Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ (2).docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.92 Mб
Скачать

Оцінка факторів, що визначають рівень обслуговування персоналом клієнтів в туристичній компанії «Гамалія» за даними анкетування

Назва фактору впливу

Оцінка (1-5 балів)

Наявність комфортабельного офісу та засобів для якісного обслуговування (меблі, оргтехніка, канцтехніка та ін.)

5

Методи продажу

4-5

Кваліфікація персоналу

5

Можливість формування програм туристичного обслуговування за індивідуальними вимогами

4

Дотримання встановлених норм продажу

5

Ступінь використання засобів внутрішньо-фірмової реклами та інформації

5

Зовнішній вигляд співробітників, доброзичливість та вічливість при спілкуванні

5

Збільшення кількості реалізованих турпродуктів, підвищення прибутковості

4

Розширення продуктової лінії з метою задоволення більшої кількості потреб клієнтів

5

За даними анкетних опитувань можна зробити висновок, що фірма має неабиякий вплив на туристичний ринок країни і робить все можливе для задоволення потреб своїх споживачів. Туристична фірма має достатньо високий рівень обслуговування клієнтів завдяки чому створює високу конкурентоспроможність на ринку туристичних послуг.

Розділ 4. Характеристика логістичної системи підприємства прат «гамалія», м. Київ

Логістичною системою туристичного підприємства (мікрологістичною системою) можна назвати таку інтегровану систему, яка пов’язує внутрішньовиробничі та зовнішні процеси в туризмі в єдине ціле , а саме: об’єднує та оптимізує потоки туристичного продукту, що проходять шлях від виробників через підприємство-посередника до споживачів, а також інформаційні і фінансові потоки, що супроводжують дану пропозицію.

Враховуючи виключне значення інформації для підприємств-посередників в туризмі, можна виділити особливу інформаційну логістику, що має самостійне значення в турбізнесі та управлінні інформаційними токами і ресурсами:

- інформаційна логістика на вхідному потоці, що використовується як первинна для створення туристичного продукту (інформація про послуги ділових партнерів, умови та ціни для формування туристичного продукту і т.д.);

- виробнича логістика (безпосереднє формування та створення туристичного продукту);

- збутова логістика (розподіл, просування та визначення каналів реалізації готової продукції);

- інформаційна логістика на вихідному потоці (умови та ціни створеного туристичного продукту, вже готового до реалізації, реклама туристичного продукту, і т.д.).

Таким чином, інформаційна логістика є найважливішою при формуванні та реалізації туристичного продукту, а інформація є основним логістичним та виробничим фактором.

Завдання, які постають перед організаторами та виробниками туристичних товарів та послуг в практичній реалізації логістичних підходів, призводять до необхідності створення інформаційної інфраструктури, яка дозволяє проводити збір, організовувати та передавати інформацію відповідно поставленим цілям.

Під інформаційною інфраструктурою логістичної системи розуміють сукупність взаємозв’язаних засобів та методів, що забезпечують підготовку та передачу інформації, а саме: збір даних та їх первинна обробка, контроль достовірності, зберігання та передача інформації, її оновлення та корегування. Дані заходи потребують не лише наявність інформації, а й комунікацій та інформаційних ресурсів, що визначаються як складові інформаційної інфраструктури (рис. 4.1).