Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ (2).docx
Скачиваний:
92
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.92 Mб
Скачать

Переваги та недоліки окремих елементів комплексу комунікацій туристичного оператора «Гамалія»

Переваги

Недоліки

Реклама

  1. Привертає увагу великої кількості потенційних споживачів.

  2. Контролюється підприємством.

  3. Добре поєднується з іншими засобами комунікацій.

  4. Низькі матеріальні в витрати в розрахунку на кожного потенційного покупця.

  1. Не здатна на діалог з потенційним клієнтом.

  2. Стандартність рекламних повідомлень не дозволяє знайти підхід до кожного потенційного покупця.

  3. Потребує великих загальних витрат.

Персональний продаж

  1. Забезпечує особистий контакт з клієнтом.

  2. Можливість пристосуватися до окремих потреб покупців.

  3. Концентрація на чітко визначених сегментах покупців.

  4. Утримання постійних клієнтів.

  1. Високі витрати в розрахунку на кожного потенційного покупця.

  2. Не може охопити великий географічно розподілений ринок

  3. Потребує розширення штату працівників, по збуту.

Стимулювання збуту

  1. Призводить до короткострокового збільшення продажів та доповнює рекламу та персональний продаж.

  2. Містить явне спонукання до покупки.

  1. Неможливість постійного використання (споживачі можуть подумати про низьку якість послуг або початкові значно завищені ціни).

  2. Високі витрати фірми.

Зв’язки з громадськістю

  1. Дає потенційним покупцям достовірну інформацію.

  2. Сприймається покупцями більш об’єктивно ,ніж інформація від туристичної фірми.

  3. Охоплює широке коло потенційних споживачів.

  1. Висока вартість окремих заходів пропаганди.

  2. Нерегулярність, разовість публікацій.

  3. Відсутність у фірми гарантій про формування позитивного відношення до неї чи туру

Основними засобами реклами фірми «Гамалія» є: 

  1. Каталоги подорожей - в них містяться описи туристичних товарів і послуг, ілюстрації, ціни. Каталоги використовуються туроператором для презентації програми турів. Каталог включає ілюстровані описи різних маршрутів, готелів, екскурсійні програми, транспортні послуги, дати від'їздів. 

  2. Брошури та проспекти - менш об'ємні видання, містять перелік туристичних місць відпочинку, більш докладну інформацію про місця розміщення, ціни, розкладтранспортута ін. Використовуються для інформування потенційних клієнтів про наявні турпослуг і як допоміжний засіб при продажі.

  3. Листи-продажу розсилаються потенційним клієнтам, визначеним цільовим групам, ймовірні інтереси яких відомі. З їх допомогою можна реалізують «гарячі турпакети» або оперативно донести інформацію. Листи-продажу використовуються самостійно або в комбінації з проспектами і брошурами. 

  4. Реклама в пункті продажу полягає в розміщенні плакатів, транспарантів, афіш, рекламних щитків у вітринах і на стінах приміщення, де здійснюється продаж турів. Ця реклама покликана нагадати споживачам у процесі прийняття рішення про ту рекламної інформації, з якою вони вже стикалися в інших засобах інформації. 

Туристичний оператор «Гамалія» здійснює обмежені рекламні акції. Це об'яви в газетах, що роздаються безкоштовно, листівки, розраховані на споживача, інформаційні листи,що розсилаються на електронну пошту, звернення до посередників і партнерів.

Характеристика рівня, форм та напрямків використання на підприємстві Internet-технологій. На сьогоднішній день без Інтернету неможливо уявити діяльність сучасного туристичного підприємства. Інтернет використовується практично у всіх основних бізнес-процесах туристичного оператора «Гамалія», починаючи від пошуку і залучення клієнтів у якості комунікаційного і маркетингового інструмента і закінчуючи формуванням асортименту послуг.

Туристичний оператор «Гамалія» має власний веб-сайт http://www.hamalia.ua/ ,що оформлений відповідно до фірмового стилю туристичної компанії.

Слід зазначити що саме сайт є центральним елементом в системі маркетингових комунікацій підприємства.

Сайт має наступну структуру,що складається з 7 вкладок:

  1. Про туристичну компанію «Гамалія» - зазначено інформацію про туристичного оператора, цілі його діяльності .

  2. Каталог турів - зазначений асортимент туристичних продуктів оператора : автобусні тури, Екскурсійні тури, відпочинок з дітьми, відпочинок на морі, авторські тури Україною.

  3. Путівник – перелік країн, мапа світу, що допомагають клієнтам зорієнтуватися у величезному виборі туристичних пропозицій, конкретизувати мету подорожу та свої бажання.

  4. Авіаквитки – онлайн-система бронювання квитків.

  5. Туристам – пердставлена інформація про Клуб «Світ подорожей з «Гамалією», що розкриває додаткові можливості для організації відпочинку, подорожей, ділових поїздок, забезпечує режим максимального сприяння в обслуговуванні постійних клієнтів і гарантує виконання основного принципу . Кожен член клубу має персональну картку VIP-клієнта, яка представляє собою персоніфіковану пластикову карту і є офіційним неплатіжною документом для отримання знижки. На лицьовій стороні картки вказаний індивідуальний номер, який реєструється в базі даних компанії «Гамалія». Переваги: власник картки VIP-клієнта отримує знижку на тур, придбаний у компанії «Гамалія», відповідно до рівня дисконтної картки. Система членства в клубі передбачає обслуговуваня клієнтів за 3-ма видами дисконтних карт:Карта «Classiс». Знижка - 3 -5%; Карта «Silver». Знижка - 5 -7%; Карта «Gold». Знижка - 7 - 10%.

  6. Агенствам. В цьому розділі надана інформація щодо співпраці агентств з туристичним оператором «Гамалія»,наданий агентський договір для скачування.

  7. Welcome to Ukraine – представлена інформація англійською мовою про Україну та сам туристичний оператор, його послуги.

Аналіз портфеля турпропозицій ТК «Гамалія» представлена в табл. 6.3.

Таблиця 6.3