Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Vidpovidi_na_GOS.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
122.31 Кб
Скачать

17. Тур. Основні етапи формування туру

Тур - це комплекс послуг з розміщення, перевезення, харчування туристів, екскурсійні послуги, а також послуги гідів-перекладачів, що надаються в залежності від цілей подорожі. Залежно від виду заявки туриста і від способу організації продажу тури можуть бути індивідуальними та груповими. Індивідуальні тури надають туристу більше незалежності і самостійності, але вони дорожчі, так як такі види послуг, як внутрімаршрутний транспорт, послуги гіда, і деякі інші турист оплачує повністю, на відміну від групових турів, де ця ціна розкладається на всіх членів групи. Саме тому індивідуальні тури не надто доступні масовому туристу. Крім того, організація індивідуальних поїздок є дуже трудомістким процесом, що вимагає використання комп'ютерної техніки для здійснення бронювання, диспетчеризації, розрахунків та інших операцій. З іншого боку, індивідуальний туризм з економічної точки зору дуже вигідний для туристських фірм, так як дає більш високі доходи в розрахунку на одного туриста в порівнянні з доходами від групових турів. Тому в стратегії фірми повинні бути знайдені певні місця як для групового, так і для індивідуальноготуризму. Групові тури більш дешеві, доступні масовому туристу, але в групових поїздках кожен їх учасник зобов'язаний підкорятися встановленому для групи порядку пугешествія. Створення привабливого туристського продукту є першою і найважливішою задачею турфірми. Ця сфера діяльності туристських підприємств безпосередньо пов'язана з виробничими процесами. Товарна політика підприємства вимагає прийняття узгоджених рішень між виробництвом і реалізацією (комерцією), а також рішень, що стосуються асортименту турів, програм обслуговування і кількості туристського продукту.

18. Карпатський туристсько-рекреаційний район

Карпатський регіон в межах України - унікальна природна гірсько-лісова екосистема, яка займає 37,0 тис. км2, або 6,1% від усієї території країни. Це своєрідні "легені", де формуються три чверті стоків Дністра, Прута, Тиси та інших великих європейських рік. Найціннішим природним ресурсом регіону є ліс, який займає особливе місце. Це найдосконаліший природний комплекс, який продукує понад 20 тисяч видів продукції. Він є регулятором клімату, має незамінне водо- і ґрунтозахисне значення, є місцем рекреації, туризму, оздоровлення людей. Для стаціонарного оздоровлення людей у Карпатах функціонують близько ЗО санаторіїв-профілакторіїв, понад 50 баз і будинків відпочинку, 75 дитячих таборів та інші заклади, які розташовані в лісах або поблизу них. Вони дають можливість щорічно оздоровлювати більше 100 тис. чоловік. Також э курортні ліси Трускавець, Моршин, Поляна, Сонячне Закарпаття, Квітка Полонини.

19. Турпакет. Турпродукт.

Турпакет – це вироблений туроператором туристський продукт, складений із певного набору пропонованих послуг: перевезення, розміщення, харчування, екскурсій, досугово-розважальних і побутових послуг, спортивні і курортні програми, туристські походи і т.д.

Туристський продукт – це товар, який споживає турист.

Туристський товар – матеріальні предмети споживання, сувеніри й інша товарна продукція, безпосередньо чи опосередковано необхідні туристові чи екскурсанту у процесі споживання туристських послуг у цілях туризма. Основними складовими туристського продукту є – туристські послуги, товар й досвід роботи, які укомплектовуються в тур чи турпакет, з урахуванням категорій туристов.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]