Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ (2).docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.92 Mб
Скачать

Характеристика необхідних компетенцій працівника туристичного оператора «Гамалія» на посаді «Керівник відділу маркетингу»

Професійні якості

Особисті якості

  1. навички роботи з людьми

  2. комплексний системний підхід до роботи

  3. сучасне економічне мислення

  4. комп'ютерна грамотність

  5. культура спілкування

  6. знання іноземних мов

Спеціальні знання:

1. Нормативно-правові акти та документи з державного регулювання функціонування підприємств .

2. Теорію і практику маркетингу.

3. Методику проведення та аналізу результатів маркетингових досліджень вітчизняних і світових ринків.

5. Методи прогнозування і моделювання попиту, формування конкурентоспроможного асортименту товарів і послуг.

6. Вимоги до послуг.

  1. чесність

  2. справедливість

  3. об'єктивність

  4. відповідальність,

  5. тактовність у взаємовідносинах

  6. комунікабельність

  7. креативність мислення

Ділові якості\уміння:

  1. оперативно приймати і реалізовувати нестандартні рішення,

  2. мотивувати персонал до високопродуктивної праці,

  3. раціонально організовувати працю,

  4. вміти вести розмову, бути красномовним, виразно, переконливо, аргументовано проводити переговори

  5. ініціативність

Продовження табл.11.1

  1. 7. Порядок проведення показу товарів, пробного продажу, виставок, ярмарків.

  2. 8. Методи визначення оптимальних обсягів збуту.

  3. 9. Аналіз ефективності використання каналів збуту, способи реалізації.

  4. 10. Порядок ціноутворення, розроблення стратегії цін, методи і способи рекламування.

  5. 11. Вітчизняне законодавство та законодавство зарубіжних країн з питань перетину кордону та візового режиму.

  6. 12. Фінансову політику підприємств торгівлі.

  7. 13. Основи менеджменту персоналу.

  8. 14. Етику ділового спілкування і практику ведення переговорів.

  9. 15. Порядок підготовлення оперативної та річної звітності.

  10. 16. Правила експлуатації комп'ютерної техніки і систем зв'язку.

  11. 17. Категорії і види стандартів, іншу нормативно-технічну документацію щодо сертифікації товарів та послуг у туристичній сфері.

  12. 18. Правила конкурентних взаємостосунків.

  13. 19. Форми та методи організації та оплати праці.

  14. 20. Правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

Виходячи з таблиці можу сказати, що Мельник Олег Анатолійович повністю відповідає своїй посаді. Так як володіє всіма необхідними компетенціями.

Висновок

Після проходження практики на туристичному підприємстві «Гамалія», я досягла головної мети цієї практики, а саме закріпила свої теоретичні знання на практиці.

Я дізналась про організацію роботи на туристичному підприємстві, навчилась виконувати технологічні операції з формування туристичного продукту, оцінила роботу спеціалістів у туристичній галузі, виявила недоліки їх роботи та сформувала своє враження про туристичну індустрію та її підприємства.

У звіті представлена загальна характеристика туристичного оператора «Гамалія», визначено напрямки його діяльності, розглянута організаційна структура, вивчені функції співробітників фірми, а також маркетинг і реклама, та планово-економічна діяльність підприємства.

ТК «Гамалія» є туроператором, котрий працює на туристичному ринку України з 1996 року. Напрямками діяльності фірми є здійснення туристичної діяльності як усередині України, так і за кордоном, організація і забезпечення візової та паспортної підтримки; реалізація екскурсійних турів; відпочинку на морі та ін.

Туристична фірма «Гамалія» є приватним акціонерним товариством та має лінійно- функціональну організаційну структуру. У фірмі є посадові інструкції. Персонал компанії-кваліфіковані менеджери, що одержали спеціальну туристичну освіту, володіють іноземними мовами. А також важливим фактором є те, що впродовж декількох років склад персоналу не змінився, це свідчить про відсутність плинності кадрів на підприємстві. Така ситуація є досить позитивною в роботі фірми, працівники добре знають одного, розуміють як краще спілкуватися один з одним та до кого потрібно звертатись в певних питаннях.

Ознайомившись з діяльністю ПрАТ «Гамалія», можна зробити висновок, що в цілому підприємство функціонує ефективно. За роки роботи фірма досягла значних успіхів у сфері розвитку свого бізнесу: збільшені об'єми реалізації туристичних послуг, фірма придбала певну популярність в ділових колах і стійку репутацію серед споживачів. Проте фінансово-економічна ситуація, яка склалась за період 2011-2012 років накладає дещо негативний характер, проте, такі коливання можна вважати й за такі, що не дивлячись на досить довгий період існування підприємства на ринку туристичних послуг, воно продовжує розвиватись оновлюватись та покращувати якість своїх послуг.

Спектр послуг пропонованих туроператором «Гамалія» є достатньо широким та цікавим. Але для подальшого розвитку підприємства важливим представляється звернення більшої уваги науковій організації діяльності. На сьогоднішній день фірма планує свою діяльність на тривалий термін, проте, для цього проводить не достатню кількість маркетингових досліджень, а також мало уваги приділяє маркетинговій діяльності та рекламній кампанії.

За результатами дослідження діяльності туристичного підприємства на прикладі ПрАт «Гамалія», можна відмітити, що у сучасних умовах до туристичного підприємства пред'являються дві взаємозв'язані вимоги: максимально можлива адаптація до поведінки споживачів, що змінюється, і виживання в умовах конкуренції. Одночасно посилюється увага до функцій і структури управління комерційною діяльністю підприємства. Система управління носить достатньо динамічний характер, направлений на адаптацію структури комерційної діяльності до особливостей і тенденцій розвитку ринку.

Додаток А

Додаток Б

Додаток В