Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_GOS.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
122.31 Кб
Скачать

48 Сучасний стан міжнародного туризму в Африці. Національні парки.

Найбільш розвинені на ринку міжнародного туризму країни Північної, Східної та Південної Африки — Єгипет, Туніс та Марокко — спеціалізуються на купально-пляжному та пізнавальному туризмі, Зімбабве та Кенія організовують сафарі в численних національних парках, мисливських резерватах і заказниках. Одним з найперспективніших туристичних напрямків на "чорному" континенті є Південно-Африканська Республіка, яка вирізняється комфортними природно-кліматичними умовами: м'яким тропічним і субтропічним кліматом, найбільшою у світі кількістю сонячних днів за рік. Дивовижні пейзажі не можуть залишити байдужими нікого. За деякими оцінками, з вичерпанням золотих запасів у ПАР туризм замінить золотодобувну промисловість за припливом іноземної валюти в країну.

Національні парки Африки: Національний парк Вірунга, Національний парк Серенгеті, Національний парк Ішкель, Національний парк Найробі, Національний парк Масаї Мара, Національний парк Молі (Гана), Національний парк Дзангієв-Ндокі.

49 Шенгенська віза. Країни що входять. Віза. Види візи.Перелік документів для оформлення візи

Шенгенська угода вперше була підписана 14 червня 1985 року в невеликому люксембурзькому містечку Шенген на кордоні між Німеччиною і Францією. Звідси й отримала таку назву. Відповідно до угоди, всі країни, що підписали її, поступово скасовували контроль на спільних кордонах, а також отримували право безвізового переміщення. Першими країнами, що підписали договір, стали Бельгія, Німеччина, Іспанія, Люксембург, Нідерланди, Португалія і Франція. У 2006 році до Шенгенської зони приєдналися Австрія, Греція, Данія, Ісландія, Італія, Норвегія, Швеція і Фінляндія. Всі країни, за винятком Норвегії та Ісландії, є членами Європейського Союзу, а два члени ЄС, Ірландія і Великобританія, не входять у Шенгенську зону. 21 грудня 2007 року до Шенгенської зони приєдналися ще 9 держав: Угорщина, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Словаччина, Словенія, Чехія та Естонія. Також очікується, що протягом подальших трьох років до угоди приєднається ще й Швейцарія.

Віза — етикетка (відмітка чи позначка) в паспортному документі, що оформлена уповноваженими державними органами України та є дозволом на в'їзд особи на її територію на зазначений у ній строк або на транзитний проїзд через її територію протягом відповідного строку.

Види візи:

транзитна віза, звичайно видається на короткий (до 5 днів) термін, для проїзду територією країни, що видала візу, до третьої країни.

туристична віза, видається для обмеженої у часі подорожі, з туристичною метою. Саудівська Аравія запровадила туристичні візи лише у 2004, хоча вона видавала (і досі видає) паломницькі візи для прощан, що здійснюють хадж.

ділова віза, видається для бізнесменів і осіб, що відвідують країну для встановлення комерційних стосунків, ведення бізнесу, ділових зустрічей і угод.

робоча віза, її призначення – працевлаштування у відповідній країні. Зазвичай її складніше отримати, але термін дії такої візи може тривати довше, аніж інші види віз, наприклад візи H-1B і L-1 у Сполучених Штатах.

віза для возз’єднання родини, видається чоловіку/дружині (або партнеру) громадянина чи резидента країни, що видала візу.

студентська віза, видається особам, що приїздять до країни на навчання.

дипломатична віза, зазвичай надається власникам дипломатичних паспортів.

журналістська віза, що її вимагають деякі країни, для здійснення професійної діяльності. Видається Зімбабве, Іраном, Кубою, Північною Кореєю, Саудівською Аравією, США (I-visa).

віза для укладання шлюбу, видається за обмежений період до запланованого укладання шлюбу, видача обґрунтовується доказами стосунків з громадянином країни призначення, наприклад, так звана fiancée visa (K-1) у Сполучених Штатах, дійсна протягом чотирьох місяців з дня її видачі.

імміграційна віза, видається особам, що мають намір іммігрувати до країни, що видає таку візу. Зазвичай видається для одноразового в’їзду, бо особа-одержувач цієї візи згодом має отримати дозвіл на постійне прожиття, яке в свою чергу не має вже обмежень щодо кількості в’їздів-виїздів.

Електронна віза. Подання на цю візу здійснюється через інтернет, зберігається у спеціальній базі даних і прив’язується до номера паспорта.

Перелік основних документів для оформлення візи:

Закордонний паспорт оригінал

Дві фото

Анкета

Консульский збір

Ксерокопія Укр. Паспорта

Свідотство про одруження, розлучення

Довідка з роботи

Довідка з банку

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]