Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_GOS.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
122.31 Кб
Скачать

62 Київ – туристичний центр України

Київ, одне з найдавніших європейських міст, адміністративний, економічний, науковий і культурний центр України, зосереджує значний туристичний потенціал і володіє всіма необхідними ресурсами для розвитку ділового, куль- турно-пізнавального, релігійного туризму, а також туризму за інтересами (відвідання театрів, музеїв, фестивалів мистецтв, спортивних заходів).

Перший з відомих культурних парків Києва був закладений у 1631 р. Петром Могилою в його митрополичому дворі у Голосієві; перша літописна згадка про нього як про володіння Києво-Печерської Лаври відноситься до 1541р. В 1957 р. на базі Голосіївського лісового масиву було закладено парк, названий ім'ям М. Рильського. Популярним місцем відпочинку киян є також територія Національного виставкового центру в межах Голосіївського лісопарку.

Київ - кліматичний курорт, де діють 17 санаторіїв, 5 будинків відпочинку, численні бази відпочинку і дитячі табори. В місті розташовані Олімпійський стадіон і стадіон "Динамо". До послуг туристів - іподром, численні казино, нічні клуби, бари, ресторани і т. ін. В Києві близько 50 банків, численні пункти обміну валюти. Київ має всі можливості для розвитку туристичної індустрії, інтеграції у світовий туристичний простір. Це великий туристичний центр країни, в якому зосереджені істерико-культурні пам'ятки не лише всеукраїнського, а й світового значення. У місті - 3850 пам'яток, дві з яких - Софійський і Києво-Печерський заповідники - занесені в реєстр пам'яток ЮНЕСКО.

63 Служби готелю та їх характеристика Адміністративна служба

Вона відповідає за організацію управління всіма службами готельного комплексу, вирішує фінансові питання, питання кадрового забезпечення, займається створенням і підтримкою необхідних умов праці для персоналу готелю, контролює дотримання встановлених норм і правил з охорони праці, техніки безпеки, протипожежної та екологічної безпеки. Склад служби: секретаріат, кадрова служба, фінансова служба, інспектори з протипожежної безпеки і техніки безпеки. Одним з важливих сегментів адміністративної служби є кадрова служба готельного комплексу. Відділ кадрів є не в кожному відділі. У невеликих готелях у ньому немає необхідності, досить спеціаліста (менеджера) по роботі з персоналом. Важливо, щоб ця служба приносила користь у відборі та наймання робочої сили для готелю. Ефективність роботи кадрових служб залежить від взаємодії з іншими менеджерами всіх рівнів управління готелем. Якість таких взаємин визначається тим, наскільки чітко встановлені обсяги прав і обов'язків менеджерів з кадрів. Управління персоналом на готельних підприємствах включає в себе планування, пошук персоналу і прийом на роботу, розвиток і забезпечення персоналу, управління ним - від оформлення на роботу до закінчення відносин, що випливають з трудового договору. Відділ кадрів сприяє керівним працівникам готельного підприємства при вирішенні цих завдань. Кадрова служба є функціонально-допоміжним підрозділом готелі, тому що її співробітники опосередковано беруть участь у створенні готельної послуги. Як правило, працівники відділу кадрів виступають в якості експертних радників лінійних керівників при вирішенні питань про прийом на роботу та звільнення, призначення на нову посаду, напрямку на професійне навчання, підвищення заробітної плати і т.п. У міру ослаблення централізованої системи управління стали з'являтися принципово нові завдання, пов'язані з управлінням персоналу. Вирішення цих завдань потребує зовсім інших навичок і вмінь, ніж ті, які були достатні в недалекому минулому для ведення документації, складання звітів, організація культурно-масових заходів та зберігання трудових книжок. Саме з цієї причини сьогодні багато працівників кадрових служб, що перейшли з раніше функціонували відділів кадрів, не можуть запропонувати керівництву готелю шляхи ефективного вирішення проблем, пов'язаних з управлінням персоналу. Тому й з'явилася нова професія "персонал-менеджер", тобто керуючий персоналом. Керуючі персоналом - це самостійна група професійних менеджерів, головна мета яких - підвищення виробничої, творчої віддачі й активності персоналу, розробка і реалізація програми розвитку кадрів готелю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]