Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_GOS.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
122.31 Кб
Скачать

9. Ваучер

Ваучер – це письмова угода, яка укладається між туристом та туристичною фірмою на здійснення туристичної подорожі. Ваучер виписується в 3 примірниках де 1 примірник дається трансферу, другий залишається в готелі, а третій у туриста.

10. Характеристика природних туристсько-рекреаційних ресурсів

Туристично-рекреаційні ресурси - це компоненти географічного довкілля, об'єкти антропогенної діяльності, які завдяки таким властивостям, як унікальність, історична або художня цінність, оригінальність, естетична привабливість і лікувально-оздоровлювальна значущість, можуть бути використані для організації різноманітних видів рекреаційних занять. На цьому етапі виокремлюють три типи туристично-рекреаційних ресурсів: історико-культурні, природні, соціально-економічні.

11. Митні та валютні формальності

Митні формальності – це процедури пов’язані з особами, що перетинають державний кордон правил та умов ввезення та вивезення речей товарів та предметів, їх здійснення покладається на державну митну службу.

Валютні формальності – це процедури пов’язані з переміщенням валюти через кордон держави та контроль за її обміном.

12. Об’єкти природно заповідного фонду України

До природно-заповідного фонду України належать:

природні території та об'єкти — природні заповідники, біосферні заповідники, національні природні парки, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам'ятки природи, заповідні урочища;

штучно створені об'єкти — ботанічні сади, дендрологічні парки, зоологічні парки, парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва.

Заказники, пам'ятки природи, ботанічні сади, дендрологічні парки, зоологічні парки та парки-пам'ятки садово-паркового мистецтва залежно від їх екологічної і наукової, історико-культурної цінності можуть бути загальнодержавного або місцевого значення.

3а роки незалежності площа природно-заповідного фонду України зросла більш ніж удвічі. Станом на листопад 2009 до його складу входять понад 7200 територій та об'єктів загальною площею 2,8 млн га, що становить 4,% території держави. Це, зокрема, 17 природних та 4 біосферних заповідника, 19 національних природних парків, 45 регіональних ландшафтних парків, 3078 пам'яток природи, 2729 заказників, 616 ботанічних, зоологічних садів, дендропарків та парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, 793 заповідних урочища. Попри це, площа природно-заповідного фонду в Україні є недостатньою і залишаться значно меншою, ніж у більшості країн Європи, де середній відсоток заповідності становить 15 %.

13. Паспортні формальності

Паспортні формальності – це процедури, які проводяться з документами особи на виїзд за кордон. Перелік документів, які дають право виїхати закордон: Укр. Паспорт, Закордонний паспорт громадян України, паспорт оригінал, індифікаційний код оригінал, воєнний квиток, приписне, нотаріальна заява, паспорт моряка (терміном 5 років) паспорт члена екіпажа.

14. Характеристика історико-культурних ресурсів України

В Україні історико-культурні об’єкти практично не оцінені, як туристичні ресурси, більшість визначних пам’яток не включена в туристичні маршрути, що приводить до їх використання в обмежених масштабах. Все це відчутно впливає на вітчизняний туристичний бізнес, який, за прикладом зарубіжних країн, при належній рекламі може давати значний економічний і соціальний ефект. В Україні взято під охорону 70 тис. пам’яток історії та культури в тому числі понад 12 тис. пам’яток архітектури.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]