення в деяких країнах. Але для африканського регіону є дуже важливим і вигідним розвивати туристичну галузь. Уряди багатьох африканських країн приділяють увагу розвитку рекреаційних ресурсів, вбачаючи в туризмі важливу статтю прибутку, а інколи навіть єдиний шлях економічного підняття. Економіка таких країн, як Кенія, Танзанія, Єгипет, Марокко, Туніс, Мадагаскар та Маврикій, з значній степені залежать від іноземного туризму, так як це є надійним джерелом надходжень іноземної валюти. Тому у всіх перерахованих країнах в складі уряду створений пост міністр по туризму.

42 Стандарт. Види стандартів

Державні стандарти України (ДСТУ) - це нормативні документи, які діють на території України і використовуються усіма підприємствами незалежно від форми власності та підпорядкування, громадянами-суб'єктами підприємницької діяльності, міністерствами (відомствами), органами державної виконавчої влади, на діяльність яких поширюється дія стандартів.Залежно від специфіки об'єкта стандартизації, призначення, складу та змісту вимог, які встановлені до нього, для різних категорій нормативних документів зі стандартизації розробляють стандарти таких видів: основоположні; на продукцію, послуги; на процеси; на методи контролю (випробувань, вимірювань, аналізу)

43 Північна Америка сучасний стан туризму

Американський регіон за кількістю прибуттів посідає друге місце у світі після Європи. В'їзний туристський потік розподіляється між чотирма субрегіонами: Північна Америка, острівні держави і території Карибського басейну, Південна Америка та Центральна Америка. Сім із десяти туристських прибуттів у Західну півкулю припадає на Північну Америку — 69,7 %. Цей рекреаційний регіон включає в себе такі високо розвинуті країни як США і Канада. Північна Америка має вигідне економіко-географічне положення, омивається трьома океанами – Атлантичним, Тихим та Північним Льодовитим. Регіон знаходиться на перетині важливих морських комунікацій та повітряних трас, має в розпорядженні велику територію, яка володіє природнім та соціально-економічним потенціалами та людськими ресурсами. Регіон має високий рівень рекреаційної інфраструктури,включаючи всі види транспортних комунікацій. Більша частина площі Великих озер належить США та Канади. На території розташовано 45 парків, де розвинутий екологічний туризм. Найвідоміший з них Єллоустонський, Великий Каньйон, Банф, Джаспер.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]